نماد سایت وکیل پرس

وکیل کیفری | مشاوره حقوقی کیفری

داشتن وکیل کیفری یا گرفتن مشاوره حقوقی از آنها برای اشخاص معمولی که از مسائل حقوقی آنچنان سر در نمی آورند، بسیار حائز اهمیت است. البته این روزها جدای از آنکه وکیل کیفری داشتن اهمیت دارد، برای بسیاری از افراد، اینکه بدانند هزینه وکیل کیفری چقدر است یا وکیل متخصص کیفری در اطراف آنها وجود دارد یا نه هم مهم شده است. در این مقاله قصد داریم که به ماهیت وکیل کیفری و اینکه در چه پرونده های حقوقی، نیاز به اینچنین وکیلی داریم، مطالبی را ارائه خواهیم کرد.

وکیل کیفری متخصص

وکیل کیفری فردی است که تحصیلات تخصصی حقوق جزا و جرم شناسی داشته باشد . و برکلیه قوانین کیفری از جمله قانون مجازات اسلامی، قانون مواد مخدر، قانون جرایم رایانه ای و….  اشراف کامل داشته باشد.

البته صرف تحصیلات مرتبط با قانون جزا و کیفری نمی تواند وکیل کیفری را در قبول دعاوی موفق نماید بلکه آنچه لازمه وکیل متخصص کیفری است قدرت استنباط و فن بیان قوی وی می باشد.

وکیل کیفری بایستی قادر باشد که  عناصر تشکیل دهنده جرایم را در کنار یکدیگر به درستی قرار دهد تا بتواند در دعاوی ارجاعی به خوبی عمل نماید و مشاوره کیفری لازم را به متقاضیان ارائه دهد.

 

انواع جرائم کیفری

جرایم کیفری در قانون جزا به چند دسته تقسیم می گردند. که البته هر کدام از این دسته ها دارای مصادیقی می باشند. دسته بندی جرایم عبارتند از:

جرایم علیه اشخاص

جرایم علیه اشخاص به مجموعه جرایمی گفته می شود که علیه تمامیت جسمانی و روانی اشخاص باشد.  جرایم علیه اشخاص در حقوق کیفری ممکن است به جسم افراد آسیب وارد نماید و یا اینکه حیثیت معنوی اشخاص را خدشه دار نماید. از  جمله جرایمی که  علیه جسمیت اشخاص است و  به جسم افراد آسیب وارد می نماید می توان به موارد ذیل اشاره نمود:

و اما جرایم علیه اشخاصی که با حیثیت معنوی افراد سر وکار دارد و آن را خدشه دار می نماید عبارت است از:

 جرائم علیه اموال ومالکیت

جرایم علیه اموال و مالکیت مجموعه ای از جرایم کیفری است که به بررسی و جرم انگاری جرایمی که اموال و مالکیت افراد را تهدید می نماید نظر دارد. این جرایم توسط قانون گذار در 4 دسته تقسیم بندی شده است که عبارتند از:

جرایم علیه امنیت و آسایش عمومی

امنیت و آسایش عمومی یکی از بالاترین اهداف هر جامعه جهت حفظ جامعه ای منظم و بدون درگیری می باشد. از این رو کلیه کشورها و جوامع سعی دارند که در حفظ این نظم و امنیت عمومی و آسایش جامعه گام های اساسی بردارند. از این رو قانون گذار نیز در قانون جزا بخشی را به حقوق امنیت و آسایش عمومی اختصاص داده است.

جرایم علیه امنیت عبارتند از:

جرایم علیه آسایش عمومی عبارتند از:

انواع دادگاه های کیفری

دادگاه ها  به دو بخش دادگاه های حقوقی  و دادگاه های کیفری تقسیم می گردند و  در دادگاه های کیفری به جهت حساس تر بودن قضایا با تعدد قاضی تشکیل می گردند و همین امر نشان می دهد که وکیلی که در این دادگاه ها قبول وکالت می نماید بایستی تبحر بالایی در اشراف بر قوانین داشته باشد و بتواند قضات دادگاه کیفری را که با دقت و تبحر همه قضایای پرونده را مورد بررسی قرار می دهند اقناع نماید.

دادگاه های کیفری عبارتند از:

 نقش وکیل کیفری در دادگاه کیفری یک چیست؟

دادگاه کیفری یک در مرکز هر استان  و البته گاهی در شهرستان ها در صورتی که رییس قوه قضاییه صلاح بداند تشکیل می گردد و متشکل از سه قاضی است که با حضور دو عضو نیز رسمیت می یابد.

دادگاه کیفری یک در جرایم کیفری که مجازات قانونی آن ها سلب حیات، حبس ابد، جرایم موجب قطع عضو جرایم تعزیری درجه 3 به بالا و جرایم مطبوعاتی است انجام وظیفه می نماید.

دادگاه کیفری یک با جرایمی سر وکار دارد که با جان افراد و یا مجازات های سنگینی همچون حبس ابد همراه است از این رو در این دعاوی حضور وکیل نه تنها لازم بلکه واجب است تا جایی که قانون گذار در جرایم سلب حیات برای افراد وکیل تسخیری ( اجباری ) نیز در نظر گرفته است اما در این دعاوی به جهت حساسیت بالای موضوع دعاوی، بهتر است از وکیل کیفری متخصص که اشراف کامل بر قوانین و رویه ددگاه ها و بخشنامه ها و آیین نامه ها دارد استفاده گردد.

 

نقش وکیل دعاوی کیفری در دادگاه کیفری دو چیست؟

دادگاه کیفری دو دادگاهی است که صلاحیت رسیدگی به همه جرایم کیفری را دارد مگر آنچه که قانون استثنا نموده و در صلاحیت دادگاه های دیگر کیفری همچون دادگاه کیفری یک یا اطفال و نوجوانان و…. قرار گرفته است.

در این دادگاه پس از بررسی پرونده در دادسرا کیفرخواست صادر می گردد و پرونده با کیفرخواست به دادگاه ارجاع می گردد و اینجاست که یک وکیل متبحر می تواند به خوبی وارد عرصه شود و با یک لایحه قوی و مستند از موکل خویش در دادگاه به خوبی دفاع نماید و موکل خویش را تبرئه نماید.

نقش وکیل کیفری در دادگاه انقلاب چیست؟

دادگاه انقلاب یکی از دادگاه های کیفری است که به جرایم علیه امنیت و جرایم سیاسی رسیدگی می نماید .قانون گذار در ماده 303 قانون آیین دادرسی کیفری  جرایمی را که در این دادگاه مورد رسیدگی قرار می گیرند را بیان داشته است و چنین مقرر داشته است:

“به جرائم زیر در دادگاه انقلاب رسیدگی می شود:
الف – جرائم علیه امنیت داخلی و خارجی، محاربه و افساد فی الارض، بغی، تبانی و اجتماع علیه جمهوری اسلامی ایران یا اقدام مسلحانه یا احراق، تخریب و اتلاف اموال به منظور مقابله با نظام
ب – توهین به مقام بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران و مقام رهبری
پ- تمام جرائم مربوط به مواد مخدر، روان گردان و پیش سازهای آن و قاچاق اسلحه، مهمات و اقلام و مواد تحت کنترل
ت- سایر مواردی که به موجب قوانین خاص در صلاحیت این دادگاه است.”

همان طور که از ماده می توان متوجه شد جرایم اساسی و مهم در دادگاه انقلاب بررسی می گردد. این جرایم اغلب دارای مجازات اعدام و یا حبس ابد  می باشند و در کل جرایمی هستند که جهت دفاع از آن ها افراد به صرف دارا بودن اطلاعات حقوقی نمی توانند در آن ها ورود نمایند و این امر جز از یک وکیل کیفری ساخته نیست. از این رو در این دعاوی باید از وکلای متخصص کیفری مدد گرفته شود. چرا که آنان با بررسی موردی پرونده می توانند چراغ های خاموش پرونده را روشن نمایند و بسیار اتفاق افتاده است که وکیل کیفری متخصص با ادله و مدارکی که ارائه داده است توانسته در آخرین لحظه حکم برائت موکل خویش را بگیرد و وی را تبرئه نماید.

 

 نقش وکیل کیفری دادگاه اطفال و نوجوانان چیست؟

یکی از تدابیر حمایتی قانون گذار در رسیدگی به جرایم کیفری اطفال و نوجوانان  تشکیل دادگاه کیفری اطفال و نوجوانان می باشد. در این دادگاه به کلیه جرایم اطفال و نوجوانان رسیدگی می گردد.

قانون گذار در ماده 304 قانون آیین دادرسی کیفری در این باره چنین مقرر داشته است:

“به کلیه جرائم اطفال و افراد کمتر از هجده سال تمام شمسی در دادگاه اطفال و نوجوانان رسیدگی می شود. در هر صورت محکومان بالای سن هجده سال تمام موضوع این ماده، در بخش نگهداری جوانان که در کانون اصلاح و تربیت ایجاد می شود، نگهداری می شوند.”

در اتهامات وارده به اطفال و نوجوانان لزوم استفاده از وکیل کیفری به مراتب بالاتراز سایر دعاوی است چرا که گاها بسیاری از اطفال و نوجوانان تحت تاثیر شرایطی به اتهام جرم دست میزنند و به جهت نبود وکیل خوب و کارآمد روانه کانون اصلاح و تربیت  می گردند در حالیکه اگر همین کودکان خوب مورد دفاع قرار گیرد مسلما روش های بهتر دیگری نیز برای اصلاح آن ها در ارتکاب جرایم کیفری وجود دارد.

 

نقش وکیل کیفری در دادگاه نظامی چیست؟

جرایم نظامی به جهت اینکه جرایمی هستند که تاثیرات بیشتری بر امنیت جامعه می گذارند و خطر بیشتری برای جامعه در بردارند نیازمند این هستند که در دادگاه های اختصاصی به آن ها رسیدگی صورت گیرد.دادگاه های نظامی به دادگاه های نظامی یک و دو تقسیم می گردند.

در دادگاه های نظامی به جهت جنس جرایم ارتکابی در این دادگاه ها، به سادگی از کنار جرایم ارتکابی نمی گذرند. البته افراد نظامی نیز مانند سایر افراد می توانند در ارتکاب جرایم خاص نظامی از وکیل کیفری متخصص بهره مند گردند.

و از آنجایی که مجازات در نظر گرفته شده بر افراد نظامی به مراتب سنگین تر از سایر افراد است به تجربه و تخصص و تبحر وکیل کیفری متخصص نیز نیاز بیشتری وجود دارد.

همچنین بدانید:

جرم کلاهبرداری چیست؟

 

هزینه وکیل در دعاوی کیفری چه مقدار است؟

هزینه وکیل در دعاوی کیفری با توجه به شکایت هایی که به وکیل کیفری ارجاع می گردد متفاوت است و هزینه ثابتی نمی توان برای آن در نظر گرفت اما از آنجایی که دعاوی کیفری از حساسیت بالاتری نسبت به سایر دعاوی برخوردارند، هزینه حق الوکاله برای این دعاوی گاها بیشتر از سایر دعاوی است.

اما آنچه مسلم است از آنجایی که در این دعاوی پای مجازات و سابقه های کیفری برای افراد مطرح است، بهتر است به وکیل کیفری متخصص که در کار خویش خبره است رجوع شود.

 

وکیل کیفری متخصص چگونه در دفاع از جرایم کیفری اقدام می نماید؟

مزیت  مشاوره با وکیل کیفری تخصصی وکیل پرس

به جهت تخصصی بودن دعاوی کیفری، این دعاوی بایستی در هر پرونده به صورت موردی بررسی گردد وامکان تعمیم دادن یک دعوا به دعوایی مشابه امکان پذیر نمی باشد. از این رو گروه وکلای وکیل پرس با گرد هم آوری گروهی از وکلای متخصص کیفری تهران بستری را فراهم آورده است که به متقاضیان دعاوی کیفری خدمتی بی کم و کاست را ارائه دهد.

از جمله این خدمات که وکیل پرس را از سایر شرکا متمایز می سازد عبارت است از:

 

همچنین بخوانید:

اعاده دادرسی کیفری ماده 474 (درخواست اعاده دادرسی از جانب شخص محکوم علیه تحت چه شرایطی قابل قبول بوده است ؟)

 

برخی سوالات متداول در خصوص حوزه کیفری که وکلای وکیل پرس در چت آنلاین پاسخ آن را داده اند:

مهلت اعاده دادرسی کیفری چه مدت است؟

پاسخ: طبق قانون مهلتی برای اعاده دادرسی در امور کیفری وجود ندارد.

آیا شاهد میتواند در دادگاه با تماس تصویری، شهادت دهد؟

سوال: منوط به قبول قاضی است

جهت اخذ مشاوره تخصصی با وکیل کیفری هم اکنون تماس بگیرید.

 

مشاوره تلفنی با وکیل کیفری
خروج از نسخه موبایل