فهرست مطالب

طلاق بائن چه طلاقی است؟ با انواع طلاق بائن آشنا شوید

طلاق بائن یکی از انواع طلاق است که خود انواع متفاوتی دارد، در طلاق بائن در دوران عده برای مرد امکان رجوع وجود ندارد. البته هر کدام از انواع طلاق بائن شرایط خاص خود را دارند که با توجه به نوع جدایی زن و مرد از یکدیگرتفاوت های خاص خود را دارد.

سوالاتی که به وفور در طلاق بائن پرسیده می شود این است که طلاق بائن چیست و انواع طلاق بائن کدامند و آیا امکان رجوع در طلاق بائن وجود دارد و اینکه آیا طلاق بائن عده دارد و یا نحوه دریافت مهریه در طلاق بائن چگونه است و آیا اصلا مهریه در طلاق بائن به زوجه تعلق می گیرد یا خیر.

در صورت نیاز به مشاوره حقوقی رایگان دعاوی خانواده می توانید از وکیل طلاق وکیل پرس کمک بگیرید. امکان مشاوره حقوقی تلفنی، آنلاین و حضوری برای شما عزیزان در وکیل پرس وجود دارد.

 

طلاق بائن چیست؟

در پاسخ به سوال طلاق بائن چیست به بیان ساده طلاقی است که در آن، مرد نمی‌تواند به زن رجوع کند؛ یعنی نمی‌تواند بدون عقد او را دوباره همسر خود قرار دهد ، در این خصوص می توان توضیح داد که طلاق بائن در مقابل طلاق رجعی قرار دارد و به طلاقی گفته می شود که در این نوع از طلاق برای مرد حق رجوع وجود ندارد و تفاوتی ندارد که در طلاق بائن زن عده داشته باشد یا نداشته باشد چراکه رجوع در طلاق بائن برای مرد امکان ندارد البته در برخی از انواع طلاق بائن تحت شرایطی برای مرد حق رجوع ایجاد می گردد. که این مورد شرایط خاص خود را دارد و در طلاق بائن از نوع خلع و مبارات امکان پذیر است.

 

با انواع طلاق بائن آشنا شوید

انواع طلاق بائن مستند به ماده 1145 قانون مدنی بر 4 نوع است. قانون گذار در ماده1145 قانون مدنی در باب انواع طلاق بائن چنین آورده است:
“در موارد ذیل طلاق بائن است:
1) طلاقی که قبل از نزدیکی واقع شود
2) طلاق یائسه
3) طلاق خلع و مبارات مادام که زن رجوع به عوض نکرده باشد.
4) سومین طلاق که بعد از سه وصلت متوالی به عمل آید اعم از این که وصلت در نتیجه رجوع باشد یا در نتیجه نکاح جدید”
ماده مزبور به صراحت انواع طلاق بائن را بیان داشته است اما اینکه هر کدام از انواع طلاق بائن چه ویژگی هایی دارند بحث دیگری است که در ادامه توضیح داده می شود.

 

1) طلاقی که قبل از نزدیکی واقع شود

یکی از انواع طلاق بائن، طلاقی است که قبل از نزدیکی واقع می شود، طلاقی که قبل از نزدیکی بین زن و مرد شکل می گیرد معمولا پیش از مراسم ازدواج و در دوران عقد رخ می دهد. این نوع طلاق به جهت اینکه نزدیکی در آن بین زن و مرد صورت نگرفته است عده طلاق بائن ندارد.

2) طلاق یائسه

یائسه به زنی گفته می شود که به اقتضای سن عادت زنانگی نمی بیند. در واقع  با توجه به قانون مدنی باید گفت که طلاق زن یائسه عده نخواهد داشت . بنابراین ، زنان یائسه پس از طلاق بدون اینکه نیازی به نگه داشتن عده باشد ، می توانند بلافاصله با فرد دیگری ازدواج کنند . به بیان دیگر، از آن جهت که هدف از نگه داشتن عده طلاق جلوگیری از اختلاط نسل می باشد ، در خصوص زنانی که به سن یائسگی رسیده اند  امکان بارداری آنها و اختلاط نسل وجود ندارد، بنابراین نیازی هم به نگه داشتن عده طلاق توسط زنان یائسه آنها نیست .معمولا چنین زنی در رده سنی 50 سال به بالا قرار دارد. اگر چنانچه زنی یائسه باشد و طلاق صورت گیرد، این طلاق یکی از انواع طلاق بائن است که در  مورد زن عده طلاق بائن ندارد.

3) طلاق خلع

یکی از انواع طلاق بائن و شاید از پرکاربردترین انواع طلاق در حال حاضر طلاق خلع باشد. طلاق خلع ، طلاقی است که در آن زن به علت علاقه نداشتن به شوهر، با بخشیدن مهریه یا مال دیگری به او از وی طلاق می‌گیرد. در طلاق خلع، زن به خاطر کراهتی که از مرد دارد حاضر می شود که مالی را به مرد ببخشد و در عوض مرد هم او را مطلقه نماید. این مال که مورد بخشش قرار می گیرد ممکن است همان مهریه زن باشد که زن در مقابل بذل مهریه خویش به مرد از وی جدا می شود.

در طلاق خلع اگرچه عده وجود دارد اما به جهت اینکه زن برای طلاق حاضر به بخشش مهریه خویش شده است برای مرد در دوران عده حق رجوع در طلاق بائن خلع وجود ندارد اما چنانچه زن در مدت عده به مهریه خود رجوع نماید و از بخشش آن پشیمان شود برای مرد نیز حق رجوع در طلاق بائن خلع وجود دارد و مرد نیز می تواند در صورتی که زن رجوع به مهریه نماید نسبت به طلاق رجوع نماید.

4) طلاق مبارات

یکی از انواع طلاق بائن طلاق مبارات است در این نوع از طلاق زن و مرد به جهت کراهتی که از یکدیگر دارند قصد جدایی از یکدیگر را دارند و درخصوص آن توافق می نمایند و با توافقاتی که با یکدیگر منعقد می نمایند از یکدیگر جدا می شوند.

5) سه طلاقه

سه طلاقه اصطلاحی است که برای یکی از انواع طلاق بائن استفاده می شود. سه طلاقه به سومین طلاقی که بعد از دو بار طلاق رجعی و یا نکاح جدید رخ می دهد گفته می شود.

 

عده طلاق بائن چگونه است؟

پیش از صحبت در باب عده طلاق بائن بهتر است با معنای عده آشنا شویم . عده به مدتی پس از جاری شدن صیغه طلاق گفته می شود که در این مدت زن نمی تواند با مرد دیگری ازدواج نماید و چنانچه قصد داشته باشد که مجدد ازدواج نماید لازم است که مهلت مقرر شده پس از طلاق سپری شود تا زن مجوز ازدواج مجدد را بیابد.

قانونگذار در ماده 1115 قانون مدنی درباب عده طلاق چنین آورده است:

(( عده طلاق وعده فسخ نکاح سه طهر است مگر اینکه زن به اقتضای سن عادت زنانگی نبیند که در این صورت عده او سه ماه است )) .

در ماده مزبور عده تعیین شده برای طلاق را اعلام نموده است و چنانچه طلاقی که رخ می دهد رجعی باشد در مدت عده برای مرد حق رجوع به زن وجود دارد اما حق رجوع در طلاق بائن برای مرد وجود ندارد.
در هر کدام از انواع طلاق بائن نیز عده، فلسفه متفاوتی دارد.

بدین صورت که عده طلاق بائن در طلاقی که پیش از نزدیکی رخ می دهد و یا در طلاق زن یائسه عده طلاق بائن وجود ندارد و زن بعد از جدایی از مرد لازم نیست که عده طلاق بائن نگه دارد و می تواند پس از اجرای صیغه طلاق مجددا ازدواج نماید.

عده طلاق بائن در طلاق خلع و مبارات بایستی رعایت شود و مرد نیز در دوران عده طلاق بائن حق رجوع به زن را ندارد مگر اینکه زن به مهریه خود رجوع نماید که در این صورت مرد نیز امکان رجوع در طلاق بائن خلع و مبارات را دارد. در یکی دیگر از انواع طلاق بائن که به سه طلاقه معروف است زن پس از طلاق بایستی عده طلاق بائن را نگه دارد و در این نوع از طلاق برای مرد حق رجوع وجود ندارد.

 

 

مهریه در طلاق بائن چقدر است؟

مهریه در طلاق بائن بایستی به همان مقداری که در زمان عقد نکاح مقرر شده است پرداخت گردد مخصوصا اگر طلاق از طرف مرد واقع شود که لازم است مهریه در طلاق بائن تمام و کمال پرداخت گردد اما گاهی در برخی از انواع طلاق بائن همچون طلاق خلع، زن به جهت کراهتی که از مرد دارد مهریه خویش را به وی می بخشد تا مرد در ازای آن او را طلاق دهد.

از این رو مهریه در طلاق بائن خلع به زن تعلق نمی گیرد چراکه زن به میل و رغبت خود مهریه خویش را بخشیده است. از طرفی دیگر در یکی دیگر از انواع طلاق بائن به نام طلاق مبارات، زن و مرد هر دو از یکدیگر کراهت دارند و قصد ادامه زندگی مشترک را ندارند.

از این رو بر سر مهریه نیز توافق می نمایند و ممکن است مهریه در طلاق بائن مبارات بسیار کمتر از مقدار واقعی آن در نظر گرفته شود. و این امر به جهت توافقی است که فی مابین زن و مرد در پرداخت مهریه در طلاق بائن از نوع مبارات صورت می گیرد.

 

امکان رجوع در ‌طلاق بائن وجود دارد؟

مستند به ماده 1144 در طلاق بائن امکان رجوع در طلاق بائن برای مرد وجود ندارد. قانون گذار در ماده مزبور در باب رجوع در طلاق بائن چنین آورده است:
“در طلاق بائن برای شوهر حق رجوع نیست.”
اگرچه ماده 1144 قانون مدنی به صراحت حق رجوع در طلاق بائن را از مرد سلب نموده است اما لازم به ذکر است که در دو نوع از انواع طلاق بائن از جمله طلاق خلع و مبارات چنانچه در زمان عده زن به مهریه رجوع نماید در این صورت برای مرد نیز حق رجوع در طلاق بائن از نوع خلع و مبارات وجود دارد.

 

مشاوره حقوقی طلاق بائن با وکیل طلاق

طلاق بائن یکی از انواع طلاق است که خود نیز دارای انواعی است که توضیح هر کدام در مقاله مزبور بیان شد اگرچه در بحث از طلاق بائن سعی بر این بود که در مورد مهم ترین مسائل طلاق بائن از جمله مهریه در طلاق بائن، رجوع در طلاق بائن و عده طلاق بائن صحبت شود اما باز هم نکات بسیاری در باب انواع طلاق بائن وجود دارد که نیازمند بررسی موردی هر کدام از انواع طلاق بائن است، از این رو توصیه می شود.

چنانچه تصمیم خود را مبنی بر انجام طلاق و تشریفات آن گرفته اید و احساس می کنید راهی برای ادامه زندگی مشترک برای شما وجود ندارد، پیش از هر اقدامی بهتر است موضوع خود را با وکیل خانواده و یا وکیل طلاق و یا مشاور حقوقی متخصص مطرح نمایید تا به بهترین نتیجه مطلوب خود دست یابید.

 

آیا طلاق بائن عده دارد؟

در طلاق زن یائسه و طلاقی که پیش از نزدیکی واقع می گردد با اینکه هر دو از انواع طلاق بائن هستند اما نیازی نیست که زن عده طلاق بائن را نگاه دارد اما در طلاق سه طلاقه و طلاق خلع و مبارات که از دیگر انواع طلاق بائن هستند نگاه داشتن عده بر زن واجب است.

 

 

خانمم دادخواست طلاق داده ، میخواد با طلاق بائن جدا شه ، یعنی چی؟

یعنی شما حق رجوع در دوران عده ندارین و اگر بخواین مجددا با همسرتون ازدواج کنین باید ایشون را عقد کنین.

من و شوهرم شش ماهه که عقد کردیم و باهم رابطه نداشتیم، الان باهم اختلاف داریم و میخوایم طلاق بگیریم، میخواستم بدونم من باید عده نگه دارم بعد از طلاق ؟

به جهت اینکه در شرایطی که دارید، اگر طلاق بگیرید، جز موارد طلاق بائن می باشد که قبل از نزدیکی واقع شده، ملزم به نگه داشتن عده نیستید.

 

جهت اخذ مشاوره حقوقی با وکیل خانواده (وکیل طلاق در تهران) هم اکنون تماس بگیرید.

صفحه رسمی اینستاگرام وکیل پرس را دنبال کنید

اینستاگرام وکیل پرس
اینستاگرام وکیل پرس

بهترین وکلای طلاق

سرکار خانم زهره رستگار

متخصص پرونده های حقوقی، کیفری، خانوادگی به خصوص طلاق

دکتر علیرضا صالحی فر، عضو هیأت علمی دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه خوارزمی تهران و وکیل پایه یک دادگستری با بیش از ۱۴ سال سابقه وکالت در محاکم دادگستری می باشد.

دکتر صالحی فر، دارای تالیفات متعدد علمی حقوقی بوده و بارها از ایشان به عنوان استاد مدعو و پژوهشگر برتر در دانشگاهها و موسسات علمی جهان از جمله سوئد، آلمان، استرالیا و نیوزیلند دعوت به عمل آمده است.

خانم رستگار یکی از برترین وکلای پایه یک دادگستری و مشاور حقوقی در تهران می باشند. با تحصیلات عالیه و بیش از 23 سال سابقه وکالت در انواع پرونده های حقوقی، کیفری، خانوادگی به خصوص طلاق خوش درخشیده اند. خانم زهره رستگار به عنوان وکیل تخصصی در انواع دعاوی مربوط به خانواده از جمله طلاق، طلاق توافقی، طلاق از جانب زوج و طلاق از جانب زوجه، مطالبه مهریه، نفقه و حضانت فرزند فعالیت می کنند.

سرکار خانم بهاره فیض

متخصص در دعاوی خانواده اعم از طلاق

دکتر محمد تقی زاده، وكيل پايه يك دادگستري و مشاور حقوقی در شهر تهران، عضو کانون وکلای دادگستری مرکز و از بهترین، موفق ترین و با تجربه ترین وکلای تهران و فارغ التحصیل از دانشگاه دولتی علامه طباطبایی تهران می باشند.

تخصص ایشان در پرونده های کیفری علی الخصوص جرایم مواد مخدر در تمامی مراجع شامل دادسرا، دادگاه انقلاب و دیوان عالی کشور می باشد :

صبر، حسن سابقه، صداقت، پاسخگویی، دقت نظر در اظهارات مراجعین و ارائه راه حل مطلوب و پیگیری مجدانه در پرونده‌های وکالتی سبب گردیده تا ایشان در زمره وکلای خوشنام کشور قرار گیرند. در کارنامه شغلی دکتر محمد تقی زاده، سابقه وکالت در پرونده های کلان و جنجالی مشاهده می گردد.

بهاره فیض وکیل پایه یک دادگستری و مشاور حقوقی، دانش آموخته ممتاز حقوق از دانشگاه دولتی شهید بهشتی تهران، رتبه 30 و برتر کانون وکلای دادگستری مرکز تهران، با بیش از ده سال سابقه فعالیت حقوقی، افتخار ارائه خدمات ملکی، حقوقی، جزائی، تجاری، خانواده، ارث و … به کلیه اشخاص اعم از حقیقی و حقوقی دارد.

آقای دکتر محمد تقی زاده

متخصص در دعاوی خانواده و طلاق

آقای اسلامی مهر با بیش از 20 سال سابقه در حرفه وکالت یکی از بهترین وکلای مواد مخدر در تهران هستند. متخصص در دعاوی کیفری، مواد مخدر، سرقت، آدم ربایی و … می باشند. سایر فعالیت های آقای اسلامی مهر در زمینه پرونده های حقوقی، خانواده، ملکی، ثبتی و … است.

آقای اسلامی مهر به عنوان وکیل پایه یک دادگستری تجارب بسیاری را در زمینه های مختلف کسب کرده اند. در دیوان عدالت اداری فعالیت داشته اند و به تنظیم انواع قراردادهای داخلی و بین المللی می پردازند.

تخصص ایشان در پرونده های خانواده و مشکلات خانوادگی و دعاوی طلاق از جمله طلاق توافقی، طلاق به درخواست زوج و طلاق به درخواست زوجه می باشد. همچنین دکتر محمد تقی زاده وکالت دعاوی در خصوص مهریه، حضانت، سلب و لغو حضانت، ملاقات فرزند مشترک، نفقه زوجه، نفقه فرزند مشترک، الزام به تمکین، استرداد جهیزیه، تهیه مسکن مستقل، اثبات واقعه نکاح، اجرت المثل ایام زوجیت و کلیه امور مربوط به مشکلات خانوادگی را بر عهده می گیرد.

سرکار خانم مونا ترابی

وکالت در کلیه دعاوی حقوقی، طلاق، طلاق توافقی و ...

جناب آقای بنی جمالی وکیل پایه یک دادگستری در تهران و خبره در پرونده های مربوط به مواد مخدر هستند. ایشان پیش از وکالت، نزدیک به 15 سال در یکی از موسسات مالی و اعتباری کشور به عنوان کارمند فعالیت داشته اند. از جمله تخصص های ایشان در زمینه پرونده های مواد مخدر، تولید و پخش انواع مواد مخدر صنعتی و سنتی، قاچاق آن به کشور، مصرف انواع مواد مخدر و … است.

خانم مونا ترابی وکیل پایه یک دادگستری و عضو کانون وکلای مرکز هستند، ایشان در زمینه وکالت 10 سال سابقه دارند و می توان گفت که از موفق ترین وکلای ایرانی هستند. دارای مدرک کارشناس ارشد حقوق خصوصی هستند و مجموعه ای قوی دارند که به حل پرونده های کیفری، ملکی و … می پردازند.

 

جناب آقای صمد زارع

متخصص دعاوی خانواده و حقوقی و ...

سرکار خانم آذین طالبی وکیل پایه یک دادگستری، مشاوره حقوقی و وکالت خود را با گرفتن پروانه وکالت صادره از کانون وکلای استان مازندران انجام می‌دهد. از تخصص های وی می توان به قبول دعاوی جرایم اقتصادی، تنظیم قرارداد، جرایم رایانه ای، کیفری، وکیل مهاجرت، حقوقی، خانواده، دعاوی شرکت ها اشاره نمود که وی با سابقه موفق خود در این زمینه ها توانسته اند تا جایگاه ویژه ای بین وکلای شهر تهران کسب کنند.

سرکار خانم آذین طالبی وکیل پایه یک دادگستری، مشاوره حقوقی و وکالت خود را با گرفتن پروانه وکالت صادره از کانون وکلای استان مازندران انجام می‌دهد. از تخصص های وی می توان به قبول دعاوی جرایم اقتصادی، تنظیم قرارداد، جرایم رایانه ای، کیفری، وکیل مهاجرت، حقوقی، خانواده، دعاوی شرکت ها اشاره نمود که وی با سابقه موفق خود در این زمینه ها توانسته اند تا جایگاه ویژه ای بین وکلای شهر تهران کسب کنند.

آقای دکتر محمد تقی زاده

متخصص در پرونده های کیفری، ملکی، خانواده و طلاق

جناب آقای محمد مومن زاده وکیل پایه یک دادگستری و مشاور حقوقی با بیش از 7 سال سابقه مشاوره و همکاری با موسسات و شرکت ها، کسب رتبه برتر در آزمون های ورودی وکالت، قضاوت، ارشد، دارای مدرک کارشناس ارشد جزا و جرم شناسی دانشگاه سراسری قم، وی با سابقه درخشان چندین ساله خود توانسته است تا ورود در بیش از ۳۰۰ پرونده کیفری، ملکی، حقوقی و ارث و خانواده و … را داشته باشد. جناب آقای محمد مومن زاده متخصص در پرونده های کیفری، ملکی، قراردادها، ارث، خانواده، مواد مخدر می باشد.

جناب آقای محمد مومن زاده وکیل پایه یک دادگستری و مشاور حقوقی با بیش از 7 سال سابقه مشاوره و همکاری با موسسات و شرکت ها، کسب رتبه برتر در آزمون های ورودی وکالت، قضاوت، ارشد، دارای مدرک کارشناس ارشد جزا و جرم شناسی دانشگاه سراسری قم، وی با سابقه درخشان چندین ساله خود توانسته است تا ورود در بیش از ۳۰۰ پرونده کیفری، ملکی، حقوقی و ارث و خانواده و … را داشته باشد. جناب آقای محمد مومن زاده متخصص در پرونده های کیفری، ملکی، قراردادها، ارث، خانواده، مواد مخدر می باشد.

مقالات مرتبط

مطالب پیشنهادی

1 دیدگاه دربارهٔ «طلاق بائن چه طلاقی است؟ با انواع طلاق بائن آشنا شوید»

  1. یعنی دوباره میتونم خواستگاری کنم و با گذاشتن مهریه و عقد مجدد به هم برگردیم؟

دیدگاهتان را بنویسید