نماد سایت وکیل پرس

وکیل طلاق در تهران | وکیل ماهر برای طلاق

وکیل طلاق به چه کسی می گویند؟

اگر فردی تصمیم بگیرد که به زندگی مشترکش پایان دهد لازم است قبل از تصمیم برای طلاق از  مشاوره حقوقی طلاق توسط یک وکیل طلاق بهره مند شود.

به طور کلی پروسه طلاق نیاز به وجود یک وکیل طلاق متخصص دارد که در طول مسیر شما را راهنمایی کرده و از حقوق خودتان و طرف مقابل مطلع کند.

در این مطلب یک وکیل طلاق خوب را شرح داده ایم. با خواندن این مطلب با وظایف وکیل طلاق، نقش یک وکیل طلاق در روند طلاق را شرح داده ایم. این مطلب را بخوانید و وکیل طلاق را هوشمندانه انتخاب کنید.

گروه وکلای وکیل پرس آماده ارائه مشاوره حقوقی طلاق و قبول وکالت در حوزه طلاق است. در صورت نیاز به مشاوره وکیل طلاق با ما تماس بگیرید و از رهنمود های وکیل طلاق بهره مند شوید.

 

وکیل طلاق به چه کسی می گویند؟

وکیل طلاق شخصی است که از طرف شخص دیگر اعم از حقیقی یا حقوقی، به منظور عقد وکالت برای انجام امور مربوط به طلاق تعیین می شود. همچنین می توان گفت که وکیل طلاق به فردی گفته می شود که سال ها در مورد دعاوی خانوادگی و موضوع طلاق به جمع آوری دانش و اطلاعات پرداخته و به کلیه امور مربوط به طلاق از قبیل مهریه، جهیزیه، اجرت المثل، حضانت فرزندان، فسخ نکاح، عده زن، حق رجوع مرد و مسایلی از این دست آشنایی داشته باشد.

وکیل در درجه اول می بایست به موکلین خود مشاوره حقوقی با توجه به نیازشان بدهد و در ادامه ممکن است به عنوان نماینده موکلین در دادگاه ها و دادسراها انجام وظیفه کند.

وکیل طلاق بدون دادن تعهد برای اخذ نتیجه مطلوب کارهای موکلین خود را انجام می دهد. به بیان دیگر یک وکیل طلاق نمی تواند هیچ گونه ضمانتی در مورد گرفتن تنیجه مطلوب به موکلین خود دهد. در نتیجه حق الزحمه ای که به این فرد داده می شود هیچ گونه ارتباطی با نتیجه حاصله ندارد. این مورد در حقوق به این شکل بیان می شود که تعهد وکیل به نتیجه نیست، بلکه به وسیله است.

یک وکیل به منظور قبول وکالت موکلین خود می بایست تحصیلات و تجربه کافی را در حوزه های مختلف حقوقی داشته باشد. از دیگر مشخصات یک وکیل این است که مهارت بالایی در سخنوری داشته باشد و بتواند دانش حقوقی خود را به بهترین شکل انتقال دهد. توانایی بالا در تجزیه و تحلیل اطلاعات و قوانین حقوقی در شرایط مختلف، توان تحمل فشار کاری بالا و داشتن اعتماد بنفس نیز از جمله ویژگی هایی است که باید یک وکیل از آنها برخوردار باشد.

 

چگونه وکیل طلاق را انتخاب کنیم؟

پیش از انتخاب هر نوع وکیلی از جمله وکیل طلاق، بهتر است تا حدودی به مشکل خود و راه حل های قانونی آن اشراف داشته باشید تا بتوانید از مهارت وکیل خود اطمینان حاصل نمایید. بهتر است که در گام اول میزان بودجه خود یا بعبارتی تمکن مالی خود را را به وکیل اطلاع دهید. توجه داشته باشید که این مورد و موارد مشابه در ادامه روند رسیدگی به پرونده شما تاثیر گذار است.

وکیل طلاق باید تصویر درستی از تمکن مالی و همچنین هزینه های ازدواج شما داشته باشد. با توجه به این مورد و با توجه به اینکه چیزی که به وکیل می رسد بهتر است قابل اثبات باشد پس حتما یک کپی از صورت حساب های بانکی، اوراق بهادار و کلیه قبوض پرداختی را همراه خود داشته باشید. همچنین کلیه مدارک و دارایی ها و بدهی های زناشویی نیز می تواند شامل این موارد شوند.

 

نقش وکیل طلاق چیست؟

وکیل در دعاوی خانواده و به خصوص در دعاوی مربوط به طلاق نقش بسیار مهمی در روند رسیدگی به این نوع دعاوی از شروع تا پایان آن ایفا می کند. یک وکیل به صورت علمی و بر طبق اجازه و اختیاری که قانون به وی داده است با بررسی و تحلیل پرونده های موجود، روند رسیدگی به این پرونده ها را تسهیل می کند و با نظارت مستمر بر روی پرونده از بروز مشکلاتی که در ادامه ممکن است ایجاد شود جلوگیری به عمل می آورد.

از آنجایی که پرونده های حقوقی از حساسیت زیادی برخوردار هستند احتمال بروز اشتباه در آن ها باید به حداقل برسد. چرا که بروز خطا در هر مرحله از دفاع موجب از دست رفتن زمان و هزینه قابل توجهی می شود و در برخی اوقات سال ها زندگی افرادی به حالت بلاتکلیفی سپری می شود.

در حالت کلی باید گفت که حضور وکیل طلاق در کنار شما احتمال رساندن شما را به حق و حقوق قانونی و شرعی تان را به مراتب افزایش می دهد.

 

 

انواع وکیل طلاق

وکیل طلاق بر حسب اینکه هر یک از زوجین بخواهد اقامه دعوا نماید یا اینکه با توافق زوجین باشد وظایف متفاوتی خواهد داشت. طلاقی که به درخواست زوج باشد را طلاق رجعی و طلاقی که توسط زوجه ارایه شود را طلاق بائن می نامند. طلاق توافقی نیز نوع دیگری از طلاق است که در آن از دو وکیل استفاده شود. در حقیقت در طلاق توافقی یک وکیل از طرف زوج و دیگری از طرف زوجه برای پیشبرد پرونده و فرآیند طلاق حضور خواهند داشت.

وکیل طلاق توافقی

وکیل طلاق توافقی می بایست اطلاعات کامل و به روزی در مورد قوانین و موارد این نوع طلاق داشته باشد. مهمترین مواردی که یک وکیل خانواده می بایست با توجه به شرایط در نظر داشته باشد شامل ضرورت گواهی پزشک قانونی در شرایط مختلف ، ضرورت گواهی عدم بارداری در هر یک از شرایط و … می باشد.

یکی از مباحث مشاوره حقوقی در زمینه خانواده و طلاق، گرفتن یک وکیل طلاق و مسلط بر موارد طلاق و احکام جاری آن است. رفع دغدغه‌ها و معضلات ناشی از موضوع طلاق بعضا کاری بسیار دشوار است و این دشواری نیاز به یک وکیل خبره در این حوزه را می‌طلبد. تشریفات شکلی طلاق طبق آئین دادرسی مدنی برای صحت طلاق علاوه بر شرایط اساسی، نیاز به پاره‌ای از تشریفات شکلی طلاق دارد که مرتبط با آئین دادرسی در خصوص نحوه بیان اراده در طلاق می‌باشد، شناخته شده است.

این تشریفات شامل دادخواست طلاق، اجازه دادگاه، حکم دادگاه، داوری در طلاق، نحوه عمل داورها، گواهی سلامت روانی زوجین، اجرای صیغه طلاق و ثبت آن در دفتر رسمی، استفاده از مشاوره زنان در دادگاه، حق الزحمه و سایر حقوق زن پس از طلاق و گواهی وجود یا عدم وجود جنین می‌باشند. حال به تشریح هر یک از موارد عنوان شده می‌پردازیم.

 

همچنین بخوانید: مشاوره حقوقی خانواده آنلاین

 

وکیل طلاق رِجعی 

طلاق به دودسته رجعی و بائن تقسیم می‌شود. (ماده۱۱۴۳ قانون مدنی)
طلاق رِجعی نوعی از موارد باطل کردن ازدواج (نکاح) می باشد و نیز یکی از تقسیمات طلاق است که در کنار طلاق بائن قرار می‌گیرد. کلمه رجعی یا رجوع که به معنای بازگشت است ، اصطلاحا به وضعیتی گفته می شود که مرد پس از جدا شدن ، می تواند دوباره به زندگی مشترک با زوجه اش بازگرد و اصطلاحا (رجوع) کند. این رجوع صرفا با گفتن عبارت صورت نمیگیرد و هرگونه سخن یا فعلی که به نیت رجوع از طلاق باشد ؛ مانند لمس کردن، بوسیدران، در آغوش کشیدن، دال بر رجوع مرد است.

همچنین زن در ایام عده طلاق ، مانند همسر مرد می باشد و حتی وی از حق نفقه هم برخوردار است.در این گونه طلاق، رجوع توسط مرد صورت میپذیرد اما اگر چنین شد، مرد باید رجوع از طلاق خود را حد اکثر تا یک ماه اعلام کند؛ درغیر این صورت ممکن است به جرم عدم ثبت رجوع از طلاق محکوم شود.

لازم به ذکر است که رجوع مرد در طلاق رجعی کاملا به اراده خود وی است و زن نمی تواند مانع رجوع مرد بشود. مساله طلاق رجعی، یکی از مسائل مهم حقوق طلاق است و به علت ازدیاد تبصره ها میتواند بدون همراهی وکیلی خبره، بسیار گیج کننده باشد.

وظایف وکیل طلاق

زمانی که ما به منظور رفع مشکلات حقوقی به وکیل رجوع می کنیم و این فرد وکالت موکلین خود را قبول می کند، در حقیقت متعهد به انجام مجموعه ای از وظایف می شود. اما این وظایف شامل چه چیزهایی هستند؟

از آنجا که دانستن وظایف یک وکیل بخصوص وکیل طلاق برای موکلین بسیار مهم است. چرا که دید خوبی در ادامه روند رسیدگی به پرونده به موکلین می دهد. در نتیجه در ادامه به چند مورد از وظایف وکیل خانواده خواهیم پرداخت.

وظایف وکیل طلاق

1- تنظیم دادخواست طلاق

هرگاه زن یا مرد بخواهند از یکدیگر طلاق بگیرند، ابتدا باید با وکیل طلاق مشورت کنند. سپس از دادگاه تقاضای طلاق نموده و طی دادخواستی دلایل و منضمات خویش را بطور مکتوب به دادگاه ارایه دهند تا از این طریق و با حکم دادگاه، اجازه طلاق صادر شود.

از تاریخ تصویب قانون حمایت خانواده زوج هایی که قصد جدایی از یکدیگر را دارند باید جهت رسیدگی و دریافت گواهی عدم امکان سازش به دادگاه مراجعه نمایند. بنابراین مراجعه به دادگاه برای زوجین اجباری است چه بین زوجین راجع به طلاق توافق شده باشد، چه فقط یکی از زوجین خواهان طلاق باشد.

هدف دیگر این کار محدود کردن موارد طلاق است، زیرا مراجعه به دادگاه و انجام بعضی تشریفات دادرسی و دخالت داورها سب می شود که از جدائی عجولانه زوجین جلوگیری شود و کانون گرم خانواده به آسانی از هم نپاشد. چون فعلا قانون دادگاههای عمومی لازم الاجراست،

دادگاه مدنی خاص منحل گردید و همه دادگاه های عمومی صلاحیت رسیدگی به امر طلاق را دارند. اصحاب دعوى طلاق مستقیما به دفتر دادگاه عمومی دادخواست می دهند، و باید هزینه دادرسی را طبق مقررات قانون آئین دادرسی مدنی بپردازند، و مادام که هزینه را نپردازند به دادخواست آنها رسیدگی نخواهد شد مگر اینکه به تشخیص دادگاه دادخواست دهنده معسر باشد.

2- تشریح روند اجازه دادگاه برای موکلین

یکی دیگر از مواردی که وکیل طلاق می بایست برای موکل خود تشریح کند روند اجازه دادگاه برای طلاق است. طبق ماده ۱۱۳۳ قانون مدنی، مرد اختیار دارد تا هر زمان که بخواهد زن خود را طلاق دهد. چرا که این اختیار و آزادی مطلق شوهر در مورد طلاق با مصلحت اجتماعی سازگاری ندارد. از طرفی دین اسلام نیز طلاق را یک امر ناشایست و ناپسند می داند و به عنوان آخرین راه حل در نظر گرفته است. به همین دلیل قانون جدید به استناد ماده ۱۱۳۳ قانون مدنی می گوید در صورتی که یک مرد بخواهد زن خود را طلاق دهد باید به دادگاه مراجعه کند و دادگاه نیز موضوع را به داور ارجاع می کند. در صورتی که بین آنان سازش حاصل نشود، اجازه طلاق به زوج دادهخواهد شد.

در قانون حمایت خانواده ضمانت اجرای کیفری برای طلاق بدون تحصیل گواهی عدم امکان سازش مقرر شده است، برابر ماده قانون حمایت خانواده که می گوید: هرگاه هر یک از طرفین عقد بدون تحصیل گواهی عدم امکان سازش مبادرت به طلاق نماید، به حبس جنحه ای از شش ماه تا یکسال محکوم خواهند شد. همین مجازات مقرر است برای سردفتری که طلاق را ثبت نماید.»

در قانون دادگاه مدنی خاص ضمانت اجرای کیفری برای طلاق بدون اجازه دادگاه پیش بینی نشده است، معهذا می توان گفت چون اجازه طلاق در این قانون همان گواهی عدم امکان سازش در قانون پیشین است و قانون حمایت خانواده در این خصوص نسخ نشده، پس مجازات مقرر در این قانون امروز هم لازم الاجرا است. بعلاوه سردفتری که طلاق مزبور را ثبت کرده از نظر انضباطی مسئول است و به مجازات انتظامی محکوم می شود.

3- گواهی سلامت روانی زوجین

مورد بعدی که وکیل طلاق به منظور تکمیل پرونده طلاق به زوجین توصیه می کند و باید مد نظر قرارگیرد، اخذ گواهی صلاحیت زوجین است. باید گواهی کتبی سلامت روانی زوجین در صورت مشکوک بودن وضع روحی آنان به دادگاه ارائه گردد

در انتها باید به این نکته اشاره کرد که موارد حقوقی بخصوص موارد مربوط به طلاق از پیچیدگی های زیادی است که ما را نیازمند به داشتن وکیل به منظور رسیدگی به پرونده هایی می کند که با موضوعیت طلاق وجود دارند.

در این مقاله سعی شد تا با دادن اطلاعات جامعی در مورد وکیل طلاق به یک سری پرسش ها پاسخ داده شود تا برای شروع و پیگیری پرونده دید بهتری داشته باشیم.

امیدواریم این مطلب و سایر مطالب وبسایت وکیل پرس توانسته باشد رضایت شما را در پی داشته باشد. در صورتی که در هر حوزه حقوقی، کیفری و … پرسشی دارید یا دچار مشکل شده اید می توانید با مشاورین و وکلای ما مطرح نمایید. مشاورین و وکلای  وکیل پرس در سریع ترین زمان ممکن اقدام به پاسخگویی و راهنمایی شما عزیزان خواهند کرد.

 

 سوالات رایج

وکیل طلاق کیست؟

چند نوع وکیل طلاق وجود دارد؟

موارد مهم در خصوص پرونده طلاق زوجین چیست؟

 

برخی سوالات رایج که در پنل چت آنلاین از وکلای وکیل پرس پرسیده اید:

– سلام ببخشید. شوهر من مدتهاست با دوستاش توی خونه مجردی جمع میشن. ایشون مدتهاست بیکار هستن تمام مدت من خرج خونه رو دادم یه آپارتمان داریم با مبایعه نامه خریداری شده. ایشون حاضر نیست حتی دو دانگ خونه رو به نامم کنه.چطور می تونم حقم رو از ایشون بگیرم؟

– یکی از دوستانم که مطلقه بود، با مردی با وعده هایی که به دوستم داد اونو به عقد موقت خودش در میاره، ولی عقد از نوع دائم بوده و جایی ثبت نشده! دوستم بعد از ۴ ماه تصمیم میگیره از اون اقا جدا بشه. بعذ از طلاق که طلاق بائن بوده، به اسرار والدینش به عقد پسر عموش درمیاد ک هنوز محضری نیستن. دی ماه عقد رو محضری می کنند. از زمان طلاق و عقد با پسر عموش ۴ماه میگذره و میگه نمیدونستم که باید عده نگهدارم. و اون اقایی ک دوستمو صیغه کرده بود، وکیل پایه یک دادگستری بود. و حتی به دوستم نگفته باید عده رو نگهداره
الان از هرکسی میپرسه میگن عقد با پسر عموش باطله ولی این دختر خبر نداشته و الان از عذاب وجدان دست به خودکشی زده و حال خوبی نداره از طرفی می ترسه خانواده بفهمن و مشکل بدتر بشه. باید چیکار کنه؟اون اقا که وکیل بوده این دختر رو به نحوی فریب داده.راهی برای شکایت ازش هست؟
– سلام وقت بخیر. زوجه در جلسات دادگاه طلاق شرکت نکرده .داور هم معرفی نکرده. الان برای زوج ابلاغ اومده به جای زوجه داور انتخاب کن. تکلیف الان چیه؟
– سلام. خسته نباشید.خانومم خودروی منو برای مهریه توقیف کرده. بنده معلم هستم. غیر از حقوقم چیزی ندارم. تقریبا 5 میلیون زیر حکمم هست که ۲۹۰۰دریافتیم هست یعنی اقساط دارم. سوال بنده اینه ماشینم به عنوان پیش قسط مهریه محسوب خواهد شد؟ چون من هیچ تمکن مالی ندارم! ممکنه ماشینو به عنوان پیش قسط قبول کنند؟خودم هم راضی هستم.چون توان مالی برای پیش قسط ندارم.

خروج از نسخه موبایل