نماد سایت وکیل پرس

جرم تهدید به مرگ یا تهدید به قتل چه مجازاتی دارد؟

جرم تهدید به مرگ

تهدید به مرگ یا به عبارت دیگر تهدید به قتل، یکی از اقسام جرم تهدید به شمار می آیند که در قانون مجازات اسلامی ایران جرم انگاری شده و برای آن مجازات نیز در نظر گرفته شده است. اگر این جرم در انظار عمومی اتفاق رخ دهد، به نوعی جنبه عمومی هم پیدا میکند و در واقع سلامت روانی جامعه را نیز ممکن است تحت الشعاع قرار دهد بنابراین برخورد قانونی با آن بسیار ضروری بنظر میرسد. در این مقاله در مورد موضوعاتی در این حوزه مطالبی ارائه شده است. از قبیل : ارکان جرم تهدید به مرگ،پیگیری تهدید به مرگ، اثبات تهدید به مرگ و …

در این قبیل پرونده ها، بسیار توصیه میشود که از وکیل کیفری باتجربه کمک گرفته شود، زیرا با مشاوره حقوقی دقیق خود میتواند بسیاری از موانعی که در مسیر وجود دارد را بر طرف کند. مشاوره حقوقی آنلاین و مشاوره حقوقی رایگان با وکیل پایه یک دادگستری در زمینه پرونده های کیفری، جزو خدمات گروه وکلای وکیل پرس به شمار می آید که میتوانید بسادگی از آن بهره مند شوید.

[html_block id=”3582″]

تهدید به مرگ

تهدید به مرگ و یا تهدید به قتل گاها در الفاظ روزانه و مشاجرات لفظی فی مابین افرادی که با یکدیگر درگیری پیدا می کنند رخ می دهد. تهدید به قتل گاهی ممکن است به صورت شخصی انجام گیرد و گاهی نیز فردی که دیگری را تهدید به قتل می نماید در انظار عمومی این عمل را انجام دهد.

با پیشرفت تکنولوژی و استفاده از فضاهای مجازی ، استفاده از ابزار مجازی نیز بسیار شایع شده است و بسیاری از جرائم از طریق فضای مجازی نیز به وقوع می پیوندند. از جمله این جرایم جرم تهدید به مرگ است که در فضای مجازی نیز گاها رخ می دهد و در مواقعی افراد بی شماری را با ترس و اضطراب مواجه می نماید.

قانون گذار جرم تهدید به مرگ را در قانون مجازات اسلامی و قانون جرائم اینترنتی مورد جرم انگاری قرار داده است و برای جرم تهدید به مرگ با توجه به نحوه ارتکاب جرم مجازات در نظر گرفته است.

در ادامه جرم تهدید به مرگ، نحوه پیگیری تهدید به مرگ و چگونگی اثبات تهدید به مرگ مورد بررسی قرار می گیرد.

جرم تهدید به مرگ

جرم تهدید به مرگ، جرمی است که در قانون مجازات اسلامی (تعزیرات) نیز مورد جرم انگاری قرار گرفته است. قانون گذار در ماده 669 قانون مجازات اسلامی مجازات تهدید به مرگ را بیان داشته است و چنین مقرر داشته است:

“هر گاه کسی دیگری را به هر نحو تهدید به قتل یا ضررهای نفسی یا شرفی یا مالی و یا به افشاء سری نسبت به خود یا بستگان او نماید،‌ اعم از اینکه به این واسطه تقاضای وجه یا مال یا تقاضای انجام امر یا ترک فعلی را نموده یا ننموده باشد به مجازات شلاق تا (۷۴) ضربه یا زندان از دو‌ماه تا دو سال محکوم خواهد شد.”

 ماده به صراحت جرم تهدید به مرگ را بیان داشته است و از نظر ماده انگیزه مخاطب از این تهدید فاقد اهمیت است. تهدید به قتل ممکن است صرفا به جهت ترساندن مخاطب باشد، و گاهی ممکن است به دلیل مجبور کردن وی به انجام امری و گاهی عدم انجام امری صورت گیرد.

گاهی ممکن است فردی دیگری را برباید و با تهدید به قتل او از خانواده یا دوستان و آشنایان او درخواست وجه یا مال و یا انجام کاری را بنماید.

تهدید به قتل در دو حالت ممکن است ترس و وحشت فراوانی را در تهدید شونده ایجاد نماید.

1) در مواقعی که تهدید به قتل از سوی فردی انجام می گیرد که تهدید شونده هیچ شناختی بر روی فرد ندارد و نمی داند که او تا چه اندازه می تواند خطرناک باشد و تهدید به مرگ او تا چه میزان می تواند جدی باشد.

2)در مواقعی که تهدید به قتل از سوی فردی صورت می گیرد که تهدید شونده بر وی شناخت کافی دارد و می داند که وی ممکن است هر اقدام خطرناکی را مرتکب گردد از این رو تهدید به مرگ از سوی چنین فردی ترس و واهمه فراوانی را ممکن است بر مخاطب  ایجاد نماید.

ارکان جرم تهدید به مرگ

جرم تهدید به مرگ همچون سایر جرائم کیفری دارای ارکانی است. ارکان جرم تهدید به مرگ عبارت است از:

پیگیری تهدید به مرگ

پیگیری تهدید به مرگ در صورتی امکان پذیر است که ارکان تشکیل دهنده جرم تهدید به مرگ وجود داشته باشد.

پیگیری تهدید به مرگ از طرق مختلف قابل انجام است.  البته بسته به اینکه تهدید به قتل از چه روشی صورت گیرد، می توان تهدید کننده را مورد پیگیری قضایی قرار داد.

پیگیری تهدید به مرگ گاها از طریق پیامک های ارسالی، شنود تلفن همراه و تلفن منزل فردی که مورد تهدید قرار می گیرد و یا با شهادت شهود قابل پیگیری است. جهت پیگیری تهدید به مرگ لازم است که در رابطه با تهدید به قتل در مراجع قضایی شکایت کیفری مطرح گردد و شکواییه تنظیم شود.

در دادگاه های کیفری به جرم تهدید به مرگ رسیدگی می شود. و چنانچه اثبات گردد که جرم تهدید به مرگ صورت گرفته است قاضی دادگاه کیفری برای مجرم مجازات مندرج در ماده 669 را در نظر می گیرد.

 لازم به ذکر است که در پیگیری تهدید به مرگ ممکن است، جرائم دیگری نیز رخ داده باشد. همچون اینکه تهدید به قتل به وسیله اسلحه صورت گرفته باشد که در این مواقع مرتکب به مجازات حمل اسلحه غیر مجاز نیز محکوم می گردد.

اثبات تهدید به مرگ

در اثبات تهدید به مرگ با توجه به اینکه تهدید به قتل از جمله جرائم کیفری است لازم است که در اثبات تهدید به مرگ از ادله اثبات جرائم در امور کیفری استفاده شود.

یکی از اصلی ترین ادله اثبات تهدید به مرگ، اقرار تهدید کننده است. گاهی در شکایت به قتل، خوانده( تهدید کننده) به شخصه اقرار می نماید که خواهان( تهدید شونده) را تهدید به قتل نموده است و گاهی دلایل خود را نیز ارائه می دهد. همچون اینکه ممکن است تهدید به قتل در لحظه عصبانیت صورت گرفته باشد و عنصر معنوی لازم برای تهدید به مرگ وجود نداشته باشد.

از ادله اثبات به تهدید که معمولا کاربرد فراوانی نیز دارد و در اکثر مواقع بدان استناد می شود شهادت شهود است. ممکن است فردی، دیگری را در نزد عده ای تهدید به مرگ نماید و دیگران الفاظ به کار رفته توسط وی را بشنوند، در این صورت با شهادت شهود جرم تهدید به مرگ اثبات می گردد البته لازم است که شهودی که در دادگاه شهادت می دهند شرایط لازم جهت شهادت را داشته باشند.

 علم قاضی یکی دیگر از ادله اثبات تهدید به مرگ است علم قاضی در چگونگی اثبات تهدید به مرگ نقش قابل توجهی را می تواند داشته باشد.  چراکه گاهی جهت اثبات تهدید به مرگ اسناد و مدارکی ارائه می شود که نیاز است از نظر قاضی صحت آن ها احراز گردد. از این رو به علم قاضی نیاز است.

گاهی ممکن است تهدید کننده در پیامک و یا نامه و نوشته هایی عبارات تهدید آمیز را برای مخاطب ارسال نماید. که اسناد و مدارک مزبور در صورتی که صحت و سقم آن ها مشخص گردد در چگونگی اثبات تهدید به مرگ بسیار حائز اهمیت است.

مشاوره حقوقی در اثبات تهدید به مرگ

به وفور رخ می دهد که افرادی توسط شخص یا اشخاصی به شیوه های مختلف مورد تهدید به قتل قرار می گیرند و به جهت این عمل، قصد پیگری تهدید به مرگ را در مراجع قضایی دارند اما از چگونگی اثبات تهدید به مرگ در محاکم قضایی آگاه نیستند و گاها دیده می شود که شکایت  این افراد به نتیجه مطلوب ختم نمی شود. از این رو لازم است که پیش از طرح دعوای جرم تهدید به مرگ با وکیل کیفری و مشاور حقوقی متخصص در این حوزه مشورت و هم فکری های لازم صورت گیرد.

گروه وکلای وکیل پرس با دارا بودن کادر متخصص و متبحر خود در دعاوی کیفری در جرم تهدید به مرگ نیز آمادگی خود را جهت ارائه مشاوره حقوقی و کیفری اعلام می نماید.

 

جهت اخذ مشاوره حقوقی رایگان در مورد جرم تهدید به مرگ با وکیل کیفری هم اکنون تماس بگیرید.

خروج از نسخه موبایل