فهرست مطالب

رفع توقیف خودرو بابت مهریه

در این مقاله می خواهیم به این سوال پاسخ بدیم که زوجه چه اموالی از زوج را می تواند برای توقیف معرفی کند؟ یا رفع توقیف خودرو بابت مهریه

زوجه که تصمیم می گیرد برای مطالبه مهریه خود از طریق دایره اجرای ثبت اقدام کند و تمامی تشریفاتی که لازمه استماع دعوی او بوده را رعایت کرده باشد. دایره اجرای مفاد ثبت اسناد و املاک به خواسته او ترتیب الاثر داده و اقدامات لازمه راجع به نحوه وصول مهریه را به خواسته زوجه انجام می دهد

اما روند رسیدگی اداره ثبت بدین گونه بوده که زوجه ابتدا باید اگر راجع به اموال و دارایی های همسرش اطلاعات دقیق و کاملی داشته آن را اعلام دارد در غیر این صورت روند شناسایی اموال زوج حسب تقاضای زوجه توسط اداره اجرای مفاد ثبت اسناد و املاک انجام خواهد گرفت و

و اداره ثبت مکلف می شود که ظرف مهلت دوماه از تقاضای اجرائیه توسط زوجه، نسبت به شناسایی و توقیف اموال زوج اقدام کند و نهایتا ظرف مهلت شش ماه، با شناسایی اموالی از زوج و توقیف آن نسبت به اجرای حکم  اقدام کند

اگر به ماده 24 قانون نحوه اجرای محکومیت های مالی مراجعه کنیم متوجه خواهیم شد که تمامی اموال زوج به غیر از اموالی که جزو مستثنیات دین می باشد و به صراحت جزو اموال غیر قابل توقیف شناخته شده است بدین گونه بوده که قانون گذار در جهت حمایت از شخص بدهکار یک سری از اموال او را که جزو واجبات ضروری زندگی و او بوده و به وسیله آن امرار معاش می نماید ممنوع اعلام نموده است و چنانچه طلبکاری آن ها رامعرفی نماید. شخص مدیون می تواند با طرح شکایت خود راجع به آنکه اموال معرفی شده جزو اموال غیر قابل توقیفی بوده معترض گردد و شکایت خود را با ذکر ادله و ارائه مدارک کافی که دال بر صحت ادعای وی داشته نزد رئیس ثبت محل به ثبت برساند. و چنانچه حسب بررسی ها لازم با توجه به وضعیت خاص شخص مدیون و عرف محل احراز گردد که مال توقیفی جزو مستثنیات دین بوده است، ادعای شخص معترض پذیرفته شده و حسب دستور رئیس اداره ثبت حکم به رفع توقیف مال بازداشت شده صادر و شخص طلبکار موظف می گردد برای وصول طلبش ، اموالی دیگری را، از شخص مدیون معرفی بنماید

حالا فرض کنیم مالی که زوجه به عنوان اموال زوج معرفی نموده اتومبیلی باشد که زوج با آن امرار معاش کرده است در اینجا آیا زوج می تواند خواستار رفع توقیف اتومبیل خود باشد ؟ یا خیر ؟

وقتی به ماده  24 قانون نحوه اجرای محکومیت های مالی نگاه می کنیم می بینیم قانون گذار اتومبیل را جزو مستثنیات دین محسوب نکرده است ، لذا با خود می گوییم که اتومبیل قابل توقیف داشته است اما وقتی به بند 5 این ماده توجه می کنیم گفته شده که در صورتی مالی که معرفی گردیده شده ، جزو ابرازی باشد که شخص به وسیله آن امرار معاش می نماید و به وسیله آن خرج زندگی خود و خانواده اش را می دهد مستثنیات دین بوده و دیگر قابلیت توقیف نداشته است و اثبات آن با شخص مدیون ( زوج ) بوده است .

قانون جدید مهریه در سال 1401

 

ولی اگر ادعای زوج راجع به رفع توقیف به اثبات نرسید اقدامات لازمه برای توقیف چگونه بوده و زوجه چگونه می تواند به طلبی که از همسرش داشته است برسد؟

در اینجا دادگاه حسب درخواست شخص طلبکار که زوجه بوده است حکم به توقیف خودرو را صادر نموده و کارشناسی را برای تعیین ارزش گذاری قیمت و ضبط خودو تعیین می نماید. در فاصله صدور حکم اگر شخص مدیون که زوج بوده اقدام به پرداخت دین خود نمود، با رضایت زوجه حسب آنکه دیگر طلبی از زوج خود نداشته و نسبت به دین و طلب خود وفای به عهد کرده حکم به رفع توقیف خودرو زوج داده شده و زوج پس از انجام اقدامات لازمه راجع به رفع توقیف خودرویش که منوط به یک سری تشریفات اداری بوده می تواند خودرو خود را از توقیف بودن خارج سازد
اما اگر زوج از الزامی که به موجب حکم دادگاه بنا بر پرداخت دین داشته ممانعت نمود و طلب خود را به زوجه نپرداخت، در اینجا حکم صادره راجع به توقیف به مرحله اجرایی درآمده و خودرو صادره توسط واحد اجرای احکام به مزایده گذاشته می شود و پس از فرو خته شدن و کسر شدن هزینه قانونی اعم از هزینه های دادرسی و غیره، مانده مبلغ مزایده شده در اختیار شخص طلبکار که زوجه بوده قرار می گیرد . اما نکته ای که در اینجا لازم به ذکر بوده آن است که زوجه به موجب قانون جدید مطالبه مهریه ، کلیه اقداماتی که ارتباط با نحوه دریافت و طلب او من باب مهریه داشته است باید از طریق اداره ثبت پیگیری بنماید و با درخواست صدور اجرائیه خواستار توقیف اموال همسرش بوده باشد و چنانچه عدم امکان توقیف برای زوجه وجود نداشت با اعلام انصراف و پس گرفتن خواسته خود ، از طریق دادگاه اقدام بنماید .

پس با دو فرض که راجع به توقیف خودرو بود آشنا شدیم که :

در فرض اول بیان داشتیم که زوج سعی بر آن داشته که با ارائه ادله ای در صدد اثبات این امر بوده باشد که اتومبیلش ، برای او حکم مستثنیات دین را داشته و وسیله ای برای کسب امرار معاش او بوده است تا بتواند مانع شکستن حکم صادره راجع به توقیف گردد و بتواند با ارائه حکم صادره خودروی خویش را آزاد بنماید
و در فرض دوم شخص طلبکار که زوجه بوده است توانسته با ارائه مدارکی که دلالت بر عدم صحت ادعای زوج داشته، خواستار ترتیب اثر داده شدن به خواسته اش به اداره ثبت بوده باشد. و درخواست توقیف خودروی همسرش را من باب طلبش بخواهد. که راجع به رفع توقیف خودرو در این فرض نیز بیان داشتیم که زمانی زوجه می تواند خواستار رفع توقیف خودرویش گردد که:

  • زوجه از درخواست خویش بنا بر طلب مهریه صرف نظر بنماید و از همسرش شکایتی دیگر نداشته باشد
  • یا آنکه زوج با پرداخت طلب همسرش و یا معرفی مالی که ارزش آن معادل یا بیشتر از خودرو توقیفی بوده درصد آزاد ساختن خودرو خویش از توقیف برآید.

 

سوالات متداول :

اگر ارزش اتومبیلی که برای توقیف مهریه معرفی توسط زوجه معرفی شده است بیشتر از میزان مهریه بوده باشد آیا رفع توقیف آن، توسط زوج پذیرفته خواهد شد ؟

خیر . درخواست زوج در این حالت قابل پذیرش نبوده است و زوج نمی تواند خواستار رفع توقیف اتومبیلش باشد

در صورتی که اتومبیل زوج به عنوان مهریه توقیف گردیده شده باشد زوج جهت رفع توقیف اتومبیل خود باید چه اقدامی بنماید؟

زوج می تواند با ارائه لایحه ای قوی تحت عنوان رفع توقیف خودرو بابت مطالبه مهریه ، اثبات نماید که اتومبیل توقیف شده جزو وسیله امرار معاش و ابزار کار او بوده است و به وسیله آن کسب درآمد می نماید.

همچنین بخوانید:

هزینه دادرسی مهریه

 

برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص وکیل مطالبه مهریه با شماره تلفن زیر با ما در تماس باشید

 

مشاور حقوقی تلفنی رایگان | وکیل پرس

نویسنده: خانم فائزه آخوندی کارشناس ارشد حقوقی وکیل پرس

بهترین وکلای طلاق

سرکار خانم زهره رستگار

متخصص پرونده های حقوقی، کیفری، خانوادگی به خصوص طلاق

دکتر علیرضا صالحی فر، عضو هیأت علمی دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه خوارزمی تهران و وکیل پایه یک دادگستری با بیش از ۱۴ سال سابقه وکالت در محاکم دادگستری می باشد.

دکتر صالحی فر، دارای تالیفات متعدد علمی حقوقی بوده و بارها از ایشان به عنوان استاد مدعو و پژوهشگر برتر در دانشگاهها و موسسات علمی جهان از جمله سوئد، آلمان، استرالیا و نیوزیلند دعوت به عمل آمده است.

خانم رستگار یکی از برترین وکلای پایه یک دادگستری و مشاور حقوقی در تهران می باشند. با تحصیلات عالیه و بیش از 23 سال سابقه وکالت در انواع پرونده های حقوقی، کیفری، خانوادگی به خصوص طلاق خوش درخشیده اند. خانم زهره رستگار به عنوان وکیل تخصصی در انواع دعاوی مربوط به خانواده از جمله طلاق، طلاق توافقی، طلاق از جانب زوج و طلاق از جانب زوجه، مطالبه مهریه، نفقه و حضانت فرزند فعالیت می کنند.

سرکار خانم بهاره فیض

متخصص در دعاوی خانواده اعم از طلاق

دکتر محمد تقی زاده، وكيل پايه يك دادگستري و مشاور حقوقی در شهر تهران، عضو کانون وکلای دادگستری مرکز و از بهترین، موفق ترین و با تجربه ترین وکلای تهران و فارغ التحصیل از دانشگاه دولتی علامه طباطبایی تهران می باشند.

تخصص ایشان در پرونده های کیفری علی الخصوص جرایم مواد مخدر در تمامی مراجع شامل دادسرا، دادگاه انقلاب و دیوان عالی کشور می باشد :

صبر، حسن سابقه، صداقت، پاسخگویی، دقت نظر در اظهارات مراجعین و ارائه راه حل مطلوب و پیگیری مجدانه در پرونده‌های وکالتی سبب گردیده تا ایشان در زمره وکلای خوشنام کشور قرار گیرند. در کارنامه شغلی دکتر محمد تقی زاده، سابقه وکالت در پرونده های کلان و جنجالی مشاهده می گردد.

بهاره فیض وکیل پایه یک دادگستری و مشاور حقوقی، دانش آموخته ممتاز حقوق از دانشگاه دولتی شهید بهشتی تهران، رتبه 30 و برتر کانون وکلای دادگستری مرکز تهران، با بیش از ده سال سابقه فعالیت حقوقی، افتخار ارائه خدمات ملکی، حقوقی، جزائی، تجاری، خانواده، ارث و … به کلیه اشخاص اعم از حقیقی و حقوقی دارد.

آقای دکتر محمد تقی زاده

متخصص در دعاوی خانواده و طلاق

آقای اسلامی مهر با بیش از 20 سال سابقه در حرفه وکالت یکی از بهترین وکلای مواد مخدر در تهران هستند. متخصص در دعاوی کیفری، مواد مخدر، سرقت، آدم ربایی و … می باشند. سایر فعالیت های آقای اسلامی مهر در زمینه پرونده های حقوقی، خانواده، ملکی، ثبتی و … است.

آقای اسلامی مهر به عنوان وکیل پایه یک دادگستری تجارب بسیاری را در زمینه های مختلف کسب کرده اند. در دیوان عدالت اداری فعالیت داشته اند و به تنظیم انواع قراردادهای داخلی و بین المللی می پردازند.

تخصص ایشان در پرونده های خانواده و مشکلات خانوادگی و دعاوی طلاق از جمله طلاق توافقی، طلاق به درخواست زوج و طلاق به درخواست زوجه می باشد. همچنین دکتر محمد تقی زاده وکالت دعاوی در خصوص مهریه، حضانت، سلب و لغو حضانت، ملاقات فرزند مشترک، نفقه زوجه، نفقه فرزند مشترک، الزام به تمکین، استرداد جهیزیه، تهیه مسکن مستقل، اثبات واقعه نکاح، اجرت المثل ایام زوجیت و کلیه امور مربوط به مشکلات خانوادگی را بر عهده می گیرد.

سرکار خانم مونا ترابی

وکالت در کلیه دعاوی حقوقی، طلاق، طلاق توافقی و ...

جناب آقای بنی جمالی وکیل پایه یک دادگستری در تهران و خبره در پرونده های مربوط به مواد مخدر هستند. ایشان پیش از وکالت، نزدیک به 15 سال در یکی از موسسات مالی و اعتباری کشور به عنوان کارمند فعالیت داشته اند. از جمله تخصص های ایشان در زمینه پرونده های مواد مخدر، تولید و پخش انواع مواد مخدر صنعتی و سنتی، قاچاق آن به کشور، مصرف انواع مواد مخدر و … است.

خانم مونا ترابی وکیل پایه یک دادگستری و عضو کانون وکلای مرکز هستند، ایشان در زمینه وکالت 10 سال سابقه دارند و می توان گفت که از موفق ترین وکلای ایرانی هستند. دارای مدرک کارشناس ارشد حقوق خصوصی هستند و مجموعه ای قوی دارند که به حل پرونده های کیفری، ملکی و … می پردازند.

 

جناب آقای صمد زارع

متخصص دعاوی خانواده و حقوقی و ...

سرکار خانم آذین طالبی وکیل پایه یک دادگستری، مشاوره حقوقی و وکالت خود را با گرفتن پروانه وکالت صادره از کانون وکلای استان مازندران انجام می‌دهد. از تخصص های وی می توان به قبول دعاوی جرایم اقتصادی، تنظیم قرارداد، جرایم رایانه ای، کیفری، وکیل مهاجرت، حقوقی، خانواده، دعاوی شرکت ها اشاره نمود که وی با سابقه موفق خود در این زمینه ها توانسته اند تا جایگاه ویژه ای بین وکلای شهر تهران کسب کنند.

سرکار خانم آذین طالبی وکیل پایه یک دادگستری، مشاوره حقوقی و وکالت خود را با گرفتن پروانه وکالت صادره از کانون وکلای استان مازندران انجام می‌دهد. از تخصص های وی می توان به قبول دعاوی جرایم اقتصادی، تنظیم قرارداد، جرایم رایانه ای، کیفری، وکیل مهاجرت، حقوقی، خانواده، دعاوی شرکت ها اشاره نمود که وی با سابقه موفق خود در این زمینه ها توانسته اند تا جایگاه ویژه ای بین وکلای شهر تهران کسب کنند.

آقای دکتر محمد تقی زاده

متخصص در پرونده های کیفری، ملکی، خانواده و طلاق

جناب آقای محمد مومن زاده وکیل پایه یک دادگستری و مشاور حقوقی با بیش از 7 سال سابقه مشاوره و همکاری با موسسات و شرکت ها، کسب رتبه برتر در آزمون های ورودی وکالت، قضاوت، ارشد، دارای مدرک کارشناس ارشد جزا و جرم شناسی دانشگاه سراسری قم، وی با سابقه درخشان چندین ساله خود توانسته است تا ورود در بیش از ۳۰۰ پرونده کیفری، ملکی، حقوقی و ارث و خانواده و … را داشته باشد. جناب آقای محمد مومن زاده متخصص در پرونده های کیفری، ملکی، قراردادها، ارث، خانواده، مواد مخدر می باشد.

جناب آقای محمد مومن زاده وکیل پایه یک دادگستری و مشاور حقوقی با بیش از 7 سال سابقه مشاوره و همکاری با موسسات و شرکت ها، کسب رتبه برتر در آزمون های ورودی وکالت، قضاوت، ارشد، دارای مدرک کارشناس ارشد جزا و جرم شناسی دانشگاه سراسری قم، وی با سابقه درخشان چندین ساله خود توانسته است تا ورود در بیش از ۳۰۰ پرونده کیفری، ملکی، حقوقی و ارث و خانواده و … را داشته باشد. جناب آقای محمد مومن زاده متخصص در پرونده های کیفری، ملکی، قراردادها، ارث، خانواده، مواد مخدر می باشد.

مقالات مرتبط

مطالب پیشنهادی

دیدگاهتان را بنویسید