نماد سایت وکیل پرس

ایرادات ماده 477

به نظر شما ایرادات ماده 477 چیست؟ با ما همراه باشید تا به این سوال شما پاسخ ساده دهیم.

ماده 477 قانون آیین دادرسی کیفری به این امر اشاره دارد که اگر رئیس قوه قضائیه رای قطعی صادره از یک مرجع فضایی را برخلاف شرع اسلام تشخیص دهد، می‌تواند اعاده دادرسی تجویز و پرونده را به دیوان عالی کشور ارسال کند. در این صورت پرونده توسط شعبه خاص و توسط رئیس قوه قضائیه مورد رسیدگی قرار می‌گیرد تا رای قطعی برای آن صادر شود. بنابراین رای قبلی نقض و به رای موضوع مورد بررسی از نظر ماهوی و شکلی رسیدگی می‌شود.

طبق گفته کارشناسان حقوقی تیم وکیل پرس، ایرادات زیادی به ماده 477 آیین دادرسی کیفری وارد می‌شود که در ادامه به آن‌ها می‌پردازیم.

ماده 477 آیین دادرسی چیست؟

همانطور که در ابتدای مطلب اشاره کردیم این ماده قانون آیین دادرسی زمانی اجرا می‌شود که حکم صادرشده برخلاف شرع باشد. در این صورت رئیس قوه قضائیه شخصا وارد موضوع می‌شود و با بررسی دوباره، رای دیگری را صادر می‌کند. این قانون سه تبصره دارد که عبارتند از:

تبصره ۱: به آراء قطعی مراجع قضایی کیفری و حقوقی مربوط می‌شود و قراردادهای دیوان عالی، دادگاه‌های تجدیدنظر و بدوی، سازمان قضائی و نیروهای مسلح و دادسراها و شوراهای حل اختلاف را شامل می‌شود.
تبصره ۲: ماده قانونی 477 به آراء شعب دیوان عالی کشور مربوط می‌شود و درباره تجویز اعاده دادرسی و نیز دستورهای موقت دادگاه‌ها است. اگر رأی صادرشده توسط رئیس قوه قضائیه خلاف شرع بین تشخیص داده شود، این قانون برای او اجرا می‌شود.
تبصره ۳: اگر رئیس دیوارن عالی کشور، رئیس سازمان قضائی نیروهای مسلح و یا رئیس کل دادگستری استان و یا دادستان کل کشور به هر دلیلی رای قطعی را خلاف شرع تشخیص دهند، می‌تواند از رئیس قوه قضائیه درخواست تجویز اعاده دادرسی داشته باشند. ضمن اینکه باید مستندات آن را نیز ارائه دهند.

 

 

مدارک لازم جهت اعمال ماده477

با توجه به اینکه تجویز اعاده دادرسی از رئیس قوه قضاییه به اسناد و مستندات نیاز دارد، شاید برایتان سوال باشد چه مدارکی برای این کار نیاز است؟ در پاسخ باید بگوییم هر فردی که این درخواست را از رئیس قوه قضائیه داشته باشد، ابتدا باید درخواست خود را به صورت آشکار و مشخص روی برگه بنویسد. سپس اسناد و مدارک برای بررسی و صدور رای مجدد را به آن اضافه کند.
درخواست اعمال ماده 477 از طریق رئیس دادگستری کل استان صورت می‌گیرد و نیازی نیست که حتما به شعب دیوان عالی کشور مراجعه کنید.

مدارک و اطلاعاتی که برای ثبت درخواست طبق ماده قانونی 477 نیاز است، شامل موارد زیر می‌شود:

– مشخصات کامل متقاضی (شامل آدرس و کد پستی و شماره تماس) همراه با امضا متقاضی
– تاییدیه درخواست شخص متقاضی توسط زندان (در صورت زندانی بودن فرد)
– ارائه مدارک هویتی فرد (کپی برابر اصل کارت ملی و شناسنامه)
– ارائه برگه وکالتنامه در صورت داشتن وکیل

ایرادات ماده 477 چیست؟

طبق گفته کارشناسان حقوقی تیم وکیل پرس این ماده قانون دادرسی کیفری با ایراداتی همراه است که عبارتند از:
فقدان معیار خلاف بین شرع
از آنجایی که مراجع قضایی براساس قانون حکم صادر می‌کنند، موازین شرعی به قانون تبدیل می‌شوند. اما در این بین نداشتن معیار مشخص برای خلاف بین شرع باعث به هم ریختن وضعیت رسیدگی به پرونده‌ها می‌شود. بنابراین ابتدا باید معیار مشخصی برای ارتباط با خلاف بین شرع تعریف شود و سپس رئیس قوه قضاییه بتواند در خصوص آن اظهارنظر کند.

انتظارات بیش از حد متقاضیان
همیشه درخواست متقاضیان رسیدگی مجدد به رای صادرشده، پذیرفته نمی‌شود و گاهی حکم صادرشده خلاف قانون است و گاهی نیز مورد پذیرش رئیس قوه قضائیه نیست. طبق گفته کارشناسان تیم وکیل پرس در این مواقع باید ابتدا شعبه تشخیص مجدد ایجاد شود تا اگر احکام برخلاف قانون شرع است، درخواست آن برای رئیس قوه قضائیه صادر شود. اگر چه این کار به هزینه زیادی نیاز دارد، اما اگر حکم برخلاف قانون شرع نباشد، متقاضی زمان را از دست نمی‌دهد.

ایرادا رسیدگی رئیس قوه قضائیه
از نظر وکلا و کارشناسان حقوقی، رسیدگی به درخواست متقاضیان برای مطابقت حکم صادر شده با قانون شرع، رئیس قوه قضائیه ریاست اداری این ارگان را برعهده دارد و مرجع قضایی نیست که به آن رسیدگی کند.

حرف آخر
براساس اصل 35 قانون آیین دادرسی هر یک از طرفین دعوی می‌توانند برای خود وکیل داشته باشند. در متن ماده 477 قانون آیین دادرسی نیز حق انتخاب وکیل برای متقاضی وجود دارد و هیچ منعی در آن نیست. در صورتی که فرد نسبت به حکم صادرشده اعتراض داشته باشد و آن را با شریعت متناقض ببیند، می‌تواند درخواست رسیدگی مجدد از رئیس قوه قضاییه را داشته باشد. این قانون حتی برای ایرانیان خارج از کشور نیز قابل اجراست که می‌توانند از طریق سفارتخانه‌ها و کنسولگر‌ی‌ها اقدام کنند.
برای انجام مراحل قانونی ماده 477 می‌توانید از خدمات حقوقی تیم وکیل پرس بهره‌مند شوید و با شماره تلفن 09101413904 تماس بگیرید.

سوالات متداول مربوط به ماده 477 آیین دادرسی

ایرادات ماده 477 چیست؟

مهم‌ترین ایرادی که به این قانون آیین دادرسی کیفری وارد است، فقدان معیار خلاف بین شرع مربوط می‌شود که باید از قبل یک معیار مشخص شده داشته باشد.

برای ارائه درخواست در ماده 477 چه مدارکی لازم است؟

مستندات مربوط به دادخواست همراه با مدارک هویتی از قبیل شناسنامه، کارت ملی (کپی) و اطلاعات تماس و محل سکونت باید ارائه شود.

 

تیم حقوقی وکیل پرس با کادری مجرب و وکلای با تجربه پایه یک دادگستری در هرلحظه که شما عزیزان نیاز به وکیل متخصص ماده 477 دارید، در خدمت شما عزیزان است. کافی است یا به شماره تلفن زیر تماس حاصل فرمایید یا به اینستاگرام وکیل پرس  دایرکت کنید.

 

خروج از نسخه موبایل