فهرست مطالب

ایرادات ماده 477

به نظر شما ایرادات ماده 477 چیست؟ با ما همراه باشید تا به این سوال شما پاسخ ساده دهیم.

ماده 477 قانون آیین دادرسی کیفری به این امر اشاره دارد که اگر رئیس قوه قضائیه رای قطعی صادره از یک مرجع فضایی را برخلاف شرع اسلام تشخیص دهد، می‌تواند اعاده دادرسی تجویز و پرونده را به دیوان عالی کشور ارسال کند. در این صورت پرونده توسط شعبه خاص و توسط رئیس قوه قضائیه مورد رسیدگی قرار می‌گیرد تا رای قطعی برای آن صادر شود. بنابراین رای قبلی نقض و به رای موضوع مورد بررسی از نظر ماهوی و شکلی رسیدگی می‌شود.

طبق گفته کارشناسان حقوقی تیم وکیل پرس، ایرادات زیادی به ماده 477 آیین دادرسی کیفری وارد می‌شود که در ادامه به آن‌ها می‌پردازیم.

ماده 477 آیین دادرسی چیست؟

همانطور که در ابتدای مطلب اشاره کردیم این ماده قانون آیین دادرسی زمانی اجرا می‌شود که حکم صادرشده برخلاف شرع باشد. در این صورت رئیس قوه قضائیه شخصا وارد موضوع می‌شود و با بررسی دوباره، رای دیگری را صادر می‌کند. این قانون سه تبصره دارد که عبارتند از:

تبصره ۱: به آراء قطعی مراجع قضایی کیفری و حقوقی مربوط می‌شود و قراردادهای دیوان عالی، دادگاه‌های تجدیدنظر و بدوی، سازمان قضائی و نیروهای مسلح و دادسراها و شوراهای حل اختلاف را شامل می‌شود.
تبصره ۲: ماده قانونی 477 به آراء شعب دیوان عالی کشور مربوط می‌شود و درباره تجویز اعاده دادرسی و نیز دستورهای موقت دادگاه‌ها است. اگر رأی صادرشده توسط رئیس قوه قضائیه خلاف شرع بین تشخیص داده شود، این قانون برای او اجرا می‌شود.
تبصره ۳: اگر رئیس دیوارن عالی کشور، رئیس سازمان قضائی نیروهای مسلح و یا رئیس کل دادگستری استان و یا دادستان کل کشور به هر دلیلی رای قطعی را خلاف شرع تشخیص دهند، می‌تواند از رئیس قوه قضائیه درخواست تجویز اعاده دادرسی داشته باشند. ضمن اینکه باید مستندات آن را نیز ارائه دهند.

 

 

مدارک لازم جهت اعمال ماده477

با توجه به اینکه تجویز اعاده دادرسی از رئیس قوه قضاییه به اسناد و مستندات نیاز دارد، شاید برایتان سوال باشد چه مدارکی برای این کار نیاز است؟ در پاسخ باید بگوییم هر فردی که این درخواست را از رئیس قوه قضائیه داشته باشد، ابتدا باید درخواست خود را به صورت آشکار و مشخص روی برگه بنویسد. سپس اسناد و مدارک برای بررسی و صدور رای مجدد را به آن اضافه کند.
درخواست اعمال ماده 477 از طریق رئیس دادگستری کل استان صورت می‌گیرد و نیازی نیست که حتما به شعب دیوان عالی کشور مراجعه کنید.

مدارک و اطلاعاتی که برای ثبت درخواست طبق ماده قانونی 477 نیاز است، شامل موارد زیر می‌شود:

– مشخصات کامل متقاضی (شامل آدرس و کد پستی و شماره تماس) همراه با امضا متقاضی
– تاییدیه درخواست شخص متقاضی توسط زندان (در صورت زندانی بودن فرد)
– ارائه مدارک هویتی فرد (کپی برابر اصل کارت ملی و شناسنامه)
– ارائه برگه وکالتنامه در صورت داشتن وکیل

ایرادات ماده 477 چیست؟

طبق گفته کارشناسان حقوقی تیم وکیل پرس این ماده قانون دادرسی کیفری با ایراداتی همراه است که عبارتند از:
فقدان معیار خلاف بین شرع
از آنجایی که مراجع قضایی براساس قانون حکم صادر می‌کنند، موازین شرعی به قانون تبدیل می‌شوند. اما در این بین نداشتن معیار مشخص برای خلاف بین شرع باعث به هم ریختن وضعیت رسیدگی به پرونده‌ها می‌شود. بنابراین ابتدا باید معیار مشخصی برای ارتباط با خلاف بین شرع تعریف شود و سپس رئیس قوه قضاییه بتواند در خصوص آن اظهارنظر کند.

انتظارات بیش از حد متقاضیان
همیشه درخواست متقاضیان رسیدگی مجدد به رای صادرشده، پذیرفته نمی‌شود و گاهی حکم صادرشده خلاف قانون است و گاهی نیز مورد پذیرش رئیس قوه قضائیه نیست. طبق گفته کارشناسان تیم وکیل پرس در این مواقع باید ابتدا شعبه تشخیص مجدد ایجاد شود تا اگر احکام برخلاف قانون شرع است، درخواست آن برای رئیس قوه قضائیه صادر شود. اگر چه این کار به هزینه زیادی نیاز دارد، اما اگر حکم برخلاف قانون شرع نباشد، متقاضی زمان را از دست نمی‌دهد.

ایرادا رسیدگی رئیس قوه قضائیه
از نظر وکلا و کارشناسان حقوقی، رسیدگی به درخواست متقاضیان برای مطابقت حکم صادر شده با قانون شرع، رئیس قوه قضائیه ریاست اداری این ارگان را برعهده دارد و مرجع قضایی نیست که به آن رسیدگی کند.

حرف آخر
براساس اصل 35 قانون آیین دادرسی هر یک از طرفین دعوی می‌توانند برای خود وکیل داشته باشند. در متن ماده 477 قانون آیین دادرسی نیز حق انتخاب وکیل برای متقاضی وجود دارد و هیچ منعی در آن نیست. در صورتی که فرد نسبت به حکم صادرشده اعتراض داشته باشد و آن را با شریعت متناقض ببیند، می‌تواند درخواست رسیدگی مجدد از رئیس قوه قضاییه را داشته باشد. این قانون حتی برای ایرانیان خارج از کشور نیز قابل اجراست که می‌توانند از طریق سفارتخانه‌ها و کنسولگر‌ی‌ها اقدام کنند.
برای انجام مراحل قانونی ماده 477 می‌توانید از خدمات حقوقی تیم وکیل پرس بهره‌مند شوید و با شماره تلفن 09101413904 تماس بگیرید.

سوالات متداول مربوط به ماده 477 آیین دادرسی

ایرادات ماده 477 چیست؟

مهم‌ترین ایرادی که به این قانون آیین دادرسی کیفری وارد است، فقدان معیار خلاف بین شرع مربوط می‌شود که باید از قبل یک معیار مشخص شده داشته باشد.

برای ارائه درخواست در ماده 477 چه مدارکی لازم است؟

مستندات مربوط به دادخواست همراه با مدارک هویتی از قبیل شناسنامه، کارت ملی (کپی) و اطلاعات تماس و محل سکونت باید ارائه شود.

 

تیم حقوقی وکیل پرس با کادری مجرب و وکلای با تجربه پایه یک دادگستری در هرلحظه که شما عزیزان نیاز به وکیل متخصص ماده 477 دارید، در خدمت شما عزیزان است. کافی است یا به شماره تلفن زیر تماس حاصل فرمایید یا به اینستاگرام وکیل پرس  دایرکت کنید.

 

بهترین وکلای اعاده دادرسی

آقای محمدهادی پورسینا

از وکلای باتجربه در زمینه اعاده دادرسی

دکتر علیرضا صالحی فر، عضو هیأت علمی دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه خوارزمی تهران و وکیل پایه یک دادگستری با بیش از ۱۴ سال سابقه وکالت در محاکم دادگستری می باشد.

دکتر صالحی فر، دارای تالیفات متعدد علمی حقوقی بوده و بارها از ایشان به عنوان استاد مدعو و پژوهشگر برتر در دانشگاهها و موسسات علمی جهان از جمله سوئد، آلمان، استرالیا و نیوزیلند دعوت به عمل آمده است.

آقای پورسینا وکیل پایه یک دادگستری و عضو کانون وکلای دادگستری مرکز تهران هستند. از وکلای باتجربه در زمینه اعاده دادرسی می باشند و دعاوی خانواده، ملکی، کیفری، داوری، وصول مطالبات، جرایم علیه اشخاص، جرایم علیه اموال، اموال و مالکیت، مالکیت معنوی، ثبت اسناد و … تخصص و تجربه دارند.

سرکار خانم نسترن زمانی پور

از وکلای مجرب در اعاده دادرسی

دکتر محمد تقی زاده، وكيل پايه يك دادگستري و مشاور حقوقی در شهر تهران، عضو کانون وکلای دادگستری مرکز و از بهترین، موفق ترین و با تجربه ترین وکلای تهران و فارغ التحصیل از دانشگاه دولتی علامه طباطبایی تهران می باشند.

تخصص ایشان در پرونده های کیفری علی الخصوص جرایم مواد مخدر در تمامی مراجع شامل دادسرا، دادگاه انقلاب و دیوان عالی کشور می باشد :

صبر، حسن سابقه، صداقت، پاسخگویی، دقت نظر در اظهارات مراجعین و ارائه راه حل مطلوب و پیگیری مجدانه در پرونده‌های وکالتی سبب گردیده تا ایشان در زمره وکلای خوشنام کشور قرار گیرند. در کارنامه شغلی دکتر محمد تقی زاده، سابقه وکالت در پرونده های کلان و جنجالی مشاهده می گردد.

خانم زمانی پور از وکلای پایه یک دادگستری تهران و از وکلای مجرب در اعاده دادرسی می باشند ایشان بیش از 10 سال سابقه وکالت دارند و در انواع دعاوی کیفری، ملکی، خانواده، داوری، انحصاروراثت، قراردادها، اجرای احکام، جرایم اینترنتی، جرایم علیه اشخاص، جرایم علیه اموال و … تخصص دارند.

سرکار خانم فاطمه میر

متخصص در دعاوی دیوان عالی

آقای اسلامی مهر با بیش از 20 سال سابقه در حرفه وکالت یکی از بهترین وکلای مواد مخدر در تهران هستند. متخصص در دعاوی کیفری، مواد مخدر، سرقت، آدم ربایی و … می باشند. سایر فعالیت های آقای اسلامی مهر در زمینه پرونده های حقوقی، خانواده، ملکی، ثبتی و … است.

آقای اسلامی مهر به عنوان وکیل پایه یک دادگستری تجارب بسیاری را در زمینه های مختلف کسب کرده اند. در دیوان عدالت اداری فعالیت داشته اند و به تنظیم انواع قراردادهای داخلی و بین المللی می پردازند.

تخصص ایشان در پرونده های خانواده و مشکلات خانوادگی و دعاوی طلاق از جمله طلاق توافقی، طلاق به درخواست زوج و طلاق به درخواست زوجه می باشد. همچنین دکتر محمد تقی زاده وکالت دعاوی در خصوص مهریه، حضانت، سلب و لغو حضانت، ملاقات فرزند مشترک، نفقه زوجه، نفقه فرزند مشترک، الزام به تمکین، استرداد جهیزیه، تهیه مسکن مستقل، اثبات واقعه نکاح، اجرت المثل ایام زوجیت و کلیه امور مربوط به مشکلات خانوادگی را بر عهده می گیرد.

خانم ساناز اسدی پور

متخصص در زمینه اعاده دادرسی

جناب آقای بنی جمالی وکیل پایه یک دادگستری در تهران و خبره در پرونده های مربوط به مواد مخدر هستند. ایشان پیش از وکالت، نزدیک به 15 سال در یکی از موسسات مالی و اعتباری کشور به عنوان کارمند فعالیت داشته اند. از جمله تخصص های ایشان در زمینه پرونده های مواد مخدر، تولید و پخش انواع مواد مخدر صنعتی و سنتی، قاچاق آن به کشور، مصرف انواع مواد مخدر و … است.

خانم اسدی پور وکیل پایه یک دادگستری در تهران و دارای مدرک کارشناسی ارشد حقوق خصوصی و بیش از 7 سال سابقه در حرفه وکالت می باشند. متخصص در زمینه اعاده دادرسی، متخصص در دعاوی خانواده، طلاق توافقی، محاسبه مهریه، انحصار وراثت و … هستند. از دیگر خدماتی که در دفتر حقوقی خانم اسدی پور ارایه می شود، قبول وکالت ایرانیان خارج از کشور است. 

آقای محسن علی گل تباربائی

متبحر در امور اعاده دادرسی

سرکار خانم آذین طالبی وکیل پایه یک دادگستری، مشاوره حقوقی و وکالت خود را با گرفتن پروانه وکالت صادره از کانون وکلای استان مازندران انجام می‌دهد. از تخصص های وی می توان به قبول دعاوی جرایم اقتصادی، تنظیم قرارداد، جرایم رایانه ای، کیفری، وکیل مهاجرت، حقوقی، خانواده، دعاوی شرکت ها اشاره نمود که وی با سابقه موفق خود در این زمینه ها توانسته اند تا جایگاه ویژه ای بین وکلای شهر تهران کسب کنند.

آقای وکیل محسن علی گل تباربائی، وکیل پایه یک دادگستری، عضو کانون وکلای مرکز تهران و مدرس دانشکده حقوق هستند. از وکلای خبره و متبحر در امور اعاده دادرسی می باشند و در این زمینه کمک های بسیاری به موکلین خود ارایه می کنند. مدرک کارشناسی ارشد دارند و در حال حاضر دانشجوی دکترای حقوق خصوصی می باشند.

 

آقای مصطفی محمدی

وکیل خبره در امور اعاده دادرسی

جناب آقای محمد مومن زاده وکیل پایه یک دادگستری و مشاور حقوقی با بیش از 7 سال سابقه مشاوره و همکاری با موسسات و شرکت ها، کسب رتبه برتر در آزمون های ورودی وکالت، قضاوت، ارشد، دارای مدرک کارشناس ارشد جزا و جرم شناسی دانشگاه سراسری قم، وی با سابقه درخشان چندین ساله خود توانسته است تا ورود در بیش از ۳۰۰ پرونده کیفری، ملکی، حقوقی و ارث و خانواده و … را داشته باشد. جناب آقای محمد مومن زاده متخصص در پرونده های کیفری، ملکی، قراردادها، ارث، خانواده، مواد مخدر می باشد.

آقای محمدی وکیل پایه یک دادگستری در تهران و مدیر و مسؤل موسسه وکیل سرا هستند. متخصص در دعاوی کیفری، جرایم رایانه ای، اینترنتی و سایبری می باشند. ایشان به عنوان وکیل خبره در امور اعاده دادرسی، اطلاعات کامل و جامعی در خصوص قوانین می دانند. در جلسات مشاوره ای که با موکلین دارند، به طور کامل جزئیات پرونده را توضیح می دهند.

 
مقالات مرتبط

مطالب پیشنهادی

دیدگاهتان را بنویسید