نماد سایت وکیل پرس

تعریف طلاق | انواع طلاق | عده طلاق و مدت آن

تعریف طلاق | انواع طلاق | شروط طلاق

طلاق یکی از موضوعاتی است که مردم درباره آن جستجو می کنند و گاهی اطلاعات اشتباهی دریافت می کنند. ما این مقاله را برای آشنایی شما با مفهوم طلاق نوشته ایم. همانطور که می دانید انواع طلاق برای وجود دارد. طلاق توافقی، طلاق غیابی، طلاق عاظفی و انواع دیگر. به همین دلیل پس از ارائه، انواع طلاق را توضیح داده ایم. با مطالعه این مطلب خواهید دانست که پیش از دادن حکم طلاق دادگاه باید در چه مواردی اطهار نظر کند. البته در زمینه طلاق، موضوعات مختلفی که مورد توجه هم هستند، وجود دارد. مانند :

و بسیاری از موضوعات مرتبط که هر کدام مطلب جداگانه و بررسی اساسی را میطلبد که در فرصت یک مقاله نمیگنجد.

قبل از اقدام برای طلاق، لازم است اطلاعاتی درباره اینکه حق طلاق در ایران با چه کسی است؟ عده طلاق چیست؟ عده طلاق چه مدت است؟ داشته باشید. برای کسب هرگونه مشاوره حقوقی طلاق، مشاوره حقوقی آنلاین، مشاوره با وکیل پایه یک دادگستری، مشاوره حقوقی رایگان از متخصصین ما با شماره تلفن های وکیل پرس تماس بگیرید.

گروه وکلای وکیل پرس با کادر تخصصی خود آماده همکاری و قبول وکالت در دعاوی طلاق و خانواده شما عزیزان می باشد جهت اخذ مشاوره حقوقی رایگان با وکیل خانواده هم اکنون تماس بگیرید

 

تعریف طلاق

طلاق یکی از طرق انحلال عقد نکاح است. با طلاق پیوند زناشویی بین زن و مرد از بین میرود و هرکدام می توانند پس از طلاق زندگی مجزا خویش را داشته باشند. البته به واسطه عقد نکاح هر کدام از زن و مرد نسبت به یکدیگر دارای حقوقی می باشند که در صورت انحلال نکاح ، تکلیف این حق و حقوق بایستی معین گردد.

در این مقاله ضمن بررسی انواع طلاق در قانون ایران، به بررسی شرایط طلاق، تکلیف حضانت فرزندان در طلاق، عده طلاق و…. پرداخته می شود. با ما تا انتها همراه باشید.

 

با انواع طلاق آشنا شوید

طلاق به دو دسته تقسیم می گردد. طلاق رجعی و طلاق بائن

طلاق رجعی : طلاق رجعی به طلاقی گفته می شود که در زمان عده برای مرد حق رجوع وجود دارد.

طلاق بائن : به طلاقی گفته می شود که در زمان عده برای مرد حق رجوع وجود ندارد.

طلاق بائن دارای انواعی می باشد که عبارتند از:

 

حق طلاق در قانون ایران با چه کسی است؟

حق طلاق در قانون ایران از اختیارات مرد می باشد و مرد می تواند با  دادن دادخواست طلاق  درباره مطلقه نمودن همسر خویش تصمیم گیرد.

چنانچه مردی کلیه حق و حقوق همسر خویش را پرداخت نماید ،دادگاه برای طلاق دلیل دیگری از وی مطالبه نمی نماید و این در حالی است که چنانچه زن بخواهد دادخواست طلاق بدهد و نسبت به طلاق اقدام نماید بایستی  دلایل موجهی برای این امر به دادگاه ارائه دهد که البته این دلایل نیز به سهولت مورد پذیرش محکمه واقع نمی شود.

 

پیش از حکم طلاق، دادگاه راجع به چه حقوقی باید اظهار نظر نماید؟

در هر کدام از انواع طلاق، لازم است که دادگاه راجع به کلیه حقوق مشترک زن و مرد اظهار نظر نماید و تکلیف این امور مشخص گردد. از جمله این حقوق عبارتند از : مهریه ،نفقه و اجرت المثل زن، جهیزیه ،حضانت فرزندان و ملاقات آنها.

 

مهریه

مهریه مالی است که به سبب عقد نکاح به زن تعلق میگیرد و زن هر زمان که بخواهد می تواند آن را مطالبه نماید. چنانچه دادخواست طلاق از طرف مرد باشد بایستی مهریه همسر خویش را کامل پرداخت نماید و یا پیش از طلاق با وی توافق نموده باشد. چنانچه طلاق توافقی باشد نیز بایستی راجع به این امر بین زن ومرد توافق حاصل شود.

در خواست طلاق از طرف زن شرایط خاص خود را دارد که بدان اشاره شد اما آنچه بسیار شایع است این است که معمولا در دادخواست طلاقی که از سوی زن صورت میگیرد زن در ازای طلاق مهریه خویش را می بخشد تا مرد با طلاق وی موافقت نماید.

 

نفقه و اجرت المثل ایام زوجیت

نفقه به معنای خرجی می باشد و بر عهده مرد است که خرج زن را در زندگی مشترک بدهد و اجرت المثل نیز هزینه اموری است که زن در منزل شوهر انجام میدهد. پیش از طلاق لازم است که تکلیف این امور نیز مشخص شود و چنانچه زن نفقه معوقه و اجرت المثل خویش را دریافت نکرده باشد پیش از طلاق می تواند مطالبه کند و یا اینکه نسبت به آن بین زن و مرد توافق صورت گیرد.

 

جهیزیه

جهیزیه اسباب و وسایلی است که زن برای استفاده به منزل شوهر می برد و معمولا لیست آن که سیاهه نامیده میشود به امضاء مرد می رسد. چنانچه زن و مرد از یکدیگر جدا شوند ، زن می تواند نسبت به استرداد جهیزیه خویش اقدام نماید.

 

حضانت طفل و حق ملاقات

چنانچه زن و مرد قصد طلاق و جدایی داشته باشند و فرزند مشترکی  نیز دارا باشند. حضانت فرزند پس از طلاق چه دختر باشد و چه پسر تا هفت سالگی با مادر و پس از آن تا زمان بلوغ با پدر است و پس از آن خود طفل می تواند مشخص کند که با کدام یک از ابوین می خواهد زندگی نماید. البته در صورتی که بین زن و مرد توافق دیگری در مورد حضانت صورت گرفته باشد طبق همان توافق عمل می شود.

حضانت طفل چه با مادر باشد و چه با پدر ،طرف دیگر می تواند از حق ملاقات فرزند بهره مند گردد . حق ملاقات با توجه به نظر دادگاهه بین 24 ساعت تا 48 ساعت در هفته به صورت معمول است مگر اینکه دادگاه  مصلحت دیگری را لحاظ نماید.

پیش از طلاق لازم است که راجع به حضانت و ملاقات طفل نیز توافقات صورت گیرد. هرچند بعد از طلاق نیز چنانچه یکی از طرفین صلاحیت نگه داری طفل را نداشته باشد طرف دیگر می تواند از این جهت به دادگاه معترض گردد. و همینطور اگر یکی از طرفین از حق ملاقات طرف دیگر امتناع نماید نیز ، اجازه اعتراض به طرف مقابل داده می شود.

 

عده طلاق چیست و چه مدت می باشد؟

عده از ریشه (عِد ) به معنای شمردن است. عده به معنای مدت زمانی است که زن پس از طلاق و یا فوت شوهر بایستی صبر نماید و در این مدت مجاز به ازدواج اعم از دائم و موقت نمی باشد. اما پس از ایام عده چنانچه در مدت عده از طرف مرد رجوع صورت نگرفته باشد ، زن می تواند مجددا ازدواج نماید.

عده  در طلاق دائم 3 طهر که معادل 45 روز است می باشد .

چنانچه زن باردار طلاق بگیرد ،عده وی تا زمان زایمان  و وضع حمل می باشد و چنانچه جنین قبل از زایمان  سقط شود عده نیز از بین می رود.

زن یائسه ، زنی که عادت ماهانه نمیشود و زنی که بین او و شوهرش رابطه زوجیت رخ نداده است ، در صورت طلاق ،عده ندارد.

زنی که شوهرش غایب مفقود الاثر است و دادگاه او را طلاق می دهد ،عده طلاق ندارد بلکه باید عده وفات که 4 ماه و 10 روز است نگه دارد.

عده طلاق  و فسخ نکاح و بذل مدت و انقضاء آن در نکاح منقطع در زنی که حامل نباشد دو طهر می باشد. البته در صورتی که زن یائسه باشد عده وی در این مواقع 45 روز است.

 

برخی سوالات حقوقی در خصوص طلاق

سلام آیا مرد می تواند درشهری که زنش مقیم نیست و محل تنظیم عقدنامه هم نیست درخواست طلاق غیابی کند؟؟

خیر

انواع طلاق بائن را نام ببرید؟

طلاق پیش از نزدیکی زن و شوهر

طلاق خلع

طلاق مبارات

طلاق زن یائسه

طلاق پس از 3 بار وصلت

 

 

 

گروه وکلای وکیل پرس (اینستاگرام) با کادر تخصصی خود آماده همکاری و قبول وکالت در دعاوی و همچنین درخواست وکیل طلاق در تهران و خانواده شما عزیزان می باشد جهت اخذ مشاوره حقوقی رایگان با وکیل خانواده یا وکیل پایه یک دادگستری هم اکنون تماس بگیرید

.
خروج از نسخه موبایل