شرایط دریافت ضمانت نامه بانکی
فهرست مطالب

ضمانت ‌نامه بانکی چیست | شرایط و ضوابط دریافت آن

ضمانت‌ نامه بانکی ، یکی از مهمترین انواع ضمانت است. عقد ضمانت عقدی است که بر اساس آن شخصی به عنوان ضامن متعهد می شود که در صورتی که بدهکار اصلی بدهی خود را نپردازد ، آن را تقبل خواهد کرد و قانونا مسئول پرداخت آن محسوب می شود. عقد ضمانت یکی از عقود رایج و البته پر ریسک به شمار می آید . افراد معمولا به دلیل مشکلات و خطرات ناشی از این عقد ، از قبول ضمانت امنتاع می ورزند . توصیه در قبول عقد ضمانت همیشه بر این بوده است که در صورتی ضامن کسی شوید که از پشتوانه مالی خود برای پرداخت بدهی اطمینان دارید.

ضمانت نامه بانکی ، ضمانتی است که همانطور از نامش پیداست، از جانب بانک صادر می شود . ضمانت نامه های بانکی برای قراردادهای کلان صادر می شوند و به دلیل اهمیتی که دارند داری مقررات خاصی هستند.

در این مقاله ضمن بررسی زوایای مختلف راجع به این نوع از ضمانت نامه، انواع ضمانت نامه بانکی را به اختصار معرفی کرده ایم که در مقاله ای جداگانه شرح مفصل انواع ضمانت نامه بانکی موجود است، شرایط دریافت و ابطالش را نیز بررسی کرده ایم. ضمن اینکه در پایان به اهمیت مشاوره حقوقی گرفتن از یک وکیل بانکی مجرب در این قبیل ضمانت نامه ها، اشاره داشته ایم.

 

 

شرایط و ضوابط دریافت ضمانت‌ نامه بانکی

فرد ضمانت‌خواه یعنی فردی که درخواست صدور ضمانت‌نامه را دارد باید در بانک مورد نظر حساب داشته باشد و گردش حساب وی برای انجام تعهدات و پوشش مالی برای ضمانت‌نامه از نظر بانک تایید شود. همچنین برای بانک شرایط خاص‌تری نظیر نوع قرارداد و قانونی بودن آن نیز مطرح است.

برای دریافت ضمانت‌نامه نیز فرد ضمانت‌خواه باید درخواست مورد نظر را با تمامی شرایط برای بانک پر کرده و مدارک مرتبط با احراز هویت خود و شغل درخواست‌کننده با توجه به نوع ضمانت‌نامۀ درخواستی ارائه شوند. در پایان باید وثیقه‌ای متناسب با مبلغ مندرج در ضمانت‌نامه به بانک ارائه گردد.

 

وثیقه‌های دریافتی بانک برای صدور ضمانت‌ نامه بانکی

به‌طور معمول باتوجه به مبلغ ضمانت‌نامۀ درخواستی، یک یا تعدادی از وثیقه‌های ذکر شده می‌تواند به‌عنوان وثیقه نزد بانک ارائه شوند:

  • پول، طلا و هر نوع از اوراق بهاداری که مورد تایید بانک و معتبر بوده باشند و سپرده‌های ارزی و ریالی در بانک موردنظر و یا گواهی این سپرده‌ها از بانک‌های معتبر دیگر
  • ضمانت‌نامه از بانک یا موسسه‌های معتبر خارجی
  • سفته‌ی بانکی، سهام شرکت‌های معتبر و شناخته شده و اسناد املاک

 

شرایط پرداخت و مبلغ لازم برای دریافت ضمانت‌ نامه بانکی

  • درخواست کننده باید 10 درصد از مبلغ ضمانت‌نامه را به‌صورت نقدی و یکجا در ابتدا به بانک بپردازد.

برای مبلغ باقی‌مانده راه‌های متفاوتی وجود دارد که هر فرد با توجه به دارایی و توانایی خود می‌تواند یکی از آن‌ها را انتخاب نماید:

  • تمامی مبلغ مندرج در ضمانت‌نامه به‌صورت نقدی پرداخت و نزد بانک بماند.
  • از سفته‌های تجاری برای ضمانت استفاده نماید.
  • اسناد املاک معتبر مطابق با ارزش ضمانت‌نامه را به بانک ارائه دهد.
  • حساب‌های ارزی و ریالی دیگر درخواست‌دهنده نزد بانک قرار گیرد.
  • سهام‌های معتبر متعلق به متقاضی به بانک ارائه گردند.

ارزش هر کدام از مدارک ذکر شده در بالا متفاوت است که هر بانک با توجه به مقدار مبلغ باقی‌مانده از ضمانت‌نامه می‌تواند آن‌ها را بلوکه کرده و نزد خود نگاه دارد.

 

شرایط باطل شدن یک ضمانت‌ نامه بانکی

برای باطل شدن ضمانت‌نامۀ صادر شده راه‌هایی وجود دارد که زیر عنوان می‌شوند:

گذشتن تاریخ انقضای ضمانت‌نامه: ضمانت‌نامه‌های صادر شدۀ بانکی دارای تاریخ اعتبار هستند که در صورت گذشتن از تاریخ درج شده، ضمانت‌نامه فاقد اعتبار خواهد بود و اقدامی روی آن انجام نخواهد گرفت

پرداخت تمام مبلغ ضمانت‌نامه: در صورتی‌که به هر طریق مبلغ ضمانت‌نامه به صاحب نفع آن پرداخت شود آن ضمانت‌نامه باطل می‌گردد.

اعلام صاحب نفع ضمانت‌نامه به‌عنوان رد درخواست دریافت وجه آن: اگر صاحب نفع یک ضمانت‌نامه چنین درخواستی را مطرح نماید ضمانت‌نامه باطل می‌شود.

برگشت اصل ضمانت‌نامه به بانک: درصورت برگشت ضمانت‌نامۀ صادر شده و تحویل آن به بانک نیز ضمانت‌نامه باطل خواهد شد.

 

همچنین بدانید:

روش وصول وجه سفته

 

مشاوره حقوقی در زمینه ضمانت‌ نامه بانکی

حالا که با زوایای مختلف ضمانت ‌نامه بانکی آشنا شده اید و دریافته اید که موضوع مهم و حساسی است، حتما بیش از پیش به این موضوع پی برده اید که حضور یک وکیل بانکی توانا و مشاوره حقوقی گرفتن از او در مراحل مختلف کار، چه قدر می تواند از مشکلات احتمالی پیشگیری کرده و در صرف زمان و هزینه به نفع ما باشد.

گروه وکلای وکیل پرس که از وکلای پایه یک دادگستری تشکیل شده و در زمینه های گوناگون بانکی تجربه های گران بهایی دارند، آمادپی ارائه هر گونه خدمات در این زمینه را دارد.

 

برای مشاوره حقوقی با وکیل بانکی ماهر با گروه وکلای وکیل پرس تماس بگیرید.شماره مشاوره حقوقی تلفنی

مطالب پیشنهادی

انتشار نوشته در شبکه های اجتماعی:

1 دیدگاه دربارهٔ «ضمانت ‌نامه بانکی چیست | شرایط و ضوابط دریافت آن»

دیدگاهتان را بنویسید