نماد سایت وکیل پرس

اگر زن تمکین نکند می تواند طلاق بگیرد؟

اگر زوجه حسب وظایفی که در زندگی مشترک داشته ممانعت به عمل آورد آیا این امر موجبی برای عدم برخوردار شدن زوجه از یک سری حقوقی که حسب قانون برای او تعیین شده مانند مطالبه مهریه، نفقه، حق طلاق و حقوقی از این قبیل بوده است ؟ به بیان دیگر عدم تمکین زوجه موجب اسقاط حقوق قانونی زوجه بوده است؟ پاسخ به سوال (اگر زن تمکین نکند می تواند طلاق بگیرد؟) توسط کارشناس حقوقی وکیل پرس. با ما همراه باشید.

در رابطه با پاسخ به این سوال (اگر زن تمکین نکند می تواند طلاق بگیرد؟) نمی توان به صورت قطعی نظر داد بلکه باید در ابتدا ببینیم که چه عاملی موجب گردیده که زوجه از انجام وظایف زناشویی خود ممانعت به عمل آورده و یا تصمیم گرفته که با همسرش در یک منزل مشترک زندگی نکند و محل زندگی خویش را از همسرش مجزا کند. اگر این علل به صورت موجه بوده باشد مسلما این حقوق زوجه به هیچ عنوان اسقاط نمی گردد

در رابطه با مبحث طلاق به درخواست زوجه بیان داشتیم که پذیرش طلاق به خواسته زوجه زمانی قابل ترتیب اثر بوده که زوجه برای اثبات عسر و حرج خودش دلیل موجهه داشته و علت درخواست طلاقش از دادگاه به خاطر شرایط دشوار زندگی اش بوده است. پس تا دلیل متقاعد کننده ای از زوجه ارائه نشود دادگاه آن را نپذیرفته و حکم به طلاق زوجه نداده است. ازاین اصل کلی راجع به پذیرش طلاق به درخواست زوجه متوجه شدیم که برخلاف زوج ، زوجه به آسانی نمی تواند خواستار طلاق خود از دادگاه بوده باشد.

خوب حالا فرض کنید که زوجه حسب آنکه زوج او را مورد ضرب و شتم قرار داده و خوف آن را داشته که با همسرش در یک خانه زندگی کند تصمیم می گیرد برای حفظ جان خود هم شده منزل زوج را ترک کند خوب در نگاه اول شاید بگوییم که زوجه در اینجا با ترک محل زندگی خودش ، از همسرش تبعیت نکرده و بدون اذن او چون منزل زوج را ترک نموده است ،لذا ناشزه بوده، و به علت نشوز و عدم تمکین از زوج دیگر حقوقی را که حسب قانون مستحق آن بوده اعم از حق دریافت نفقه وحق طلاق را نداشته است. چرا که حکم زن ناشزه بر او بار شده است و دادگاه به ادعای زوجه نسبت به دریافت حقوقش ترتیب اثر نداده است در حالی که این استدلال  قابل رد است چرا که زوجه حسب علت موجهی که حفظ جان او بوده از همسرش تمکین نکرده نه به علت دیگر . لذا در اینجا حکم زن ناشزه بر او وارد شده نیست و نمی توانیم حقوق  قانونی او را از او سلب نماییم.

همچنین بدانید:

راه های اثبات عدم تمکین زن

 

برخی از سوالات متداول :

چنانچه زوجه ای که از همسرش حق طلاق داشته و اختیار انجام طلاق به او سپرده شده است،از همسرش تمکین نکند آیا عدم تبعیت و فرمانبرداری او از زوج موجب می گردد که حق وکالت او بر انجام طلاق اسقاط گردد ؟

عدم تمکین زوجه هیچ ارتباطی با اسقاط حق طلاق او نداشته و زوجه حسب حقی که داشته می تواند هر زمانی که اراده نماید از اختیارش استفاده نموده و خواستار طلاقش از دادگاه باشد

آیا عدم تمکین زوجه موجب اسقاط حقوق مالی و غیر مالی او از جمله حق طلاق گردیده است؟

به صورت مطلق نمی توان عدم تبعیت زوجه را مسقط حق قانونی او دانست و منوط به بوده است که در ابتدا علت یابی راجع به عدم تمکین زوجه به عمل آید که مشخص گردد این علت موجه بوده یا غیر موجه سپس حسب آن تصمیم گیری شود.

 

 

برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص وکیل مهریه با شماره تلفن زیر با ما در تماس باشید

نویسنده: خانم فائزه آخوندی کارشناس ارشد حقوقی وکیل پرس

خروج از نسخه موبایل