قانون جدید ارث زن از شوهر
فهرست مطالب

قانون جدید ارث زن از شوهر چیست و شامل چه اموالی میشود؟

ارث زن از شوهر، موضوع اصلی این مقاله است که به آن پرداخته ایم. سهم الارث زن، بنا به شرایط، میتواند متفاوت باشد و قانون جدید سهم الارث زن از شوهر هم به این موارد میپردازد که در ادامه با آن آشنا خواهید شد. در این مقاله با مطالبی پیرامون این موضوع روبرو خواهید شد از قبیل: سهم الارث زن در صورت رابطه خویشاوندی زن و شوهر قبل از ازدواج، سهم الارث زن از شوهر خود بعد از طلاق، زن بعد از فوت شوهر از چه اموالی بعنوان ارث، سهم می برد و ….

مواردی که در محاسبه ارث وجود دارد و باید به آنها پرداخته شود، معمولا دقیق است و نیاز به شناخت کافی از مسائل قانونی دارد لذا به شما پیشنهاد میکنیم که در چنین اموری حتما از یک وکیل پایه یک دادگستری متبحر، مشاوره حقوقی دریافت کنید. گروه وکلای وکیل پرس با در اختیار داشتن کادر حقوقی مجرب، آمادگی هر گونه مشاوره حقوقی رایگان به شما عزیزان را دارد. پس برای هر نوع مشاوره حقوقی تلفنی یا حتی حضوری با ما تماس بگیرید.

 

قانون جدید ارث زن از شوهر

ارث زن از شوهر در صورتی مطرح می گردد که زن در عقد دائم مردی باشد. و بدین وسیله زن مستحق ارث بری از مرد می گردد و با توجه به اینکه زن و مرد فرزند داشته باشند و یا اینکه فاقد فرزند باشند، در میزان سهم الارث زن از شوهر تفاوت ایجاد می شود.

قانون گذار در قانون جدید ارث زن از شوهر در ماده 861 قانون مدنی موجبات تعلق ارث را دو عامل مشخص نموده است.

  1. نسب
  2. سبب

ارث زن از شوهر به موجب سبب می باشد البته ممکن است زنی با مرد رابطه نسبی نیز داشته باشد.که در این صورت زن می تواند از دو جهت نسب و سبب ارث ببرد.

 قانون گذار در قانون جدید ارث زن از شوهر در ماده 864 به این موضوع پرداخته است و چنین مقرر داشته است که:

“از جمله اشخاصی که به موجب سبب ارث می برند، هریک از زوجین است که در حین فوت دیگری زنده باشد.”

آنچه در این ماده آمده است این است که در تحقق سهم الارث زن لازم است که زن در زمان فوت شوهر زنده باشد و چنانچه حتی یک دقیقه پیش از مرد فوت شده باشد ارثی به زن تعلق نمی گیرد اما در صورتی که یک دقیقه بعد از فوت مرد دار فانی را وداع بگوید مستحق اخذ ارث است که در این مواقع سهم الارث زن به ورثه او می رسد.

 

ارث زن از شوهر

ارث زن از شوهر در صورتی که زوجیت دایمی باشد به وی تعلق می گیرد . اما با توجه به تعدد زوجات و یا تعداد فرزندان سهم الارث زن تفاوت می نماید.

  • ارث زن از شوهر در صورتی که فرزند نداشته باشند:

در مواقعی که زن و مرد دارای فرزند نباشند، یک چهارم ترکه مرد به زن ارث می رسد و مابقی ترکه به سایرین تعلق می گیرد.

  • ارث زن از شوهر در صورتی که فرزند داشته باشند:

 در مواقع که زن و مرد دارای فرزند باشند در این صورت سهم الارث زن از مرد یک هشتم دارایی مرد است و الباقی به سایر ورثه تعلق می گیرد.

نکته حائز اهمیت:

مطابق قانون مدنی، زن از شوهر ارث خود را می برد و هیچ اهمیتی ندارد که کدام یک از طبقات ارث  در بحث ارث بری دخالت دارند. اگر از طبقه اول ارث، افراد ارث بر حضور داشته باشند، زن نیز در همان طبقه قرار می گیرد. اگر از طبقه اول افرادی جهت ارث بری وجود نداشته باشند و نوبت به طبقه دوم ارث برها برسد، باز هم زن در همان طبقه قرار می گیرد و این روش ادامه خواهد داشت.

 

ارث زن از شوهر شامل چه اموالی می گردد؟

در قانون جدید سهم الارث زن در ماده 946 قانون مدنی قانون گذار چنین مقرر داشته است که زن از اموال شوهر ارث می برد اما استثنایی را آورده است و آن این است که زن از کلیه اموال منقول شوهر ارث می برد اما در مورد اموال غیر منقول (زمین، خانه و…) از خود اموال مزبور ارث نمی برد اما از قیمت آن ها ارث می برد.

یعنی اموال غیر منقول در ابتدا به فروش می رسند و سپس از قیمتی که فروخته شده اند، زن ارث خود را می برد.
در تبصره الحاقی قانون جدید سهم الارث زن از شوهر مصوب 26/5/1389آمده است که  مفاد ماده 946 قانون مدنی که توضیحات آن گذشت در باره ی وراث متوفایی که قبل از تصویب قانون مزبور فوت کرده اند اما هنوز ترکه آن ها تقسیم نشده ‌است نیز لازم‌الاجرا است.

ارث زن از شوهر بعد از طلاق

پس از طلاق رابطه زوجیت بین زن و مرد گسسته می شود و زن و مرد دیگر حقی بر دیگری ندارند اما در مبحث سهم الارث زن با توجه به نوع طلاق قضیه متفاوت است.چنانچه مردی همسر خود را طلاق بائن بدهد که زن پس از طلاق و در دوران عده نیز هیچ حقی بر مرد ندارد و چنانچه مرد در دوران عده زن در طلاق بائن فوت نماید، زن مستحق ارث بری از مرد نمی باشد اما درصورتیکه در طلاق رجعی، مرد در دوران عده زن فوت نماید مستند به ماده  943 قانون مدنی زن از شوهر ارث می برد.

اما چنانچه مرد پس از سپری شدن مدت عده زن در طلاق رجعی فوت نماید، زن حقی نسبت به ارث از شوهر ندارد.

 

ذکر یک استثنا:

در صورتی که مردی بیمار باشد و زن خود را در ایام بیماری طلاق بائن دهد و سپس در دوران  یک سال پس از طلاق به جهت همان بیماری فوت نماید، ارث به زن همچنان تعلق می گیرد. البته این امر مستلزم این است که زن در این مدت ازدواج مجدد نکرده باشد.

 

ارث زن دوم در قانون جدید سهم الارث زن از شوهر

در وهله اول بایستی به این نکته توجه نمود که زن دوم و یا حتی سوم و چهارم در عقد دائم مرد است و یا در عقد موقت، چراکه در صورتیکه در عقد دائم مردی باشد همچون زن دائمی اول مستحق ارث زن از شوهر می گردد و در این میان تفاوتی ندارد که زن چندم باشد چراکه قانون گذار به صورت کلی در قانون مدنی سهم الارث زن از شوهر را یک هشتم در صورتی که زن دارای فرزند باشد و یک چهارم در صورت عدم وجود فرزند قرار داده است.

مشاوره حقوقی ارث زن از شوهر

مباحث ارث و مقادیر سهم الارث به جهت تکرری که در جامعه دارد، تقریبا بر کسی پوشیده نیست و اغلب مردم در حد میزان مقادیر ارث با مباحث ارث آشنایی دارند اما ارث تنها به همین موارد محدود نمی شود و نحوه محاسبه آن مخصوصا زمانی که تعداد وراث بالاست با پیچیدگی خاصی همراه است که این امر از افراد عادی ساخته نیست و نیازمند دانش و تجربه حقوقی کافی در این زمینه می باشد. و ریشه بسیاری از اختلافات ارثی نیز ریشه در عدم محاسبه صحیح و عدم آگاهی نسبت به جزئیات ارث دارد، از این رو توصیه می شود که پیش از هر اقدامی که سبب اختلاف و درگیری فی مابین وراث گردد، مشاوره حقوقی با وکلا و کارشناسان را در اولویت قرار دهید.

سهم الارث زن نیز با توجه به نوع عقد، تعداد فرزندان،مطلقه بودن زن و… بسیار بحث بر انگیز و حائز اهمیت است و اغلب ریشه بسیاری از مشکلات در ارث می گردد.

گروه وکلای وکیل پرس با دارا بودن کادر تخصصی خود آماده مشاوره حقوقی ارث به شما عزیزان می باشد.

 

زنی که بعد از فوت شوهرش با داشتن ۴ فرزند صغیر بدون اجازه پدر خود ازدواج کرده و فرزندان را رها آیا از اموال یا پول این اموال شوهر فوت کرده ارث می برد؟

زنی که یکبار ازدواج کرده ، برای ازدواج بعدی نیازی به اذن پدر ندارد. از اموال همسر متوفی خود نیز ارث می برد.

اگر ورثه متوفی از پرداخت قیمت بنا و زمین های فروخته شده به زن امتناع نمایند چه می شود؟

چنانچه وراث دیگر مرد متوفی از استیفای سهم الارث زن بابت قیمت اموال غیر منقول امتناع نمایند قانون گذار در ماده 948 قانون مدنی این حق را به زن اعطا نموده است که حق خود را از عین اموال منقول مطالبه نماید.

اگر زن و شوهر رابطه خویشاوندی نیز داشته باشند(دخترعمو و پسرعمو) ارث زن از شوهر چگونه محاسبه می شود؟

قانون گذار در  قانون جدید سهم الارث زن از شوهر در ماده865 قانون مدنی این مورد را بیان داشته است و مستند به ماده مزبور در این مواقع زن از شوهر به هر دو جهت ارث می برد البته در صورتی که مانعی جهت ارث بری وجود نداشته باشد. چراکه ممکن است مردی که فوت می نماید عمو و دایی داشته باشد و در صورتی که این افراد زنده باشند نوبت به اولاد آن ها نمی رسد. فلذا در این مواقع چنانچه زن دختر عمو و یا دختر دایی و… مرد باشد از این جهت ارثی به وی نمی رسد و تنها از جهت سبب که همین رابطه زوجیت است ارث به او تعلق می گیرد.

 

مشاور حقوقی تلفنی رایگان | وکیل پرس

 

 

 

جهت مشاوره حقوقی رایگان ارث بردن زن از شوهر با وکیل پایه یک دادگستری هم اکنون تماس بگیرید.شماره مشاوره حقوقی تلفنی

بهترین وکلای طلاق

سرکار خانم زهره رستگار

متخصص پرونده های حقوقی، کیفری، خانوادگی به خصوص طلاق

دکتر علیرضا صالحی فر، عضو هیأت علمی دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه خوارزمی تهران و وکیل پایه یک دادگستری با بیش از ۱۴ سال سابقه وکالت در محاکم دادگستری می باشد.

دکتر صالحی فر، دارای تالیفات متعدد علمی حقوقی بوده و بارها از ایشان به عنوان استاد مدعو و پژوهشگر برتر در دانشگاهها و موسسات علمی جهان از جمله سوئد، آلمان، استرالیا و نیوزیلند دعوت به عمل آمده است.

خانم رستگار یکی از برترین وکلای پایه یک دادگستری و مشاور حقوقی در تهران می باشند. با تحصیلات عالیه و بیش از 23 سال سابقه وکالت در انواع پرونده های حقوقی، کیفری، خانوادگی به خصوص طلاق خوش درخشیده اند. خانم زهره رستگار به عنوان وکیل تخصصی در انواع دعاوی مربوط به خانواده از جمله طلاق، طلاق توافقی، طلاق از جانب زوج و طلاق از جانب زوجه، مطالبه مهریه، نفقه و حضانت فرزند فعالیت می کنند.

سرکار خانم بهاره فیض

متخصص در دعاوی خانواده اعم از طلاق

دکتر محمد تقی زاده، وكيل پايه يك دادگستري و مشاور حقوقی در شهر تهران، عضو کانون وکلای دادگستری مرکز و از بهترین، موفق ترین و با تجربه ترین وکلای تهران و فارغ التحصیل از دانشگاه دولتی علامه طباطبایی تهران می باشند.

تخصص ایشان در پرونده های کیفری علی الخصوص جرایم مواد مخدر در تمامی مراجع شامل دادسرا، دادگاه انقلاب و دیوان عالی کشور می باشد :

صبر، حسن سابقه، صداقت، پاسخگویی، دقت نظر در اظهارات مراجعین و ارائه راه حل مطلوب و پیگیری مجدانه در پرونده‌های وکالتی سبب گردیده تا ایشان در زمره وکلای خوشنام کشور قرار گیرند. در کارنامه شغلی دکتر محمد تقی زاده، سابقه وکالت در پرونده های کلان و جنجالی مشاهده می گردد.

بهاره فیض وکیل پایه یک دادگستری و مشاور حقوقی، دانش آموخته ممتاز حقوق از دانشگاه دولتی شهید بهشتی تهران، رتبه 30 و برتر کانون وکلای دادگستری مرکز تهران، با بیش از ده سال سابقه فعالیت حقوقی، افتخار ارائه خدمات ملکی، حقوقی، جزائی، تجاری، خانواده، ارث و … به کلیه اشخاص اعم از حقیقی و حقوقی دارد.

آقای دکتر محمد تقی زاده

متخصص در دعاوی خانواده و طلاق

آقای اسلامی مهر با بیش از 20 سال سابقه در حرفه وکالت یکی از بهترین وکلای مواد مخدر در تهران هستند. متخصص در دعاوی کیفری، مواد مخدر، سرقت، آدم ربایی و … می باشند. سایر فعالیت های آقای اسلامی مهر در زمینه پرونده های حقوقی، خانواده، ملکی، ثبتی و … است.

آقای اسلامی مهر به عنوان وکیل پایه یک دادگستری تجارب بسیاری را در زمینه های مختلف کسب کرده اند. در دیوان عدالت اداری فعالیت داشته اند و به تنظیم انواع قراردادهای داخلی و بین المللی می پردازند.

تخصص ایشان در پرونده های خانواده و مشکلات خانوادگی و دعاوی طلاق از جمله طلاق توافقی، طلاق به درخواست زوج و طلاق به درخواست زوجه می باشد. همچنین دکتر محمد تقی زاده وکالت دعاوی در خصوص مهریه، حضانت، سلب و لغو حضانت، ملاقات فرزند مشترک، نفقه زوجه، نفقه فرزند مشترک، الزام به تمکین، استرداد جهیزیه، تهیه مسکن مستقل، اثبات واقعه نکاح، اجرت المثل ایام زوجیت و کلیه امور مربوط به مشکلات خانوادگی را بر عهده می گیرد.

سرکار خانم مونا ترابی

وکالت در کلیه دعاوی حقوقی، طلاق، طلاق توافقی و ...

جناب آقای بنی جمالی وکیل پایه یک دادگستری در تهران و خبره در پرونده های مربوط به مواد مخدر هستند. ایشان پیش از وکالت، نزدیک به 15 سال در یکی از موسسات مالی و اعتباری کشور به عنوان کارمند فعالیت داشته اند. از جمله تخصص های ایشان در زمینه پرونده های مواد مخدر، تولید و پخش انواع مواد مخدر صنعتی و سنتی، قاچاق آن به کشور، مصرف انواع مواد مخدر و … است.

خانم مونا ترابی وکیل پایه یک دادگستری و عضو کانون وکلای مرکز هستند، ایشان در زمینه وکالت 10 سال سابقه دارند و می توان گفت که از موفق ترین وکلای ایرانی هستند. دارای مدرک کارشناس ارشد حقوق خصوصی هستند و مجموعه ای قوی دارند که به حل پرونده های کیفری، ملکی و … می پردازند.

 

جناب آقای صمد زارع

متخصص دعاوی خانواده و حقوقی و ...

سرکار خانم آذین طالبی وکیل پایه یک دادگستری، مشاوره حقوقی و وکالت خود را با گرفتن پروانه وکالت صادره از کانون وکلای استان مازندران انجام می‌دهد. از تخصص های وی می توان به قبول دعاوی جرایم اقتصادی، تنظیم قرارداد، جرایم رایانه ای، کیفری، وکیل مهاجرت، حقوقی، خانواده، دعاوی شرکت ها اشاره نمود که وی با سابقه موفق خود در این زمینه ها توانسته اند تا جایگاه ویژه ای بین وکلای شهر تهران کسب کنند.

سرکار خانم آذین طالبی وکیل پایه یک دادگستری، مشاوره حقوقی و وکالت خود را با گرفتن پروانه وکالت صادره از کانون وکلای استان مازندران انجام می‌دهد. از تخصص های وی می توان به قبول دعاوی جرایم اقتصادی، تنظیم قرارداد، جرایم رایانه ای، کیفری، وکیل مهاجرت، حقوقی، خانواده، دعاوی شرکت ها اشاره نمود که وی با سابقه موفق خود در این زمینه ها توانسته اند تا جایگاه ویژه ای بین وکلای شهر تهران کسب کنند.

آقای دکتر محمد تقی زاده

متخصص در پرونده های کیفری، ملکی، خانواده و طلاق

جناب آقای محمد مومن زاده وکیل پایه یک دادگستری و مشاور حقوقی با بیش از 7 سال سابقه مشاوره و همکاری با موسسات و شرکت ها، کسب رتبه برتر در آزمون های ورودی وکالت، قضاوت، ارشد، دارای مدرک کارشناس ارشد جزا و جرم شناسی دانشگاه سراسری قم، وی با سابقه درخشان چندین ساله خود توانسته است تا ورود در بیش از ۳۰۰ پرونده کیفری، ملکی، حقوقی و ارث و خانواده و … را داشته باشد. جناب آقای محمد مومن زاده متخصص در پرونده های کیفری، ملکی، قراردادها، ارث، خانواده، مواد مخدر می باشد.

جناب آقای محمد مومن زاده وکیل پایه یک دادگستری و مشاور حقوقی با بیش از 7 سال سابقه مشاوره و همکاری با موسسات و شرکت ها، کسب رتبه برتر در آزمون های ورودی وکالت، قضاوت، ارشد، دارای مدرک کارشناس ارشد جزا و جرم شناسی دانشگاه سراسری قم، وی با سابقه درخشان چندین ساله خود توانسته است تا ورود در بیش از ۳۰۰ پرونده کیفری، ملکی، حقوقی و ارث و خانواده و … را داشته باشد. جناب آقای محمد مومن زاده متخصص در پرونده های کیفری، ملکی، قراردادها، ارث، خانواده، مواد مخدر می باشد.

مقالات مرتبط

مطالب پیشنهادی

5 دیدگاه دربارهٔ «قانون جدید ارث زن از شوهر چیست و شامل چه اموالی میشود؟»

  1. اسلام.پدرم فوت کرده و از ملک پدربزرگمان ارثی به ما رسیده است که بین 6 عمه و 1عمو و پدرم تقسیم میشود .سوالم از شما این است که سهم الارث مادرم که یک هشتم میباشد از سهم ما فرزندان کسر میشود یا از کل ارث….صمنا چون در ملک پدربزرگمان ما خانه ای ساخته بودیم و پدرم زودتر از مادربزرگم فوت نموده میگویند یک ششم از سهم ما به مادربزرگم میرسد که اونیز فوت کرده و در عوص به عمه ام که بیوه میباشد داده میشود .ایا صحیح میباشد .ممنون توصیحی بدهید

  2. باسلام. پدرمان سال۱۳۷۷ ومادرمان سال۱۳۹۶ فوت نمودند ومادرمان در سال ۱۳۸۲ سهم الارث یک هشتم خود را از خانه ویلایی مرحوم پدرمان (که درگواهی انحصار وراثت سال۷۷ آمده سهم همسر یک هشتم از اموال منقول و قیمت ابنیه واشجار ) را به برادرمان فروخته است با توجه به اینکه تا کنون ارثیه را تقسیم نکرده ایم وبا توجه به قانون جدید ۱/۸ سهم مادر از کل ارثیه آیا به برادرمان از قیمت فروش عرصه یا زمین خانه ویلایی می رسد یا خیر . با تشکر

  3. در اسلام حق پسر بزرگتر درمورد ارث سرش کلاه میرود یکی نماز کروز هم های قضایی پدر و مادر بر پسر بزرگتر واجب هست الان کدام پدر انگشتر و قرآن و کتاب و لباس و اسب و شمشیر از هزاران نفر اگر یکی داشته باشند تمام زحمات پدر و مادر زمان حیات بر پسر بزرگتر هست اما موقع ارث فرقی نیست اینجا اسب بجایش ماشین سواری باشد شمشیر بجایش تفنگ شکاری باشد در غیر اینصورت برای اکثریت خانواده ها مشکل پیدا میکند پسر بزرگتر روزه و نماز قضایی پدر و مادر میشود 200میلیون پدران یک میلیارد گذاشته جا آن هم برای 6 نفر پسر بزرگتر چه گناهی کرده

دیدگاهتان را بنویسید