نماد سایت وکیل پرس

وکیل اعاده دادرسی کیفری

شماره تماس وکیل اعاده دادرسی کیفری

به دنبال وکیل اعاده دادرسی کیفری متخصص و با تجربه هستید؟؟ تیم حقوقی وکیل پرس متشکل از وکلای کارکشته و ماهر در پرونده های دعاوی کیفری همراه شما خواهد بود.

درخواست اعاده دادرسی چیست؟

درخواست اعاده دادرسی به معنای درخواست مجدد برگشت پرونده به دادگاه قبلی یا دادگاه بالاتر برای بازنگری و تصمیم گیری مجدد است. این درخواست معمولاً توسط طرف یک پرونده صادر می شود که با تصمیم دادگاه اول، نارضایت شده است و قصد دارد تصمیم را از سوی دادگاه بالاتر یا همان دادگاه قبلی بازبینی کند.

اعاده دادرسی که در ماده 474 قانون آیین دادرسی کیفری قانون گذار آن را به عنوان یکی از طرق فوق العاده شکایت نسبت به احکام کیفری پیش بینی نموده موجبی برای دفاع از حقوق محکوم علیه ای بوده که ممکن است به عللی در فرآیند دادرسی اعم از خطا و اشتباه در حکم و مواردی از این قبیل حقش تضییع کرده و هم اکنون این امتیاز را داشته که با ارائه ادله قوی در جهت اثبات ادعایش ، خواستار تغییر حکمی باشد که به موجب حکم دادگاه قطعی گردیده و اعمال هیچ تغییری راجع به آن قابل اعمال نبوده است اما ماده 474 در قانون دادرسی کیفری این اصل را شکسته و حسب شرایطی به شخص محکوم علیه و اشخاصی که به نوعی نماینده قانونی یا قراردادی محکوم علیه بوده اند این حق را داده که بتوانند در جهت حمایت از شخص محکوم بتوانند درخواست اعاده دادرسی بدهند.

 

اعاده دادرسی ماده 474 که قانون گذار در قانون آیین دادرسی کیفری به آن پرداخته فرصتی دوباره برای بررسی مجدد پرونده ای می باشد که ممکن است به عللی در فرآیند دادرسی دچار خطا و اشتباه دادرس شده باشد و قرار است به درخواست محکوم علیه و به منظور جلوگیری از تضییع حقوق محکوم علیه در صورت وارد بودن ادله قوی بار دیگر توسط عالی ترین مرجع قضایی مورد رسیدگی قرار بگیرد. و در اینجا شخص معترض باید در صدد اثبات ادعای خویش برآید و خواستار تغییر دادن حکمی که به مرحله قطعیت رسیده از دیوان عالی کشور باشد.

در خصوص زمان اعاده دادرسی محدودیتی وجود نداشته و شخص در هر مرحله از دادرسی می تواند تقاضای خود را مطرح نماید اما ارائه اسناد و مستندات می بایست به حدی قوی باشد که دیوان به آن ترتیب اثر بدهد و بخواهد ماهیت پرونده را بار دیگر مورد بررسی قرار بدهد. چرا که اعاده دادرسی یکی از طرق فوق العاده شکایت است و قرار است تا زمان اعلام مشخص شدن نتیجه بر اینکه اعتراض مطروحه قابلیت ترتیب اثر را دارد یا نه، روند پرونده را متوقف می کند. در اینجا این اعتراض شاید آخرین فرصت برای محکوم علیه باشد که ادعا دارد حکم اشتباه صادره موجب محکومیت او شده است ئ سعی برآن دارد که از دیوان خواستار گرفتن حکم برائت باشد.

روش ثبت درخواست اعاده دادرسی کیفری

درخواست اعاده دادرسی کیفری براساس ماده 474 قانون آیین دادرسی کیفری به دو طریق امکان پذیر است

  1. مراجعه به دبیرخانه دیوان عالی کشور و ثبت کردن درخواست اعاده دادرسی
  2. مراجعه به دفاتر خدمات قضایی و ثبت کردن درخواست

تصمیم دیوان عالی کشور راجع به درخواست اعاده دادرسی:
چنانچه دیوان درخواست اعاده دادرسی را بپذیرد به منظور رسیدگی مجدد پرونده را به دادگاه هم عرض محکمه صادر کننده حکم قطعی ارسال می کند و در صورتی که دلیل موجه ارائه شده برای پذیرش اعاده دادرسی وجود نداشته باشد قرار رد اعاده دادرسی صادر می شود.

مزیت داشتن وکیل اعاده دادرسی

با توجه به حساسیت پرونده های کیفری بحث اعاده دادرسی به عنوان آخرین شانس برای محکوم علیه است که ممکن است به علت خطا و اشتباه در فرآیند دادرسی محکوم به مجازاتی شده باشدکه مستوجب آن نیست بنابراین وجود وکیل متخصصی که دانش و تجربه کافی را در کار وکالت کسب کرده و به رویه های قضائی محاکم و مواد قانونی مربوط به اعاده دادرسی کیفری تسلط کافی داشته است می تواند وجودش کمک شایانی را به محکوم علیه داشته باشد.

اما این نکته را فراموش نکنید که گفتیم اعاده دادرسی از طرق فوق العاده شکایت و به عنوان آخرین فرصت برای اثبات ادعای فردی است که با ارائه ادله ای سعی بر آن داشته که به مرجع عالی قضایی که دیوان عالی کشور بوده اشتباه بودن حکمش را که موجب محکوم شدن او شده است را احراز و در صدد بی گناهی و گرفتن حکم برائتش برآید.

اما خوب اینجا اگر این مقام قضایی خواسته فرد را جزو مواردی دانست که از موارد اعاده دادرسی کیفری بوده به آن ترتیب اثر داده و جهت رسیدگی مجدد پرونده شخص را به مرجع صالح که دادگاه هم عرض صادر کننده حکم قطعی بوده ارجاع می دهد و در صورتی که آن را موجه تشخیص نداد نسبت به آن قرار رد اعاده دادرسی صادر می نماید.

شماره تماس با وکیل اعاده دادرسی کیفری

جهت اخذ مشاوره تخصصی با وکیل متخصص در پرونده های اعاده دادرسی کیفری هم اکنون تماس بگیرید.

 

خروج از نسخه موبایل