نماد سایت وکیل پرس

شرایط طلاق غیابی از طرف زن

امروز قصد داریم به یکی از سوالاتی (شرایط طلاق غیابی از طرف زن) که شما عزیزان در پنل گفتگوی انلاین سایت از کارشناس حقوقی پرسیده اید پاسخ دهیم. با وکیل پرس همراه باشید.

اگر دادخواست طلاق از طرف زوجه (زن) صادر شده باشد و دلیل موجه طلاق را هم دارا باشد و زوج با وجود ابلاغ، در دادگاه حضور نیابد و لایحه نفرستد و برگه‌ ابلاغیه به خود شخص زوج داده نشده باشد، دادگاه رأی طلاق غیابی صادر می‌کند.

هرگاه زوج چهارسال تمام غایبِ مفقودالاثر باشد (یعنی غایب باشد و هیچ خبری از وی در دست نباشد) و زوجه دادخواست طلاق بدهد، محکمه به تعداد سه نوبت آگهی، هر آگهی به فاصله‌ یک ماه در جراید محل و یکی از جراید کثیرالانتشار با هزینه‌ خواهان منتشر می‌کند. پس از گذشتن یک سال از اولین آگهی چنانچه خبری از زنده بودن زوج نشود دادگاه به صورت فرضی حکم می کند که زوج فوت شده است.

یکی دیگر از شرایطی که زن می‌تواند به صورت غیابی طلاق بگیرد نپرداختن نفقه توسط زوج در زمان ۶ ماه است، حتی اگر خودداری مرد از دادن نفقه به دلیل تنگدستی و فقر وی باشد. ابتدا زن می‌تواند برای مطالبه‌‌ نفقه به دادگاه مراجعه نموده و در صورت عدم پرداخت نفقه از جانب مرد، می‌تواند دادخواست طلاق دهد. البته اگر زن در قبال شوهر تمکین نکند و از انجام تکالیف مقرره برایش بدون دلیل موجه امتناع ورزد ناشزه محسوب می‌شود و حق دریافت نفقه را نخواهد داشت.

درست است که حق طلاق برای مرد در نظر گرفته شده است اما این طور نیست که زن نتواند درخواست جدایی بدهد. در بسیاری از موارد زوجه نیز می تواند درخواست طلاق دهد. به عنوان مثال زن می‌تواند برای خلاصی از زندگی پرمشقت و تحمل‌ناپذیر زندگی زناشویی درخواست طلاق نماید و در صورت اثبات عُسر و حَرَج خود و احراز این شرایط توسط دادگاه، دادگاه رأی به طلاق صادر می‌کند.

عسر و حرج در اینجا به معنای سختی و مشقتی است که توان و تحمل ادامه‌ زندگی برای زن وجود نداشته باشد. زن می‌تواند با رجوع به دادگاه تقاضای طلاق نماید و دادگاه می‌تواند زوج را مجبور به طلاق کند. چنانچه اجبار میسر نباشد در این صورت حق طلاق از شکل انحصاری بودن آن برای مرد خارج می‌شود و به زن داده می‌شود و زوجه به اذنِ حاکمِ شرع طلاق داده می‌شود.

 

آیا می دانید:

فرمول محاسبه مهریه زن بعد از فوت شوهر

 

البته به این نکته نیز باید توجه شود که معیار تعیین عسر و حرج زن، عرف است که با توجه به شرایط روحی و اجتماعی زوجین و محیط و زمان و مکان تعیین می‌شود. اما مصادیق عسر و حرج میان دادگاه‌های خانواده مورد اختلاف است و دامنه‌ شمول عسر و حرج میان شعبات متفاوت است. به همین دلیل یک تبصره به ماده‌ی ۱۱۳۰ قانون مدنی اضافه شد که موارد عسر و حرج را مشخص کرد.

در مقاله طلاق غیابی و همه چیز درباره آن کلیات بحث تهیه و تدوین شده است. و شما می توانید از طریق تلفن و یا سایت بدو صورت زیر مشاوره حقوقی از وکلا و کارشناسان ما بگیرید.

 

خروج از نسخه موبایل