نماد سایت وکیل پرس

فحاشی | جرم فحاشی و مجازات آن

جرم فحاشی چیست

اینکه چقدر مردم جامعه اطلاع دارند که فحاشی در قانون جرم انگاری شده است، موضوع مشخصی نیست اما با توجه به رفتارها و ناهنجاری هایی که متاسفانه این روزها شاهد آن هستیم، بنظر میرسد کار چندان زیادی در زمینه فرهنگ سازی صورت نگرفته است. یک بررسی اجمالی نشان میدهد که اوضاع چه در فضای مجازی و چه در سطح جامعه از لحاظ فحاشی کردن، سر و سامان درستی ندارد و این موضوع بسیار جای تاسف است.

ما در این مطلب به این موضوع پرداخته ایم که تعریف قانونی فحاشی چیست و چه مجازاتی برای آن در قانون پیش بینی شده است. حتی اشاره کرده ایم که مشاوران حقوقی در زمینه فعالیتهای مخصوص به خود را دارند و برای این مسئله قابلیت طرح شکایت هم وجود دارد.گروه وکلای وکیل پرس که از بهترین وکلای پایه یک دادگستری بهره میبرد، اعلام آمادگی میکند که با در اختیار قرار دادن وکیل کیفری مجرب در این قبیل پرونده ها، بعنوان یک مشاور حقوقی مطمئن در کنار شما باشد.

 

در ویدیو زیر کارشناس حقوقی وکیل پرس پاسخ سوال (جرم فحاشی!) شما را خواهد داد؟

 

جرم فحاشی چیست؟

فحاشی به معنای به کار بردن الفاظی است که شنونده با شنیدن آن ها آزار می بیند و توهین به شخصیت وی تلقی می شود. فحاشی ممکن است با الفاظ خیلی رکیک نیز همراه گردد که در این صورت صرفا عنوان فحاشی ندارد و قانون گذار برای استعمال الفاظ رکیک مجازات دیگری تعریف نموده است.

فحاشی ممکن است در قالب الفاظی به جهت تخریب شخصیت شنونده باشد و صرفا شنونده فحاشی، هدف مخاطب باشد اما گاهی فردی که فحاشی می نماید پا  را فراتر می گذارد و با استعمال برخی از الفاظ، اعضای دیگر خانواده فرد را سوژه توهین و فحاشی خود قرار می دهد.

گاهی ممکن است در فحاشی به دیگری، جرمی به وی نسبت داده شود که این عمل عنوان جرم را از فحاشی به افترا تغییر می دهد.

گاهی نیز ممکن است فردی با سرودن شعر یا نثر، دیگری را مورد توهین و تخریب قرار دهد که این نوع از توهین نیز در قانون مجازات اسلامی عنوان هجو دارد و مجازات جداگانه نیز برای مرتکب رقم می زند.

جرم فحاشی از جرایم کیفری است و جرایم کیفری به جرایمی گفته می شود که ضمانت اجرا آن ها مجازات مرتکب می باشد. جرم فحاشی ممکن است فحاشی ساده و با الفاظ توهین آمیز به مخاطب باشد و گاهی نیز برخی از الفاظ که به فحش های ناموسی نیز معروف است را مرتکب به زبان می آورد که این الفاظ گاها نسب فرد مخاطب را نفی می نمایند و گاهی توهین به خانواده و خواهر و برادر و اقوام مخاطب نیز می تواند باشد که به این نوع از فحاشی ها قذف گفته می شود و در قانون برای چنین الفاظی مجازات حدی در نظر گرفته شده است.

مجازات حدی به مجازاتی گفته می شود که نوع و میزان آن در شرع مقدس اسلام بیان شده است.

قذف نیز نوعی از فحاشی است که در آن فردی که فحاشی می نماید ارتکاب عمل زنا و یا لواط را به فرد دیگری ولو فرد مرده نسبت می دهد. و گاهی همین اعمال را به خانواده فرد نسبت می دهد که در این صورت موضوع متفاوت می گردد.

 

شکایت فحاشی

چنانچه فردی با استعمال الفاظ توهین آمیز و یا رکیک به دیگری فحاشی و توهین نماید، فردی که به او فحاشی شده است می تواند به استناد ماده 608 قانون مجازات اسلامی، شکایت فحاشی اقامه نماید.

فحاشی جرمی کیفری است و خواهان اقامه دعوا جهت شکایت فحاشی بایستی در دادگاه کیفری شکایت خود را طرح نماید.

شکایت فحاشی بسته به اینکه فحاشی به چه صورتی انجام شده است، از جمله: تلفنی،  به صورت نظم و نثر و … عناوین متفاوت به خود می گیرد که در این مواقع لازم است با توجه به همان جرمی که رخ داده است شکایت کیفری مطرح گردد.

 

مجازات فحاشی

مجازات فحاشی با الفاظ توهین آمیز ساده، که قذف (فحش های ناموسی) نباشد مجازات شلاق و جزای نقدی دارد.

قانون گذار در ماده 608 قانون مجازات اسلامی مجازات فحاشی را بیان داشته است و مقرر نموده است که:

“توهین به افراد از قبیل فحاشی و استعمال الفاظ رکیک، چنانچه موجب حد قذف نباشد، به مجازات شلاق تا (۷۴) ضربه و یا پنجاه هزار‌ تا یک میلیون ریال جزای نقدی خواهد بود.”

 همانطور که گفته شد، فحاشی چنانچه با الفاظ رکیک همراه باشد عنوان قذف را دارد و قانون گذار مجازات آن را در ماده250 قانون مجازات اسلامی 80 ضربه شلاق مقرر داشته است.

 

برای اثبات فحاشی چه راه هایی وجود دارد؟

فحاشی از جرائم کیفری است که جهت اثبات آن بایستی به ادله اثبات دعوای کیفری استناد نمود. راه های اثبات فحاشی عبارتند از:

اقرار به سیدالادله معروف است و چنانچه فردی که فحاشی نموده است، خود اقرار نماید که به دیگری فحش و ناسزا گفته است در دادگاه محکوم می گردد.

شهادت شهود یکی از راه های اثبات فحاشی است. چنانچه فردی در حضور افرادی به دیگری فحاشی و توهین نماید با شهادت شاهدان عاقل و بالغ و واجد شرایط در محکمه جرم فحاشی اثبات می گردد.

گاهی ممکن است فحاشی به دیگری به صورت مکتوب باشد که معمولا از طریق پیامک و فضای مجازی و یا ارسال نوشته حاوی فحش و ناسزا به دیگری رخ دهد که در این مواقع با اثبات اینکه چه کسی نوشته ها را ارسال نموده است، امکان مجازات فرد مزبور وجود دارد.

 

آیا می دانید:

مشاوره حقوقی با وکیل کیفری در طرح شکایت فحاشی

جرم فحاشی، جرمی کیفری و نیازمند شکواییه کیفری است که لازم است با توجه به اینکه الفاظ به کار رفته در فحاشی چه الفاظی بوده است عنوان شکایت تغییر نماید. از این رو بهتر است پیش از طرح شکایت کیفری با وکیل کیفری متخصص مشورت و هم فکری لازم را داشته باشید تا با مشاوره حقوقی صحیح  شما را در رسیدن به هدفتان یاری دهد.

گروه وکلای وکیل پرس با دارا بودن کادر متخصص و متبحر کیفری خود و در اختیار داشتن وکلای پایه یک دادگستری مجرب در خدمت گذاری به شما عزیزان اعلام آمادگی می نماید.

 

برخی سوالات متداول در خصوص جرم فحاشی و مجازات آن

برای اثبات جرم فحاشی چند شاهد لازم است؟

جهت اثبات جرم فحاشی حضور 2 شاهد عاقل و بالغ واجد شرایط نیاز است.

چنانچه فردی به دیگری بگوید تو فرزند پدرت نیستی (زنا زاده) آیا مرتکب جرم فحاشی شده است؟

در استعمال این جمله و جملات مشابه، فردی که چنین جمله ای را بیان می نماید مرتکب دو جرم شده است. در وهله اول نسبت به فردی که این جمله را به وی می گوید مرتکب جرم فحاشی و توهین و از طرفی دیگر، در مقابل پدر آن فرد که جرم زنا را به اونسبت داده است مرتکب قذف شده است که مجازات هر کدام از این موارد متفاوت است.

 

 

جهت اخذ مشاوره حقوقی در طرح شکایت فحاشی با وکیل کیفری متخصص هم اکنون تماس بگیرید.

صفحه رسمی اینستاگرام وکیل پرس پلی برای پاسخ به سوالات در حوزه جرم فحاشی و مجازات آن

 

 

.
خروج از نسخه موبایل