نماد سایت وکیل پرس

طلاق از طرف مرد | دلایل، شرایط و مراحل انجام آن

طلاق توسط مرد

طلاق در حقیقت پایان یک زندگی زناشویی است و پس از آن تمامی حقوق قانونی که بین زوجین بوده است از میان خواهد رفت. هر یک از زوجین می‌توانند تقاضای طلاق داشته باشند. اما جالب است بدانید شرایط طلاق برای مرد و زن در بسیاری از موارد متفاوت است. در حالت کلی قانون، حق طلاق را به مرد داده است.

در حقیقت مرد یا زوج در هر زمان که بخواهد می‌تواند درخواست طلاق دهد. در ادامه به بررسی دلایل، مراحل و شرایط طلاق از طرف زوج خواهیم پرداخت. همچنین به بررسی مزایا و معایب طلاق در حالت کلی  پرداخته می شود. وکیل طلاق با اشراف به قوانین می تواند شما را در این زمینه یاری کند.

برای هرگونه مشاوره در زمینه مسائل حقوقی خانواده می‌توانید با شماره زیر تماس بگیرید.

.

دلایل طلاق از طرف مرد

همان طورکه گفته شد حق طلاق به مرد داده شده است. بنابر ماده 1133 قانون مدنی، مرد می‌تواند هر زمانی که بخواهد بدون داشتن دلیل موجه اقدام به ثبت دادخواست طلاق کند. در ثبت و تکمیل این دادخواست زن و عدم رضایت وی در نتیجه پرونده طلاق از سوی مرد تاثیری نخواهد داشت و تنها می‌تواند روند طلاق را طولانی‌تر کند.

در گذشته، با توجه به این‌که حق طلاق با مرد است و زوج می‌تواند بدون دلیل از زوجه جدا شود، مرد تنها با مراجعه به دفترخانه می‌توانست دادخواست طلاق دهد که این فرآیند طلاق با ایجاد آشفتگی در خانواده‌ها همراه شد. با افزایش آمار طلاق در جامعه جهت رفع این مشکل، جهت حمایت از حقوق خانواده‌ها روند ارائه و ثبت دادخواست طلاق تغییر کرد و ثبت دادخواست طلاق ملزم به مراجعه به دادگاه و دستگاه قضایی خانواده شد.

بنابر ماده 26 قانون حمایت از خانواده با درخواست طلاق توافقی یا درخواست طلاق از سوی مرد، دادگاه گواهی عدم سازش بین زوجین صادر می‌کند. بر اساس ماده 27 قانون حمایت از خانواده پس از درخواست طلاق، به جز طلاق توافقی دادگاه برای ایجاد صلح و سازش میان زوجین، موضوع طلاق را به داوری ارجاع داده و هر یک از طرفین می‌بایست در مدت یک هفته یکی از خویشاوندان متاهل و آگاه خود را به عنوان داور به دادگاه معرفی کنند تا بدین طریق اقدام به ایجاد صلح میان زوجین کند. در صورت خودداری از این امر دادگاه خانواده از واحد داوری خود، داور تعیین خواهد کرد.

مرد می‌تواند دلایل موجهی برای طلاق همسر خود داشته باشد که از جمله این دلایل می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

چه مرد دلیل موجه داشته باشد چه نداشته باشد، می‌تواند با مراجعه به دادگاه همسر خود را طلاق دهد. داشتن دلیل موجه برای طلاق تنها در تعلق گرفتن حق و حقوق به زن تاثیرگذار است.

 

شرایط طلاق از طرف مرد

در باب نفقه و موارد آن مقاله ای مجزا تدارک دیده شده است. چنانچه به اطلاعات تکمیلی تری نیاز دارید به مقاله مزبور مراجعه نمایید.

مراحل طلاق از طرف مرد

پس از ارائه دادخواست طلاق از طرف مرد به دادگاه و صدور گواهی عدم سازش، مرد تا مدت زمان “3 ماه” باید این گواهی را به دفترخانه طلاق برده و طلاق خود را ثبت نماید.

طلاق غیابی از طرف مرد

با توجه به اینکه حق طلاق در اختیار مرد است، مرد می‌تواند با حضور یا بدون حضور زوجه در دادگاه از وی طلاق بگیرد. در صورت عدم حضور زن در دادگاه، زن می‌تواند در مدت واخواهی قانونی به دادگاه مراجعه کند. در این صورت نیز حکم طلاق به درخواست مرد از سوی دادگاه صادر می‌شود؛ اما ثبت طلاق منوط به پرداخت حق و حقوق مالی زن خواهد بود. غیابی بودن طلاق به معنی از بین رفتن حق و حقوق زن نیست.

حضانت فرزندان توسط زوج

حکم قطعی حضانت فرزندان توسط دادگاه تعیین می‌شود. اما به طور کلی پس از طلاق والدین و یا جدا زندگی کردن آن‌ها به هر نحوی، حضانت فرزند پسر از سن 7 تا 15 سالگی و حضانت فرزند دختر از 7 تا 9 سالگی با پدر است و پس از آن فرزند حق انتخاب حضانت دارد. در صوتی که فرزند اقدام به انتخاب نکند قانون یا توافق زوجین حضانت فرزند را مشخص خواهد کرد.

آیا می دانید:

چگونه حق طلاق خانم بی اثر می شود

 

تاثیرات طلاق

مسلما جدایی زوجین پس از زندگی زناشویی نمی‌تواند بی‌تاثیر باشد و هر چه مدت زندگی زناشویی طولانی‌تر باشد، تاثیر جدایی آنها نیز بیشتر خواهد بود. در ادامه سعی بر این است معایب و مزایای طلاق یا جدایی زوجین پس از زندگی مشترک بیان شود.

 

 

معایب طلاق

فرآیند طلاق و زندگی پس از آن می‌تواند مسائل و مشکلات فراوانی را با خود به همراه داشته باشد و بر روی روح و روان طرفین و فرزندان آن‌ها تاثیرات منفی بی شماری بر جای بگذارد. هم مرد و هم زن پس از طلاق تحت فشارهای روانی بسیاری قرار می‌گیرند که زندگی آینده هر یک از آن ‌ها را تحت فشار‌های روانی  قرار خواهد داد.

اگرچه باور بر این است که مردان پس از طلاق ضربه آنچنانی را متحمل نمی‌شوند اما مردان  نیز بعد از طلاق احساس تنهایی می‌‌نمایند و متحمل فشار روانی بالایی می‌شوند. سختی‌های روانی پس از طلاق برای مردان به حدی بالا است که میزان خودکشی‌های صورت گرفته در میان مردان طلاق‌ گرفته را از زنان بالاتر برده است. مردان وابستگی‌های تربیتی فراوانی به همسر خود دارند و پس از طلاق ضربه‌های بی شماری را متحمل خواهند شد. کمبود حمایت‌های عاطفی از سوی اطرافیان، چالش‌های سنگین مراقبت از فرزندان، مقصر دانستن مرد در طلاق از سوی اطرافیان و بدبین شدن مردان نسبت به ازدواج، روح و روان مردان را تحت الشعاع قرار می‌دهد.

موارد ذکر شده، تنها برخی از آثار روانی طلاق بر مردان هستند. مشکلات مالی فراوانی که پس از طلاق به علت پرداخت حق و حقوق زوجه بر مرد متحمل می‌شود خود می‌تواند تمام زندگی آینده مرد را تحت تاثیر قرار دهند.

فرزندان نیز پس از طلاق دچار پیامد‌های روحی و روانی  بی‌شماری می‌شوند که از جمله آن‌ها می‌توان به احساس ناامنی، طرد شدگی، ترک شدن، پرخاشگری و خشم بی‌مورد، تنهایی و افسردگی شدید را ذکر کرد. تمامی موارد ذکر شده خود می‌توانند عامل بروز مشکلات عمیق و شدیدی در زندگی فرزندان شوند.

مزایای طلاق

به طور کلی طلاق عوارض بسیاری به دنبال دارد. زوجین پیش از طلاق باید تمامی مشکلات میان خود را بررسی کنند و از عاقلانه بودن تصمیم خود اطمینان یابند. برای رسیدن به این اطمینان گاهی لازم است تا با یک مشاوره حقوقی و وکیل خانواده مشورت های لازم را انجام دهند.

در صورتی که سختی‌های زندگی بعد از طلاق از سختی‌هایی که زوجین در زندگی خود متحمل می‌شوند کمتر باشد، طلاق می‌تواند راه مناسب‌تری از ادامه زندگی مشترک باشد و در واقع، شروع مسیری درست در آینده می‌باشد.

در این صورت، کنترل زندگی شخصی توسط مرد و مراقبت صحیح از فرزند می‌تواند پیامدهای سنگین پس از طلاق و تاثیرات منفی  فراوانی که طلاق بر روی روح و جسم آن‌ها دارد را تا حد بالایی کاهش دهد.

 

مدارک مورد نیاز برای طلاق

برای ثبت طلاق در دفترخانه پس از ارائه گواهی عدم سازش، مدارکی باید عرضه شود:

در صورتی که اصل سند ازدواج در دسترس نبود مرد باید با مراجعه به دفترخانه محل انعقاد عقد نکاح، رونوشت آن را دریافت نماید.

مشاوره حقوقی طلاق

پیش از طلاق، زوجین باید به دقت شرایط زندگی مشترک فعلی خود و زندگی آینده‌ای که در پیش دارند را مورد بررسی قرار دهند. پس از مشاره طلاق و مصمم بودن در طلاق از طرف مرد، شرایط طلاق و نحوه پرداخت حق و حقوق زن باید به دقت مورد بررسی قرار گیرند تا مشکلاتی که ممکن است مرد در فرآیند طلاق با آن‌ها روبرو شود، بررسی و رفع شوند. در این مسیر، مشاوره با یک وکیل حقوقی، وکیل خانوادگی و یا مشاوره حقوقی آنلابن غیرحضوری می‌تواند مرد را در فرآیند طلاق یاری رساند.

استفاده از وکیل طلاق در طلاق از طرف مرد مزایایی دارد که از جمله این مزایا می‌توان به عدم نیاز به حضور مرد در جلسات داوری، واگذاری پرداخت حق و حقوق زن به وکیل و عدم نیاز به حضور مرد در هنگام اجرای طلاق اشاره نمود.

گروه وکلای وکیل پرس با دارا بودن کادر تخصصی خود در دعاوی خانواده و طلاق پاسخ گوی شما عزیزان می باشند. جهت اخذ مشاوره رایگان با وکیل خانواده و وکیل طلاق هم اکنون تماس بگیرید.

سوالات متداول در خصوص درخواست طلاق از طرف مرد:

 آیا مرد می‌تواند هر زمانی که بخواهد بدون داشتن دلیل موجه اقدام به ثبت دادخواست طلاق کند؟

بله طبق ماده 1133 قانون مدنی

دلیل موجه برای طلاق دادن زن از طرف مرد تنها در کدام مورد برای زن تاثیرگذار است؟

در تعلق گرفتن حق و حقوق به زن تاثیرگذار است.

 

من با خانمی ازدواج کردم و حق طلاق در قبال بخش مهریه و حق محل سکونت رو به ایشون دادم حالا به اختلاف خوردیم و ایشون منزلم رو ترک کردن و به منزل پدر که شهر دیگه هست رفتند حالا درخواست نفقه دادن ودر دادگاه اول محکوم شدم چون حق انتخاب محل سکونتو داشتن در دادگاه تجدید نظر هم محکوم شدم اما قاضی هیچ اعتنایی به دفاعیات من نکرد چون من اطرف خانواده همسر تهدید به قتل و فهاشی به صورت پیامکی شدم یک بار هم خودروی شخصیم مورد حمله قرار گرفت و همچنین مقدار نفقرو به کارشناس ارجا ندادن و وکیل ایشون مبلغ۸۵۰هزار تومان گفتن و گفتن که من مغازه دارم و … که دادگاه هم همونو تایید کرد در صورتی که من مغازه و … ندارم و دانشجو هستمو حالا دادگاه رای به تهیه منزل در شهر خانم و پردخت نفقه ۸۵۰ تومانی داد حالا میشه اعاده دادرسی کنم یا خیر؟؟ لازم به ذکر هست شکایت فحاشی و پیامکی حمل به خودرو و تهدیدات همه انجام شده.

به جهت اینکه خودتان حق انتخاب مسکن به همسرتان داده اید،چنین موردی بعید به نظر می رسد.

خروج از نسخه موبایل