نماد سایت وکیل پرس

قانون جدید حکم تخلیه مستاجر در زمان کرونا چیست ؟

قانون جدید در مورد حکم تخلیه مستاجر در زمان کرونا

در این ایامی که شیوع کرونا، به اندازه ی کافی فضای ذهنی همه مردم جهان را بهم ریخته است، جدای از بحث سلامتی و پزشکی، خیلی از مناسبات بین انسان ها نیز دچار چالش های جدیدی شده است. موضوعی که در این مطلب به بررسی آن پرداخته ایم، مربوط به رابطه موجر و مستاجر در ایام کرونا است که در برخی از موارد قانون گذار با وضع قوانین جدید و متناسب با اوضاع کرونایی، سعی در کمتر کردن مشکلات داشته است.

قانون جدید در مورد حکم تخلیه مستاجر در زمان کرونا، جزو آن دسته از موارد است که به کمک برای حل مناقشاتی با این عنوان کمک کرده و هر فردی با مشورت گرفتن از یک وکیل ملکی مجرب می تواند با بهره بردن از این مصوبه جدید، مشکلاتش را کمتر کند.

اما بسیاری از مستاجرین هنوز با قانون جدید حکم تخلیه مستاجر در زمان کرونا آشنا نیستند. از این رو در این مقاله ضمن تشریح قانون جدید حکم تخلیه مستاجر در زمان کرونا، به بررسی قانون تمدید اجاره در زمان کرونا و بخصوص تمدید قراردادهای اجاره مسکن در دوران کرونا پرداخته می شود.

 

قانون جدید حکم تخلیه مستاجر در زمان کرونا

قانون جدید حکم تخلیه مستاجر در زمان کرونا تدبیری به موقع و سازنده از قانون گذار در زمانی است که کل دنیا با ویروسی ناشناخته به نام کرونا دست به گریبان هستند. این ویروس تمام قسمت های زندگی افراد را در جامعه تحت شعاع خود قرار داده است و در این بین ضرری که این ویروس به مستاجرین املاک تجاری و مسکونی وارد آورده است به مراتب بسیار بالاتر از ضرری است که به سایر افراد جامعه آمده است.

 از این رو قانون گذار بر آن شد تا با تصویب قانون تمدید اجاره در زمان کرونا نقش موثری در جهت اطمینان خاطر مستاجرین بردارد. قانون تمدید قراردادهای اجاره مسکن در دوران کرونا در واقع راهکاری پیشگیرانه جهت جلوگیری از شیوع هر چه بیشتر ویروس کرونا است. چرا که در هر نقل مکانی نیاز به ازدحام است و با توجه به شیوع  ویروس کرونا و ناشناخته بودن راه های انتقال این ویروس ممکن است در این نقل و انتقالات اسباب و وسایل آلوده شوند و این آلودگی به اعضای خانواده منتقل گردد. از این رو با تمدید اجاره با شرایط مصوبه کرونایی گامی مثبت در جهت پیشگیری از انتقال این ویروس برداشته شد.

قانون تمدید اجاره با شرایط مصوبه کرونایی می تواند گره از مشکلات بسیاری از مستاجرین که در این شرایط نگرانی مسکن و محل کار خود نیز هستند بگشاید.

 

تمدید اجاره با شرایط مصوبه کرونایی

تمدید اجاره با شرایط مصوبه کرونایی، تدبیری از سوی قانون گذار بود که نیاز به دقت فراوانی در قراردادن شرایط مورد نیاز برای طرفین اعم از موجر و مستاجر داشت، چرا که ویروس کرونا به هر دو قشر موجر و مستاجر ضررهایی را وارد آورده بود از این رو قانون تمدید اجاره با شرایط مصوبه کرونایی می بایست نفع هر دو طرف را لحاظ می نمود.

از این رو در قانون اجاره با شرایط مصوبه کرونایی قانونی لحاظ گردید که متن قانون مزبور چنین بیان می دارد که:

“با عنایت به شرایط اقتصادی تحمیلی بر کشور ناشی از شیوع ویروس کرونا و همچنین تحریم‌های ظالمانه و با لحاظ ضرورت حمایت از اقشار آسیب‌پذیر، کلیه قراردادهای مربوط به املاک مسکونی استیجاری که تا تاریخ 8/4/99هنوز تمدید نشده است در صورت عدم توافق بین طرفین و تمایل مستاجر تا سه ماه پس از اعلام رسمی وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشکی نسبت به پایان شیوع کرونا و اتمام شرایط اضطراری تمدید می‌گردد. حداکثر افزایش میزان اجاره‌بها یا مبلغ رهن برای شهر تهران تا ۲۵ درصد، کلان‌شهرهای دیگر (مشهد، تبریز، اصفهان، شیراز، کرج، اهواز، قم و کرمانشاه) تا ۲۰درصد و سایر شهرهای کشور تا ۱۵ درصد خواهد بود.

تبصره ۱: املاک مورد اجاره که قبلا یا در مدت تمدید قرارداد به طور قطعی و رسمی مورد معامله قرار گرفته باشد، مستاجر می‌بایست ظرف ۲ ماه از تاریخ انتقال سند رسمی نسبت به تخلیه و تحویل آن اقدام نماید.

تبصره ۲: مستاجرینی که در دوره قرارداد اجاره بر اساس این مجوز، به تشخیص دادگاه صالح به تعهدات خود عمل نکنند و موجب تضییع حقوق موجر شوند مشمول این مصوبه نخواهند شد.

تبصره ۳: چنانچه مستاجر با افزایش مبلغ اجاره با نرخ‌ های فوق‌الذکر موافقت ننماید، واحد قابل تخلیه است.

تبصره ۴: چنانچه در قرارداد اجاره مدت زمان بیشتری نسبت به این مصوبه برای انقضای قرارداد در نظر گرفته شود،‌ مدت زمان قراردادی معتبر است.”

از جمله شرایطی که در این قرارداد لحاظ شده است این است که قرارداد اجاره فی مابین موجر و مستاجر در دوران کرونا تمدید می گردد تا در این دوران نیازی نباشد که مستاجر به دنبال مسکن باشد و با این اقدام سلامتی خود و خانواده خود را به خطر بیندازد .

یکی از دلایل تمدید اجاره با شرایط مصوبه کرونایی این است که در این دوران بسیاری از افراد شغل خویش را به خاطر ویروس کرونا از دست دادند به همین جهت قانون گذار برای اجاره و مبلغی که باید به مبلغ اجاره بها اضافه گردد سقف قرار داده است و افزایش اجاره بها را تنها تا 25 درصد مجاز اعلام نموده است تا مستاجر جهت پرداخت این مبلغ با دشواری رو به رو نگردد.

 

تمدید قراردادهای اجاره مسکن در دوران کرونا

تمدید قراردادهای اجاره مسکن در دوران کرونا به این صورت است که موجر بایستی قرارداد اجاره را با مستاجر تمدید نماید و جهت این تمدید تنها مجاز است که مبلغ اجاره بها را در تهران تا 25 درصد و در برخی دیگر از کلان شهرها تا 20 درصد و برخی دیگر از شهرستان ها تا 15 درصد افزایش دهد و چنانچه چنین نکند در صورتی که مستاجر از این بابت شکایتی مطرح نماید، موجر محکوم می گردد.

البته از طرفی دیگر نیز چنانچه مستاجر از قانون تمدید قراردادهای اجاره مسکن در دوران کرونا تخطی نماید و با مبلغی که جهت اجاره بها بایستی اضافه گردد مخالف باشد در این صورت موجر می تواند مستند به قانون جدید حکم تخلیه مستاجر در زمان کرونا، تخلیه مستاجر را درخواست نماید. و مستاجر از این جهت نمی تواند مخالفتی نماید.

مشاوره حقوقی قانون تمدید اجاره در زمان کرونا

 در این دوران و با توجه به شیوع ویروس کرونا بسیاری از افراد از طریق رسانه ها و یا دوست و آشنا، خبر تصویب قانون تمدید اجاره در زمان کرونا را شنیده اند اما بسیاری از افراد با جزئیات قانون تمدید اجاره در زمان کرونا آشنا نیستند و نمی دانند در چه شرایطی قانون تمدید اجاره در زمان کرونا کاربرد دارد و گمان می نمایند که قانون تمدید قراردادهای اجاره مسکن در دوران کرونا تنها نفع مستاجر را لحاظ نموده است. در حالیکه قانون جدید حکم تخلیه مستاجر در زمان کرونا به گونه ای تدارک دیده شده است که هم نفع موجر و هم نفع مستاجر در آن لحاظ گردد.

از این رو بهتر است پیش از هر اقدامی موجران و مستاجران مشاوره حقوقی قانون تمدید اجاره در زمان کرونا را انجام دهند و با ذهنی باز و با آگاهی کامل از قانون جدید حکم تخلیه مستاجر در زمان کرونا نسبت به احقاق حق خود اقدام نمایند.گروه وکلای وکیل پرس با سود بردن از وکلای پایه یک دادگستری در زمینه های گوناگون اراضی و املاک آماده ارائه هر گونه مشاوره حقوقی آنلاین و تلفنی می باشد.

همچنین بخوانید:

دعوای تخلیه چیست؟

 

برخی پرسش های شما در چت آنلاین در خصوص قانون تمدید اجاره

سوال درمورد قانون اجاره در شرایط کرونایی داشتم میخواستم بپرسم با توجه به اینکه مستاجر به تمام وظایفش به درستی عمل کرده آیا موجر میتونه سر تاریخ پایان اجاره بلند کنه مستاجر رو؟ یا قانون اجازه‌ی حکم تخلیه رو نمیده به موجر؟
اگر مستاجر تعدی و تفریط در عین مستاجره نماید، آیا موجر می تواند در دوران کرونا از وی درخواست تخلیه نماید؟

اگرچه تمدید اجاره با شرایط مصوبه کرونایی ایجاب می نماید که مستاجر در شرایط کرونا نقل مکان نکند و دغدغه مسکن را نداشته باشد اما از طرفی قانون تمدید اجاره در زمان کرونا نباید شرایطی را ایجاد نماید که سبب سوء استفاده مستاجر گردد و مستاجر هر نوع تصرفی در عین مستاجره نماید و موجر نیز نتواند او را به جهت قانون تمدید قراردادهای اجاره مسکن در دوران کرونا از این عمل منع نماید و تخلیه وی را بخواهد. از این رو اگرچه قانون تمدید اجاره در زمان کرونا این حق را از موجر سلب کرده است که قرارداد اجاره را برهم زند اما از طرفی نیز اگر مستاجر تعدی و تفریط نماید در این صورت با توجه به قانون تمدید اجاره با شرایط مصوبه کرونایی، موجر می تواند تخلیه مستاجر را بخواهد.

شکایت از تمدید قراردادهای اجاره در زمان کرونا در چه مرجعی رسیدگی می شود؟

پاسخ: مرجع رسیدگی به شکایات از تمدید اجاره در زمان کرونا شورای حل اختلاف است. لازم است که موجر و یا مستاجر که از این جهت شکایتی دارد به شورای حل اختلاف مراجعه نماید تا به شکایت وی رسیدگی گردد و چنانچه از قانون جدید حکم تخلیه مستاجر در زمان کرونا تخطی صورت نگرفته باشد در این صورت حکم به تمدید قرارداد اجاره و در صورتی که از قانون تمدید اجاره در زمان کرونا تخطی صورت گیرد در این صورت شورای حل اختلاف حکم به تخلیه عین مستاجره می دهد.

 

جهت اخذ مشاوره حقوقی قانون جدید حکم تخلیه مستاجر در زمان کرونا با مشاور حقوقی و وکیل ملکی هم اکنون تماس بگیرید.

خروج از نسخه موبایل