فهرست مطالب

مدت زمان رسیدگی به پرونده در دیوان عالی کشور

وقتی به بررسی حوزه صلاحیت های دیوان بپردازیم متوجه خواهیم شد که این مرجع قضایی وظیفه نظارتی بر مراجع حقوقی و کیفری که وظیفه رسیدگی ماهوی به پرونده های که حسب صلاحیت به آنها ارجاع شده را داشته اند در این باره ممکن است رعایت اصولی شکلی که ارتباط با تشریفات دادرسی داشته و مقدمه لازم رسیدگی به امر ماهوی پرونده بوده است الزامی می باشد اما اگر این موارد رعایت گردیده نشد و پرونده ما وارد رسیدگی ماهوی شد رای صادره از نظر عدم رعایت قوانین شکلی توسط دیوان قابل نقض بوده است اما این امر که موعد فرآیند رسیدگی به درخواست ما به عنوان شخص معترض که خواستار اعاده دادرسی بوده ایم در چه وهله زمانی توسط شعب دیوان قرار است مورد رسیدگی قرار بگیرد بحث مورد مطالعه مقاله امروز خواهد بود

از آنجایی که دیوان عالی کشور جز در رابطه با یک مورد استثتا که در قانون آیین دادرسی در رابطه با پرونده های موضوع ماده 428 قانون آیین دادرسی کیفری که دیوان عالی کشور به عنوان مرجع قضایی وارد رسیدگی ماهوی نسبت به حساسیت به این پرونده ها شده و اعمال نظر راجع به آنها صرفا به رسیدگی شکلی ختم نشده ممکن است نسبت به مواردی که تنها اظهارنظر راجع به وارد بودن به شکایت از دید عدم رعایت صلاحیت شکلی مراجع بوده است ممکن است با موعد زمانی طولانی تر از مهلت یک ماه مواجه گردد و یا در فرضی که مطابق ماده 466 قانون فوق که رسیدگی به پرونده از حساسیت خاصی روبه رو بوده و به تشخیص رئیس دیوان باید زودتر از موعد قانونی رسیدگی وارد فرآیند رسیدگی گردد و در خارج از نوبت به آن رسیدگی شود. همان گونه که ملاحظه می گردد نمی توانیم موعد زمانی قطعی راجع به رسیدگی به پرونده های دیوان اعلام داریم چرا که اعتراض های واصل شده به دیوان از حیث اینکه حقوقی بوده یا کیفری، ایراد شکلی داشته یا ماهوی ممکن است با یکدیگر متفاوت بوده باشند و حتی جدا از این امر باید به اینکه کدام شعبه دیوان قرار است به پرونده ما از حیطه صلاحیت رسیدگی کند دقت نمود که حجم پرونده های آن شعبه تخصصی به چه میزان بوده و از چه موعد زمانی تازه قرار است پرونده ما به جریان بیافتد پس به صراحت نمی توانیم به این سوال پاسخ بدهیم

و در پاسخ به سوال کاربری که اعلام داشته که پرونده مطروحه اش به علت اعاده دادرسی راجع به موضوع ماده 477 قانون آیین دادرسی کیفری به مدت طولانی در دیوان مفتوحه مانده باید اعلام داشت که از آنجایی که این درخواست برحسب دستورالعمل اجرایی که در رابطه با ماده 477 به تصویب رسید برخلاف سابق علی رغم آنکه تنها رئیس قوه قضائیه مرجع دارای حق اعتراض به دیوان بود، دایره این اعتراض را گسترده تر نمود و موجب شد که افرادی که راجع به پرونده مطروحه خود بتوانند به عنوان شخص معترض به دیوان اعتراض خود را وارد کنند و این امر موجب آن گردید که پرونده مطروحه شما برای مدت زمان طولانی باز بماند و این امر موجب اطاله دادرسی در فرآیند رسیدگی به پرونده شما گردد

 

آیا میدانید:

مهلت اعاده دادرسی در دیوان عدالت اداری

 

جهت اخذ مشاوره تخصصی با وکیل دیوان عدالت اداری هم اکنون تماس بگیرید. صفحه رسمی اینستاگرام وکیل پرس پلی برای پاسخ به سوالات در حوزه مهلت اعاده دادرسی ماده 474

 

شماره مشاوره حقوقی تلفنی

نویسنده: خانم فائزه آخوندی کارشناس ارشد حقوقی وکیل

بهترین وکلای دیوان عالی کشور

آقای دکتر حامد نجفی

متخصص در وکالت دیوان عالی کشور

دکتر علیرضا صالحی فر، عضو هیأت علمی دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه خوارزمی تهران و وکیل پایه یک دادگستری با بیش از ۱۴ سال سابقه وکالت در محاکم دادگستری می باشد.

دکتر صالحی فر، دارای تالیفات متعدد علمی حقوقی بوده و بارها از ایشان به عنوان استاد مدعو و پژوهشگر برتر در دانشگاهها و موسسات علمی جهان از جمله سوئد، آلمان، استرالیا و نیوزیلند دعوت به عمل آمده است.

خانم رستگار یکی از برترین وکلای پایه یک دادگستری و مشاور حقوقی در تهران می باشند. با تحصیلات عالیه و بیش از 23 سال سابقه وکالت در انواع پرونده های حقوقی، کیفری، خانوادگی به خصوص طلاق خوش درخشیده اند. خانم زهره رستگار به عنوان وکیل تخصصی در انواع دعاوی مربوط به خانواده از جمله طلاق، طلاق توافقی، طلاق از جانب زوج و طلاق از جانب زوجه، مطالبه مهریه، نفقه و حضانت فرزند فعالیت می کنند.

جناب آقای مسعود اسلامی مهر

متخصص در وکالت دیوان عالی کشور

دکتر محمد تقی زاده، وكيل پايه يك دادگستري و مشاور حقوقی در شهر تهران، عضو کانون وکلای دادگستری مرکز و از بهترین، موفق ترین و با تجربه ترین وکلای تهران و فارغ التحصیل از دانشگاه دولتی علامه طباطبایی تهران می باشند.

تخصص ایشان در پرونده های کیفری علی الخصوص جرایم مواد مخدر در تمامی مراجع شامل دادسرا، دادگاه انقلاب و دیوان عالی کشور می باشد :

صبر، حسن سابقه، صداقت، پاسخگویی، دقت نظر در اظهارات مراجعین و ارائه راه حل مطلوب و پیگیری مجدانه در پرونده‌های وکالتی سبب گردیده تا ایشان در زمره وکلای خوشنام کشور قرار گیرند. در کارنامه شغلی دکتر محمد تقی زاده، سابقه وکالت در پرونده های کلان و جنجالی مشاهده می گردد.

آقای اسلامی مهر وکیل پایه یک دادگستری و دارای سابقه ای بیش از 20 سال در حرفه وکالت می باشند. متخصص در وکالت دیوان عالی کشور هستند. آقای اسلامی مهر وکالت انواع پرونده های کیفری، دعاوی مربوط به جرایم و تخلفات پزشکی، مطابه دیه، قتل، جرایم رایانه ای، مواد مخدر، دعاوی خانواده، حقوقی، جزایی، تجاری، ملکی، سرقفلی، مصادره اموال، تخلیه ملک تجاری و مسکونی و … می پذیرند. ایشان مشاور حقوقی از کانون وکلای مرکز می باشند.

سرکار خانم فاطمه میر

متخصص در دعاوی دیوان عالی

آقای اسلامی مهر با بیش از 20 سال سابقه در حرفه وکالت یکی از بهترین وکلای مواد مخدر در تهران هستند. متخصص در دعاوی کیفری، مواد مخدر، سرقت، آدم ربایی و … می باشند. سایر فعالیت های آقای اسلامی مهر در زمینه پرونده های حقوقی، خانواده، ملکی، ثبتی و … است.

آقای اسلامی مهر به عنوان وکیل پایه یک دادگستری تجارب بسیاری را در زمینه های مختلف کسب کرده اند. در دیوان عدالت اداری فعالیت داشته اند و به تنظیم انواع قراردادهای داخلی و بین المللی می پردازند.

تخصص ایشان در پرونده های خانواده و مشکلات خانوادگی و دعاوی طلاق از جمله طلاق توافقی، طلاق به درخواست زوج و طلاق به درخواست زوجه می باشد. همچنین دکتر محمد تقی زاده وکالت دعاوی در خصوص مهریه، حضانت، سلب و لغو حضانت، ملاقات فرزند مشترک، نفقه زوجه، نفقه فرزند مشترک، الزام به تمکین، استرداد جهیزیه، تهیه مسکن مستقل، اثبات واقعه نکاح، اجرت المثل ایام زوجیت و کلیه امور مربوط به مشکلات خانوادگی را بر عهده می گیرد.

آقای مهرداد نادعلی

وکالت در کلیه دعاوی حقوقی، طلاق، طلاق توافقی و ...

جناب آقای بنی جمالی وکیل پایه یک دادگستری در تهران و خبره در پرونده های مربوط به مواد مخدر هستند. ایشان پیش از وکالت، نزدیک به 15 سال در یکی از موسسات مالی و اعتباری کشور به عنوان کارمند فعالیت داشته اند. از جمله تخصص های ایشان در زمینه پرونده های مواد مخدر، تولید و پخش انواع مواد مخدر صنعتی و سنتی، قاچاق آن به کشور، مصرف انواع مواد مخدر و … است.

خانم مونا ترابی وکیل پایه یک دادگستری و عضو کانون وکلای مرکز هستند، ایشان در زمینه وکالت 10 سال سابقه دارند و می توان گفت که از موفق ترین وکلای ایرانی هستند. دارای مدرک کارشناس ارشد حقوق خصوصی هستند و مجموعه ای قوی دارند که به حل پرونده های کیفری، ملکی و … می پردازند.

 

آقای محمد حسن فعال

20 سال تججربه حقوقی و وکالت دیوان عاالی

سرکار خانم آذین طالبی وکیل پایه یک دادگستری، مشاوره حقوقی و وکالت خود را با گرفتن پروانه وکالت صادره از کانون وکلای استان مازندران انجام می‌دهد. از تخصص های وی می توان به قبول دعاوی جرایم اقتصادی، تنظیم قرارداد، جرایم رایانه ای، کیفری، وکیل مهاجرت، حقوقی، خانواده، دعاوی شرکت ها اشاره نمود که وی با سابقه موفق خود در این زمینه ها توانسته اند تا جایگاه ویژه ای بین وکلای شهر تهران کسب کنند.

سرکار خانم آذین طالبی وکیل پایه یک دادگستری، مشاوره حقوقی و وکالت خود را با گرفتن پروانه وکالت صادره از کانون وکلای استان مازندران انجام می‌دهد. از تخصص های وی می توان به قبول دعاوی جرایم اقتصادی، تنظیم قرارداد، جرایم رایانه ای، کیفری، وکیل مهاجرت، حقوقی، خانواده، دعاوی شرکت ها اشاره نمود که وی با سابقه موفق خود در این زمینه ها توانسته اند تا جایگاه ویژه ای بین وکلای شهر تهران کسب کنند.

آقای جلیل مالکی

وکیل پایه یک دادگستری و از وکلای دیوان عالی کشور

جناب آقای محمد مومن زاده وکیل پایه یک دادگستری و مشاور حقوقی با بیش از 7 سال سابقه مشاوره و همکاری با موسسات و شرکت ها، کسب رتبه برتر در آزمون های ورودی وکالت، قضاوت، ارشد، دارای مدرک کارشناس ارشد جزا و جرم شناسی دانشگاه سراسری قم، وی با سابقه درخشان چندین ساله خود توانسته است تا ورود در بیش از ۳۰۰ پرونده کیفری، ملکی، حقوقی و ارث و خانواده و … را داشته باشد. جناب آقای محمد مومن زاده متخصص در پرونده های کیفری، ملکی، قراردادها، ارث، خانواده، مواد مخدر می باشد.

جناب آقای محمد مومن زاده وکیل پایه یک دادگستری و مشاور حقوقی با بیش از 7 سال سابقه مشاوره و همکاری با موسسات و شرکت ها، کسب رتبه برتر در آزمون های ورودی وکالت، قضاوت، ارشد، دارای مدرک کارشناس ارشد جزا و جرم شناسی دانشگاه سراسری قم، وی با سابقه درخشان چندین ساله خود توانسته است تا ورود در بیش از ۳۰۰ پرونده کیفری، ملکی، حقوقی و ارث و خانواده و … را داشته باشد. جناب آقای محمد مومن زاده متخصص در پرونده های کیفری، ملکی، قراردادها، ارث، خانواده، مواد مخدر می باشد.

مقالات مرتبط

مطالب پیشنهادی

6 دیدگاه دربارهٔ «مدت زمان رسیدگی به پرونده در دیوان عالی کشور»

  1. باسلام من ۵سال پیش یه ازدواج داتشن که طی ۱۴ روز اتفاق افتاد و من طلاق گرفتم و از اون ازدواج باکره تموم کردم و الان با پسرعموم ازدواج کردم و ایشون هم با توجه به دونستن همه چیز فسخ نکاح خواسته به دلیل پرداخت نکردن مهریه آیا ممکنه که دیوان عالی کشور رای رو به همسر من بدن؟

  2. سلام من برای بیمه بیکاری به دیوان مراجعه کردم تاریخ رسیدگی یکسال بعد بود بعداز یکسال مراجعه کردم گفتن تمدید شده به یک ماه بعد یعنی ۳دی۱۴۰۱امادرحال حاضر۱۰روزهم گذشته ویازمراجعه کردم گفتن احتمالا تاچندروزدیگه تصمیم گیری میشه میخوام بدونم کسی که چندسال بیمه ردمیکنه تامواقع ضروری بکارش بیاد برای یکماه کم داشتن سابقه باید یکسال از مزایای بیمه محروم بمونه تا دیوان تصمیم بگیره آیا دیوان برای پیگیری شماره خاصی داره تا جوابگو باشند چرا تصمیم گیری انجام نمیشه بااینکه ازتاریخ تعیین شده توسط خودشون گذشته اما باز رسیدگی لازم انجام نمیشه لطفا اگر تلفن تماسی دارید بیزحمت ایمیل کنیدبرام
    باتشکر

دیدگاهتان را بنویسید