نماد سایت وکیل پرس

وکیل متخصص ماده 477

شماره تماس وکیل متخصص ماده 477

اعاده دادرسی ماده 477 این امکان را به وجود می آورد که افراد اعم از حقیقی و حقوقی بتوانند از دیوان عالی کشور بخواهند که بار دیگر پرونده ای که به مرحله قطعیت رسیده را مورد رسیدگی قرار بدهد و بر خلاف سابق که این امکان تنها برای رییس قوه قضاییه امکان پذیر بود از محدودیت خارج و به کلیه افرادی که به نوعی دخیل در پرونده مطروحه بوده حق طرح شکایت را داده است. البته بر خلاف اعاده دادرسی ماده 474 شخص معترض مستقیما نمی توانند خواستار طرح اعتراض خود به دیوان باشند بلکه منوط به آن است که مجوز قبولی بر اینکه اعتراض آنها ممکن است در دیوان مورد قبول واقع گردد و به آن ترتیب اثر داده شود یا به علت عدم ارائه مستندات قابل قبول رد شود را دریافت کنند. تشخیص دهنده این امر که آیا مستندات ارائه شده مشمول اعاده دادرسی ماده 477 قرار گرفته و قابل قبول است یا نه رییس قوه قضائیه است.

در رابطه با اعاده دادرسی خاص نیز همانند اعاده دادرسی عام معترض نمی تواند مستقیما مراجعه فیزیکی برای طرح خواسته خویش را به رییس قوه داشته باشد بلکه می بایست با ارائه لایحه مستدل و مستند خواسته خود را به سمع و نظر ریاست قوه قضائیه برساند تا تصمیم گیری راجع به درخواست وی صورت بگیرد. در اینجا وجود یک وکیل متخصص ماده 477 می تواند کمک شایانی را به معترض نماید چرا که این وکیل فردی متبحر بوده و تجربیات موفقی را در این زمینه کسب نموده است.و می داند که برای اثبات ادعای اعاده دادرسی و ترتیب اثر داده شدن به آنها چه مستندات قانونی ارائه شود.

 

 

اهمیت دیگر این امر آن است که قرار نیست به هر درخواستی ترتیب اثر داده شود چرا که تا تعیین تکلیف شدن اعاده دادرسی، اجرای حکم توقیف شده و این امر موجب اطاله دادرسی می شود. پس ارائه ادله و مستندات قانونی شرط است و از آنجایی که هر کسی تسلط کافی به قوانین نداشته قاعدتا در جایی که صدور حکم غیر قانونی موجب تضییع شدن حقوقش شده، نمی تواند درخواست اعاده دادرسی به دیوان را داشته باشد. قبولی این امر منوط به ارائه ادله قانونی است که وکیل متخصص در این حوزه با استفاده از دانش و مهارت های حقوقی خود توانسته صدور رای نهایی را به نفع شما تغییر بدهد.
در این مقاله تصمیم بر آن داریم که این بحث را به صورت مفصل ارائه بدهیم شما می توانید در صورت هر گونه ابهام راجع به بحث مورد نظر سوالات خود را از طریق راههای ارتباطی با کارشناسان ما در میان بگذارید.

اهمیت وجود وکیل متخصص ماده 477

در رابطه با اعاده دادرسی ماده 477 قانون آیین دادرسی کیفری قبل از تصویب دستور العمل اجرایی تنها رئیس قوه قضاییه به عنوان شخص معترض این حق را داشت که از دیوان عالی کشور خواستار نقض حکمی که مغایرت با قانون و شرع را داشت بخواهد اما در سال 1398 این دایره از محدودیت خارج و به اشخاصی که به نوعی در پرونده مطروحه دخیل بودنداین حق داده شد که خود و یا نماینده قراردادی آنها نیز بتوانند در صورت تشخیص نسبت به اعاده دادرسی ماده فوق الذکر درخواست شان را مطرح بنمایند البته این اشخاص حقیقی و حقوقی برای ثبت اعتراض خود ملزم به آن بودند که برای ثبت خواسته خود به دادگستری کل استان مراجعه نمایند و حق اینکه مستقیما بتوانند به رییس قوه و یا دیوان عالی مراجعه کنند را نداشته اند. چرا که این امر ممکن است موجب اطاله دادرسی گردد و افراد با مطرح کردن شکایت های بی مورد که واقعا هیچ گونه ارتباطی نداشته فرآیند دادرسی پرونده را به تاخیر بیاندازند لذا در اینجاست که تشخیص این امر در وارد بودن اعتراض به موجب بند 4 دستور العمل به رئیس کل دادگستری استان به عنوان مرجع تشخیص سپرده گردیده شده است

اما این اشخاص حقیقی و حقوقی آیا به شخصه می توانند به عنوان فرد معترض در بیان آنکه حکم صادره راجع به آنها از نظر قانونی و شرعی مغایرت دارد در مقام اثبات ادعای خویش بوده باشند ؟

در پاسخ به این سوال مسلما پاس مثبت است اما آیا این افراد آشنایی کامل به مفاد و تبصره های قانونی داشته اند و می توانند در صدد تشخیص و تمیز آن با شرع برآیند ؟

قاعدتا این امر منوط به داشتن دانش و مهارت کافی بوده است و شخصی که تخصص کافی راجع به امور مرتبط با اعاده دادرسی داشته می تواند به جمع آوری ادله کافی پرداخته و با ارائه دادن آن در مقام نقض حکمی که در رابطه با آن قاضی بدون رعایت کردن اصول و قواعد حقوقی اقدام به صدور حکم بوده بنمایند.
پس متوجه نقش این وکیل در امر اعاده دادرسی ماده 477 شدیم که چگونه می تواند اقدام به گرفتن حق قانونی موکلش بپردازد چرا که این امر که جز موارد اعاده دادرسی خاص بوده به راحتی موجب پذیرفته شدن نبوده و برای ترتیب اثر داده شدن منوط به احراز ادله ای بوده که بتواند خطا و اشتباه قاضی را به مقامی که قرار است خواسته مطروحه شما را به مراجع عالی تر اعلام دارد به اثبات برساند.

چرا که قرار است این امر اجرای حکم را به توقف بیاندازد و آن را تا تعیین تکلیف شدن در اینکه واقعا اعاده دادرسی راجع به این امر وجود داشته یا نه به تاخیر بیاندازد درست است که اقداماتی به منظور جلوگیری از این امر اعمال گردیده شده و قرار نیست که به هر نوع اعتراضی رسیدگی شود اما این نکته را باید در نظر داشت که این امر با محدودیت مواجه بوده و شما تنها فقط یک بار می توانید به عنوان معترض نسبت به حکم صادره درخواست اعاده دارسی نموده و درصدد دفاع از حق تضییع شده خود برآیید

 

آیا می دانید:

چطور وکیل ماده 474 اعاده دادرسی می کند؟

 

برخی از سوالات متداول درخصوص وکیل متخصص ماده 477:

آیا برای پذیرفته شدن اعاده دادرسی ماده 477 اشخاص حقیقی و حقوقی و یا نماینده قراردادی آنها حق داشتن اعتراض به دیوان عالی کشور را داشته اند؟

در این رابطه امکان پذیرفته شدن اعاده دادرسی از جانب کلیه اشخاص و وکیلش قابل پذیرفته شدن بوده و دایره اعتراض به این امر تنها محدود به بالاترین مقام قضایی که رئیس قوه قضائیه بوده نشده است

 

آیا وکیل اعاده دادرسی ماده 477 می تواند مستقیما اقدام به ثبت اعتراض خود به دیوان عالی کشور بنماید؟

در این امر به علت جلوگیری از اطاله دادرسی و به تاخیر افتادن فرآیند دادرسی پرونده در وارد بودن اعاده دادرسی امکان مطرح کردن اعتراض به صورت مستقیم به دیوان وجود نداشته است و شخص معترض باید ابتدا درخصوص ثبت اعتراضش به دادگستری استان مراجعه بنماید.

 

جهت اخذ مشاوره تخصصی با وکیل ماده 477 در تهران هم اکنون تماس بگیرید. صفحه رسمی اینستاگرام وکیل پرس پلی برای پاسخ به سوالات در حوزه ماده 474

 

 

نویسنده: فائزه آخوندی کارشناس حقوقی وکیل پرس

خروج از نسخه موبایل