شرکت تضامنی و ساز و کار آن
فهرست مطالب

شرکت تضامنی | آنچه باید از شرکت تضامنی بدانید

شرکت تضامنی دارای ساز و کار خاص خود می باشد که با سایر شرکت ها متفاوت می باشد، از جمله سایر مواردی که در شرکت تضامنی حائز اهمیت می باشد مسئولیت شرکا در شرکت تضامنی و تصمیماتی است که در این شرکت گرفته می شود، که این موارد تفاوت های این شرکت از سایر شرکت های تجاری است.

در این مقاله به بررسی موردی شرکت های تضامنی، ثبت شرکت تضامنی و مراحل ثبت آن و همینطور مدارکی که جهت ثبت شرکت تضامنی نیاز است پرداخته می شود. همچنین در ادامه مقاله مسئولیت شرکا و تصمیمات در شرکت تضامنی مورد بررسی قرار می گیرد. با ما همراه باشید.

گروه وکلای وکیل پرس دارای کادر متخصص در زمینه دعاوی شرکت ها می باشد،شما میتوانید برای مشاوره حقوقی آنلاین، مشاوره حقوقی با وکیل تجاری یا وکیل شرکت ، مشاوره حقوقی با وکیل پایه یک دادگستری با گروه وکلای وکیل پرس تماس بگیرید.

 

شما عزیزان می توانید جهت اخذ مشاوره با وکیل تجاری یا وکیل شرکت با ما در تماس باشید و سوالات خود را با مشاوران و وکلای تخصصی شرکت ها درمیان بگذارید. هم اکنون جهت اخذ مشاوره با وکیل شرکت ها تماس بگیرید.

 

شرکت تضامنی چیست ؟ 

شرکت تضامنی به شرکتی گفته می شود که بین دو یا چند نفرشریک تشکیل می گردد. موضوع شرکت های تضامنی الزاما بایستی اعمال تجاری باشد و همچنین اسم شرکت لازم است که متضمن نام یکی از شرکا باشد. جهت ثبت شرکت های تضامنی لازم است مراحل آن طی گردد و مدارک لازم تدارک دیده شود.

 

ثبت شرکت های تضامنی |مراحل ثبت شرکت تضامنی

 

  • تنظیم شرکت نامه

اولین مرحله جهت ثبت شرکت تضامنی تنظیم شرکت نامه می باشد. در واقع شرکت نامه سندی رسمی است که کلیه اطلاعات شرکت و شرکا، میزان سهم الشرکه ها، موضوع شرکت ،خلاصه ای از اساسنامه شرکت ، میزان سرمایه شرکت ،تاریخ تشکیل شرکت و در کل اطلاعات شرکت در آن درج میگردد. البته ناگفته نماند که اعتبار شرکت نامه در صورتی است که شرکت نامه به امضای کلیه شرکا برسد.

 

  • تهیه اساسنامه

اساسنامه در حکم شناسنامه شرکت ها می باشد و تهیه آن نیز از ملزومات شرکت تضامنی است.

 

  • انعقاد قرارداد بین شرکا

لازم است که شرکا  جهت ثبت شرکت، قراردادی را بین خودشان تنظیم نمونده و طبق مفاد آن عمل نمایند.

 

  • پرداخت سرمایه نقدی و تقویم و تسلیم سرمایه غیر نقدی 

سرمایه شرکا در شرکت تضامنی ، به دو صورت نقدی و غیر نقدی می باشد . سرمایه نقدی لازم است در حسابی که شرکت بدین جهت در نظر گرفته است، پرداخت گردد و از طرفی دیگر سرمایه های غیر نقدی شرکا پس از اینکه توسط کارشناس تقویم شد، لازم است که فهرست آنها به  دفتر شرکت تسلیم شود.

 

مدارک مورد نیاز جهت ثبت شرکت های تضامنی

  • ارائه دو نسخه از اساسنامه تکمیل شده شرکت تضامنی
  • ارائه دو نسخه از شرکت نامه تنظیم شده
  • مجوز از مراجع ذی الربط ( البته لازم به ذکر است این موضوع در همه شرکت ها لازم نمی باشد اما چنانچه موضوع شرکت نیاز به مجوز داشته باشد، بایستی مجوز مربوطه از مرجع ذی الصلاح اخذ گردد.)
  • ارائه  تصویر برابر با اصل مدارک احراز هویت همه شرکا و مدیران شرکت و همینطور هیات نظار
  • ارائه فرم تکمیل شده نام های پیشنهادی شرکت که البته لازم است فیش واریزی نیز بدان ضمیمه گردد.
  • ارائه دو نسخه از صورت جلسه هیات مدیره
  • ارائه دو نسخه از صورت جلسه مجمع عمومی موسس

 

 

مسئولیت شرکا در شرکت تضامنی

مسئولیت شرکا در شرکت تضامنی در مقابل دیون شرکت نامحدود و تا میزان دیون شرکت می باشد. به عبارت دیگر تمام شرکا در شرکت تضامنی در قبال کل دیون شرکت مسئول می باشند.البته ناگفته نماند که مسئولیت نامحدود شرکا درشرکت تضامنی مربوط به بعد از انحلال شرکت است.

 

نکته حائز اهمیت

در باب مسئولیت شرکا در مقابل دیون شرکت در شرکت تضامنی ذکر این نکته لازم است که ،مسئولیت خارجی شرکا در این شرکت تضامنی می باشد. ( مسئولیت خارجی یعنی مسئولیت در مقابل افراد خارج از شرکت ) اما مسئولیت داخلی شرکا در مقابل دیون شرکت در شرکت تضامنی نسبی است.

 

تصمیمات در شرکت های تضامنی

تصمیماتی در شرکت تضامنی توسط شرکا گرفته می شود ،که این تصمیمات  لازم است با موافقت اکثریت شرکا گرفته شود.این موارد عبارتند از:

 

1) انحلال شرکت تضامنی

انحلال شرکت تضامنی از جمله تصمیماتی است که لازم است به اتفاق آراء شرکا برسد.البته لازم به ذکر است که، موارد انحلال شرکت تضامنی خود بحث تخصصی دیگری است که بحث و بررسی خاص خود را می طلبد و در قالب این مقاله نمی گنجد اما جهت اطلاع شما عزیزان مقاله ای مجزا تحت عنوان انحلال شرکت تضامنی تدارک دیده ایم که جهت اطلاعات بیشتر، شما را به مقاله مزبور ارجاع می دهیم.

 

2) انتقال سهم الشرکه هر شریک به شریک دیگر

یکی از تصمیمات مهمی که در شرکت های تضامنی اتخاذ میگردد ،انتقال سهم الشرکه یک شریک به شریک دیگر است که این امر امکان پذیر نمی باشد مگر در صورتی که کلیه شرکا نسبت به این موضوع اتفاق نظر داشته باشند.

 

3) تبدیل شرکت تضامنی به شرکت سهامی

از دیگر تصمیماتی که  در شرکت تضامنی ممکن است اتخاذ گردد ، تبدیل شرکت تضامنی به شرکت سهامی است. در اتخاذ این تصمیم ، به جز اینکه بایستی رضایت تمامی شرکا کسب گردد، لازم است که مقررات راجع به شرکت های سهامی نیز رعایت گردد.

 

4) قصد یکی از شرکا مبنی بر ارائه تجارتی از نوع تجارت همان شرکت

چنانچه یکی از شرکا در شرکت تضامنی قصد داشته باشد تجارتی از همان نوع تجارتی که در این شرکت است بنماید، در این مواقع اخذ این تصمیم بایستی با موافقت تمامی شرکا باشد.

 

5) داخل شدن  یکی از شرکا شرکت تضامنی ،به عنوان شریک ضامن یا شریک با مسئولیت محدود در شرکتی که همان تجارت را دارد

چنانچه یکی از شرکا  در شرکت تضامنی قصد داشته باشد به عنوان شریک ضامن  یا شریک با مسئولیت محدود در شرکتی که همان تجارت را دارا می باشد وارد گردد، در این صورت لازم است که اتفاق آرائ شرکا حتما در اتخاذ این تصمیم لحاظ گردد.

 

نکته مهم

موارد مزبور در قانون بیان شده اند و در تمامی تصمیمات فوق اتفاق آراء شرکا لحاظ گردیده است اما در سایر تصمیمات در شرکت تضامنی ،آنچه بدیهی است این است که در سایر تصمیمات شرکت تضامنی، در صورت سکوت قانون، بایستی به اساسنامه شرکت تضامنی رجوع نمود

و چنانچه اساسنامه شرکت تضامنی اکثریت خاصی را مد نظر قرار نداده باشد در این صورت اتخاذ سایر تصمیمات در شرکت تضامنی با اکثریت مطلق شرکا می باشد. ناگفته نماند که منظور از اکثریت مطلق، اکثریت عددی شرکا است.

 

چه لزومی به اخذ مشاوره قبل از ثبت و یا زمان عضویت در شرکت تضامنی وجود دارد؟

شرکت تضامنی از جمله شرکت هایی می باشد که مسئولیت شرکا در آن در قبال دیون شرکت تضامنی است و چنانچه برخی از شرکا در این شرکت متواری گردند، هر فردی که در شرکت باقی بماند مسئول قروض شرکت است. فلذا از طرفی تمایل به تاسیس و ثبت چنین شرکت هایی دارای مزایایی است اما از طرفی دیگر چنانچه ندانسته در این شرکت ها قدم گذاشته شود.

ممکن است به جهت متواری شدن  اعضا ، بار مسئولیت بر عهده فردی قرار گیرد که در شرکت نقش و مسئولیت چندانی نیز نداشته است. از این رو عضویت در این نوع از شرکت ها به جهت نوع این شرکت دقت و ریز بینی خاص خود را می طلبد و لازم است که کلیه اطلاعات لازم پیش از ثبت این نوع شرکت در نظر گرفته شود.

 

آیا می توان ثبت شرکت تضامنی را به وکیل دادگستری سپرد؟

پاسخ بدین سوال مثبت می باشد و حتی  لازم به ذکر است که با چنین امری  روند ثبت شرکت به جهت اشراف وکیل دادگستری بر امور مربوطه سرعت بیشتری خواهد داشت. و تمامی مدارک گفته شده زمانی که این امر، توسط وکیل نیز انجام می گیرد. بایستی وجود داشته باشد و تنها لازم است که به مدارک مزبور، اصل وکالت نامه وکیل دادگستری نیز ضمیمه گردد.

 

گروه وکلای وکیل پرس دارای کادر متخصص در زمینه دعاوی شرکت ها می باشد، شما عزیزان می توانید جهت اخذ مشاوره با وکلای پایه یک دادگستری با ما در تماس باشید و سوالات خود را با مشاوران و وکلای تخصصی شرکت ها درمیان بگذارید. هم اکنون جهت اخذ مشاوره با وکیل شرکت ها به اینستاگرام وکیل پرس پیام دهید.

مطالب پیشنهادی

انتشار نوشته در شبکه های اجتماعی:

دیدگاهتان را بنویسید