نماد سایت وکیل پرس

وکیل خانواده کیست؟

وکیل خانواده

وکیل خانواده فردی است که اطلاعات جامع و کاملی راجع به امور حقوقی خانواده را دارا می باشد. ما در این مطلب درباره وکیل خانواده و وظایف او صحبت خواهیم کرد.

اگر می‌خواهید بدانید وکیل خانواده کیست و جه وظایفی دارد، تا انتهای این مطلب با وکیل پرس همراه باشید. متاسفانه دعاوی خانواده حجم بالایی از پرونده ها را در محاکم به خود اختصاص داده اند اما آنچه مسلم است‌ این است که اکثر مراجعات به دادگاه های خانواده به جهت عدم آگاهی از قوانین خانواده محکوم به شکست می‌باشد و گاهی نیز با اطاله دادرسی مواجه می‌گردند.

 

وکیل خانواده کیست و چه وظایفی دارد؟

در ابتدا به تعریف وکیل خانواده و وظایف آن می‌پردازیم. ماده 4 قانون حمایت خانواده اموری را در صلاحیت دادگاه خانواده قرار داده است این امور عبارتند از:

بسیار اتفاق می‌افتد که مراسم نامزدی بین دو نفر بنا به هر دلیلی برهم می‌خورد‌ و در اکثر مواقع هدایایی ممکن است بین طرفین رد و بدل شده باشد که لازم است پس از برهم خوردن نامزدی به صاحب آن ها اعاده گردد. اما چنانچه هر کدام از طرفین‌ از این امر امتناع نمایند. طرف مقابل می‌تواند ،بابت اعاده و یا خساراتی که از برهم خوردن نامزدی متوجه او شده است در محاکم خانواده دادخواست بدهد. در این میان شما می توانید از وکلای خبره در امور خانواده کمک بگیرید تا بتوانید حق خود را پس بگیرید.

ثبت نکاح دائم ، فسخ و انفساخ آن ها الزامی است. ثبت نکاح موقت اجباری نمی‌باشد مگر اینکه شرایطی وجود داشته باشد از‌ جمله این شرایط در ماده 21 قانون حمایت از خانواده آمده است که عبارتند از:

1) باردار شدن زوجه

2)توافق طرفین

3)شرط ضمن عقد

چنانچه مردی از ثبت نکاح دائم و یا موقت امتناع نماید می‌توان بر علیه او در دادگاه خانواده دادخواست داد و وی را الزام نمود.

ازدواج دختره باکره بدون اذن پدر ممنوع است. چنانچه پدری بدون دلیل موجه با اجازه‌ ازدواج ‌دختر خویش مخالفت نماید، دختر می‌تواند با مراجعه به دادگاه خانواده و معرفی فرد مورد نظر خویش اجازه ازدواج را از دادگاه بگیرد. وکیل خانواده در این زمینه می تواند کمک شایانی به این افراد داشته باشد.

 

مرد نمی‌تواند بدون اجازه همسر اول ازدواج مجدد نماید اما چنانچه شرایطی وجود داشته باشد می‌تواند ازدواج مجدد داشته باشد از جمله این شرایط رضایت همسر نخست، عقیم بودن همسر، عدم انجام وظایف زناشویی و… می‌باشد اما در غیر این موارد مجاز به ازدواج مجدد نمی‌باشد و چنانچه بدون شرایط به چنین امری اقدام نماید، همسر نخست می‌تواند در دادگاه خانواده به این موضوع معترض گردد.

جهیزیه اسباب و وسایلی است که زن به منظور استفاده به خانه مرد می برد و معمولا لیست این اسباب نوشته میشود و به امضای مرد می رسد. به لیست مزبور سیاهه گفته می شود. جهیزیه مزبور به زن تعلق دارد و چنانچه زن قصد جدایی از مرد را داشته باشد، می‌تواند جهیزیه خویش را مطالبه نماید و چنانچه مرد از مطالبه امتناع نماید، زن میتواند در دادگاه خانواده تقاضای استرداد جهیزیه خویش را با توجه به سیاهه مطالبه نماید.

مهریه حقی است که به سبب عقد نکاح به زن تعلق می‌گیرد و بر ذمه مرد می‌باشد. مهریه را میتوان ضمن عقد نکاح و یا پس از آن معین نمود و میزان معینی برای‌ مهریه در قانون تعیین نشده است و به توافق زن و مرد باز میگردد. مهریه عند المطالبه می‌باشد و هر زمان زن درخواست نماید مرد بایستی آن را پرداخت نماید .چنانچه زن مهریه را مطالبه نماید و مرد از پرداخت امتناع نماید‌،زن می‌تواند دادخواست مطالبه مهریه به دادگاه خانواده بدهد.

نفقه به معنای خرجی می‌باشد و مرد موظف است تا زمانیکه زن در قید زوجیت وی می‌باشد خرج روزانه وی را پرداخت نماید و اجرت المثل نیز حق الزحمه اموری است که زن در منزل شوهر برعهده دارد. این حقوق متعلق به زن و بر ذمه مرد می‌باشد و چنانچه مردی از پرداخت این مبالغ امتناع نماید،زن می تواند بابت امتناع این امر در دادگاه خانواده دادخواست بدهد.

تمکین بر دو نوع است. تمکین عام و تمکین خاص. تمکین عام به معنای پذیرش ریاست مرد بر خانواده است و تمکین خاص انجام وظایف خاص زناشویی از سوی زن می باشد. با انعقاد عقد نکاح زن بایستی در مقابل مرد به انجام وظایف زناشویی تمکین نماید. چنانچه زن تمکین ننماید،مرد می‌تواند در دادگاه خانواده جهت عدم تمکین زن دادخواست بدهد و الزام وی را به تمکین از دادگاه بخواهد.

زنی که در مقابل شوهر خویش تمکین ننماید ناشزه محسوب می‌شود. به زن ناشزه نفقه تعلق نمی‌گیرد. چنانچه زن بابت نفقه شکایت نماید و مرد ثابت کند که زن ناشزه بوده است، مرد از پرداخت نفقه معاف می‌گردد.

طلاق به معنایی جدایی زن ‌و مرد از یکدیگر می‌باشد که احکام خاص خود را دارا است. حق طلاق در قانون ایران از حقوق مرد است و مرد است که می تواند همسر خویش را مطلقه نماید. اما در شرایطی زن نیز می تواند درخواست طلاق بدهد‌، از جمله مواردی که زن تحت عسر و حرج (سختی در زندگی ) قرار گرفته باشد که در این صورت می تواند با مراجعه به دادگاه خانواده در خواست طلاق را مطرح نماید.

بحث در باب طلاق بسیار است و در حوصله این بحث نمیگنجد اما چنانچه وضعیت زندگی زوجین به این مرحله برسد، لازم است که پیش از هر اقدامی، اطلاعات کافی در این زمینه کسب گردد. وکیل طلاق در این موضوع می تواند نقش به سزایی داشته باشد. توصیه می شود، جهت اطلاعات تکمیلی به مقاله وکیل طلاق مراجعه نمایید.


 

حضانت و ملاقات طفل

حضانت طفل بر عهده پدر و مادر می‌باشد اما چنانچه زن ومرد از یکدیگر جدا شوند، حضانت فرزند چه دختر و چه پسر تا سن هفت سالگی با مادر و پس از آن با پدر می‌باشد اما گاهی زن یا مرد بنا به دلایلی ترجیح میدهند که حضانت فرزند را برخلاف آنچه در قانون آمده است بر عهده گیرند.

برای مثال فرزند بالای هفت سال است و حضانت متعلق به پدر است اما مرد اعتیاد به مواد مخدر یا تجاهر به فساد دارد و زن ترجیح میدهد که حضانت را خود بر عهده بگیرد از این رو به دادگاه خانواده برای حضانت فرزند دادخواست می‌دهد و یا اینکه پس از اینکه حضانت به یکی از ابوین داده میشود طرف مقابل اجازه ملاقات را به طرف مقابل نمیدهد که در این صورت نیز دادگاه خانواده در باب این موضوع تصمیم می‌گیرد.

 موارد فوق به تناسب اهمیت آنها حجم قابل توجهی از دعاوی را در محاکم خانواده به خود اختصاص داده اند. دعاوی خانواده از این جهت که در زمره دعاوی حقوقی می‌باشند‌، با اطاله دادرسی در محاکم مواجه می‌گردند و این موضوع سبب شده است که متقاضیان در طی روند دادرسی با نا امیدی مواجه گردند و گاها از ادامه مسیر منصرف شوند. از این رو توصیه می‌شود این دعاوی به وکیل خانواده سپرده شود. همچنین ما در یک مقاله جداگانه به موضوع مهم حضانت فرزند پرداخته ایم که امیدواریم شما عزیزان ، با مطالعه این مقاله به پاسخ سوالات خود رسیده باشید.

 

 چگونه می توان دعاوی خانواده را به بهترین شکل به سرانجام رساند؟

دعاوی خانواده اگرچه از پیچیدگی بالایی برخوردار نمی‌باشد اما دارای اصولی است که عدم رعایت این اصول سبب می‌گردد روند دادرسی‌ طولانی گردد. از این رو بهتر است دعاوی خانواده توسط وکیل خانواده پیگیری شود. وکیل خانواده با اشرافی که بر قوانین دارد‌ و آگاهی نسبت به نحوه رسیدگی و اصول دادرسی در محاکم‌، میتواند به جریان رسیدگی سرعت ببخشد و رسیدن به نتیجه مطلوب را به سهولت مقدور سازد.

 

 چرا وکیل خانواده وکیل پرس؟

 

همچنین شما عزیزان می توانید از مشاوره حقوقی خانواده آنلاین تیم وکیل پرس نیز بهره بند شوید، با شماره زیر تماس بگیرید

.
خروج از نسخه موبایل