فهرست مطالب

حکم تجاوز به زن شوهر دار چیست؟

یکی از بزرگترین معضلات موجود در جامعه ایران مسائلی است که به تجاوز به عنف مربوط می شود. در صورت وقوع هر گونه تجاوز به عنفی در اولین اقدام باید با یک وکیل پایه یک دادگستری مشاوره انجام شود. در قانون مجازات اسلامی تجاوز به عنف یک جرم نابخشودنی است و به هیچ عنوان هیچ گونه گذشت یا تخفیفی برای مجازات فرد متجاور وجود ندارد. برای برطرف کردن مسائل مربوط به این موضوع، باید درباره قوانین و تبصره هایی که به حکم تجاوز به زن شوهر دار مربوط است، شناخت و آگاهی‌ های لازم را به دست آورید. قصد ما از نوشتن این مقاله این است که درباره جزئیات حکم تجاوز به زن شوهردار صحبت کنیم و باعث بالا رفتن اطلاعات کاربران شویم.

تعریف تجاوز به عنف در اسلام

در ماده 63 قانون مجازات اسلامی زنا به طور کامل تعریف شده است. به رابطه نامشروع جنسی مرد و زن خارج از رابطه ازدواج زنا گفته می شود. زنا و رابطه زناشویی نامشروع در اسلام کاری بسیار زشت و ناپسند است. به همین دلیل برای افرادی که مرتکب چنین خطایی شوند مجازات های بسیار سختی در نظر گرفته شده است. زنا در اسلام انواع مختلفی دارد که تجاوز به زن شوهر دار یکی از آن موارد است. حکم تجاوز به زن شوهردار نیز طبق قانون و بررسی های لازم توسط قاضی صادر می گردد.

به طور کلی در قانون مجازات اسلامی زنا در چهار گروه دسته بندی شده است که عبارتند از: زنا با محارم، زنا به عنف، زنای محصنه و زنای غیر محصنه. قانون مجازات اسلامی برای هر یک از این روابط نامشروع مجازات‌ های خاصی در نظر گرفته است. برای دادرسی به جرائم مربوط به زنا لازم است که مراحل خاصی پشت سر گذاشته شود. به دلیل اینکه مجازات فرد زناکار بسیار سنگین می باشد، قاضی باید شرایط خاصی را برای اثبات جرم مشخص نماید.

تجاوز به عنف نوعی زناست که در آن مرد با اجبار، زور و تهدید بدون رضایت یک زن، با او رابطه جنسی برقرار می کند. تجاوز به عنف فقط در ایران جرم نیست بلکه در تمام کشورهای دنیا با چنین رفتارهایی برخورد جدی می شود. مرد زنا کار در صورت اثبات جرمش به اشد مجازات یعنی اعدام محکوم می شود. تجاوز به عنف یکی از جرائم جنایی محسوب می شود.

قانون برای حفظ حقوق تمام شهروندان اهمیت خاصی قائل است. برای رسیدگی به شکایت های مربوط به تجاوز به عنف باید مراحل خاصی را طی کرد. برای طی این مراحل باید با یک وکیل پایه یک دادگستری مشاوره کنید. مشاوره با وکیل یک راه حل خوب و منطقی به شما ارائه خواهد داد. در قانون به روشنی بیان شده است که در مورد دادخواست‌ های مربوط به تجاوز به عنف هیچ تبصره یا موردی وجود ندارد که دست قاضی را برای صدور حکم اشد مجازات بسته نگه دارد. جوان بودن یا نبودن، محصنه بودن یا نبودن و دلایل دیگر هیچ تاثیری در صدور حکم نهایی توسط قاضی نخواهد داشت. بر اساس ماده 244 قوانین مجازات، حکم تجاوز به زن شوهردار اعدام است.

 

وضعیت تجاوز به عنف در ایران

با وجود اینکه در قانون اشد مجازات برای جرم تجاوز به زن شوهردار صادر می شود اما متاسفانه برخی از زنان بعد از اینکه مورد تجاوز قرار می گیرند، هیچ اقدامی در زمینه طرح شکایت به دادسرا انجام نمی دهند. پیگیری نکردن چنین مسائلی در اغلب موارد به دلیل حفظ آبروی زن می باشد. در بسیاری از موارد نیز فرد متجاوز با ضبط فیلم از تجاوز، اجازه شکایت به زن را نمی دهد و او را تهدید می کند که در صورت شکایت فیلم را پخش خواهد کرد. متجاوزان زیادی هستند که حتی با چنین فیلم هایی اقدام به گرفتن حق السکوت و اخاذی کرده اند. درست است که طرح شکایت برای مسائلی که مربوط به تجاوز باشد، مراحل سختی در پیش دارد. اما توصیه می شود که قربانیان برای آشنایی با نحوه پیگیری تجاوز به عنف و مجازات فرد مجرم حتما با یک وکیل پایه یک دادگستری مشاوره کنند.

وکلای پایه یک دادگستری به خوبی به حکم تجاوز به زن شوهردار مسلط هستند. با راهنمایی های وکیل می توانید متجاوز را به سزای عملش برسانید. هیچ گاه از تهدیدها یا اخاذی های متجاوزان نترسید. این افراد غالبا ترسو هستند. هنگامی که ببینند شما واقعا از راه قانونی در حال پیگیری هستید، از کار خود پشیمان گشته و عقب می کشند. به همین دلیل باز هم تاکید می کنیم که قبل از انجام هر اقدامی در مرحله اول به یک وکیل مجرب پایه یک دادگستری مراجعه کنید. هیچ فردی از جلسه مشاوره حقوقی با وکیل مطلع نمی شود.

 

نحوه پیگیری حکم تجاوز به زن شوهردار

برای طرح شکایت درباره تجاوز به زن شوهردار ابتدا باید به دادسرا مراجعه کرده و مسئله را به صورت کیفری پیگیری کنید. البته روش‌ های مختلفی نیز برای اثبات جرم تجاوز به زن شوهردار وجود دارد. همانطور که در بخش قبلی ذکر کردیم قبل از مراجعه به دادسرا و تنظیم و ارائه دادخواست باید با یک وکیل پایه یک دادگستری مشاوره کنید تا به خوبی با شرایط و عواقب پرونده های تجاوز به زن شوهر دار آشنا شوید. ذکر این نکته هم ضرورت دارد که بدانید چنین شکایاتی حتما باید به اثبات برسد. در صورتی که شکایت بی پایه و اساس باشد و نتوانید جرم تجاوز به زن شوهر دار را به اثبات برسانید، حکمی با عنوان حکم قذف به جرم تهمت ناموسی بر علیه خود شاکی و افرادی که شهادت دروغ داده اند، صادر خواهد شد.

این احکام به این دلیل صادر می شود که افراد بدون هیچ پایه و اساسی به دیگران تهمت نزنند و آن ها را به دادگاه نکشانند. حضور در دادگاه های مربوط به تجاوز به عنف به نوعی بازی با آبروی افراد است. برای حکم قذف حد در قانون مجازات اسلامی 80 ضربه شلاق و همچنین سه ماه تا سه سال زندان با تشخیص قاضی صادر خواهد شد. با این توضیحات متوجه شدید که اثبات جرمی مانند تجاوز به زن شوهردار مهم‌ترین مسیری است که فرد قربانی باید برای احقاق حقوق خود طی کند. در نهایت با اثبات جرم متجاوز به حکم اعدام محکوم می‌ گردد.

 

برخی سوالات متداول

حکم قذف حد در قانون مجازات اسلامی چیست؟

80 ضربه شلاق و همچنین سه ماه تا سه سال زندان با تشخیص قاضی

حکم قذف یعنی چه؟

در صورتی که شکایت تجاوز به زن شوهردار بی پایه و اساس باشد و نتوان جرم را به اثبات برسانید، حکمی با عنوان حکم قذف به جرم تهمت ناموسی بر علیه خود شاکی و افرادی که شهادت دروغ داده اند، صادر خواهد شد.

 

 

مشاور حقوقی تلفنی رایگان | وکیل پرس

مطالب پیشنهادی

انتشار نوشته در شبکه های اجتماعی:

6 دیدگاه دربارهٔ «حکم تجاوز به زن شوهر دار چیست؟»

  1. سوال بنده این هست که اگراز تجاوز۳سال گذشته باشه به علت اینکه قربانی تازه اعلام کرده امیدی به بازشدن پرونده هست؟

  2. حکم دون زنا برای زن شوهردار چیست و حکم مردی که با زن شوهر دار وارد دون زنا شده است چیست ؟

  3. سلام من خودم ۲۲ دو سال سنمه ولی یه هفته پیش به زور به یه نفر ۲۹ ساله تجاوز کردم اگه بره شکایت کنه می تونه از طریف پزشک قانونی ثابت کنه؟
    و اگه ثابت کنه حکمش برای من چیه؟

دیدگاهتان را بنویسید