بند چ ماده 474 قانون آیین دادرسی کیفری چیست؟
فهرست مطالب

بند چ ماده 474 قانون آیین دادرسی کیفری

بند چ ماده 474 قانون آیین دادرسی کیفری بیان می دارد که  عمل ارتکابی جرم نباشد و یا مجازات مورد حکم بیش از مجازات مقرر قانونی باشد.

قبل از توضیح بحث مون بریم سراغ یک اصل قانونی که در قانون مجازات بیان گردیده که اعلام می دارد در صورتی ما حق اعمال مجازات راجع به شخصی را داریم که عمل او جرم تلقی شده باشد. پس اصل قانونی بودن جرم و مجازات بیان می دارد که باید در ابتدا قبل از اجرای مجازات راجع به شخص مرتکب جرم بررسی نمود که عمل ارتکابی او از دید قانون جرم بوده است یا نه ، و قانون گذار اگر آن رفتار یا ترک فعل را جرم تلقی نمود سپس شخص را مستوجب مجازات قرار بدهد

و اصل دیگری که رعایت آن لازمه عدالت کیفری بوده راجع به رعایت تناسب جرم و مجازات بوده است که بیان می دارد که تعادل لازم بین جرم و مجازات اعمال شده وجود داشته باشد و بین مرتکبین که مرتکب یک رفتار مشابه شده اند تفاوتی وجود نداشته باشد.

بعد از بررسی این اصول متوجه می شویم که اگر راجع به مجازات تعیین گردیده شده اصول قانونی که لازمه اجرای مجازات بوده است وجود نداشته باشد شخص مستوجب مجازات این حق را داشته تا نسبت به اجرای حکم صادره معترض گردد و خواستار بررسی مجدد حکمی که راجع به او صادر گردیده شده است گردد

فرض کنید عملی در سابق از نظر قانون جرم تلقی میشد اما در قانون لاحق عمل مجرمانه قبلی دیگر جرم تلقی نشده و یا اعمال تخفیف مجازات راجع به آن پیش بینی شده باشد اما راجع به شخص مجرم قانون لاحق اجرا نگردد در اینجا مرتکب جرم می تواند به علت عدم اجرای مجازاتی که به موجب قانون جدید شامل حال او بوده و موجبی برای کاهش کیفیات مشدده مجازات در نظر گرفته شده برای جرم ارتکابی بوده است معترض گردد و به علت اعمال شدن مجازات مشدده که مصداق بند چ ماده 474 قانون آیین دادرسی کیفری بوده است اعاده دادرسی بنماید.

درخواست رسیدگی مجدد به پرونده کیفری توسط وکیل ماده ۴۷۴ چگونه انجام می شود؟

برای درخواست رسیدگی مجدد به پرونده کیفری توسط وکیل به موارد زیر نیاز دارید:

  • نام و شماره پرونده کیفری
  • دلایل درخواست رسیدگی مجدد به پرونده
  • ارائه مستندات و شواهد جدید
  • ارائه دلایل قانونی برای درخواست رسیدگی مجدد
  • تقاضای تعقیب و تحقیق برای جمع آوری شواهد جدید
  • امضاء فرم درخواست رسیدگی مجدد به پرونده که توسط وکیل صادر شده است.

بعد از جمع آوری این اطلاعات، وکیل باید درخواست خود را به دادگاه چکیده کند و منتظر پاسخ قضایی باشد. در صورت تأئید درخواست، دادگاه ممکن است پرونده را بازبینی کند یا حتی نتایج قبل را لغو کند و چارچوب جديدي براي پرونده تعيين کند.

استفاده از ماده ۴۷۴ آئین دادرسی کیفری شامل چه مواردی می باشد؟

ماده ۴۷۴ آئین دادرسی کیفری در ایران، موارد زیر را شامل می‌شود:

1. تعیین وقت و محل برگزاری جلسات دادگاه که باید با رعایت قوانین و مقررات مربوطه صورت گیرد.

2. اطلاع رسانی به طرفین درباره تاریخ و محل برگزاری جلسات دادگاه.

3. انجام امور مربوط به حضور و شهادت شاهدان، خبرگان، نمایندگان قضایی و سایر اشخاص در جلسات دادگاه.

4. تعیین نحوه استناد به قوانین و مقررات در حکم‌دهی.

5. تعیین نحوه استناد به شواهد و مستندات در حکم‌دهی.

6. تعیین نحوه استناد به گزارش‌ها، نظرات و پرونده‌های فنّي در حکم‌دهي.

7. تعيين نحوة استفادة از خبرگان فنّي در حكم‌دهي.

8. تعيين نحوة استفادة از شاخص‌هاي علمي و فنّي در حكم‌دهي.

9. تعیین نحوه استفاده از شواهد الکترونیکی و اطلاعات دیجیتال در حکم‌دهی.

10. تعیین نحوه استفاده از روش‌های جدید و مدرن در جمع آوری و ارائه شواهد و مستندات.

 

برخی از سوالات متداول در خصوص بند چ ماده 474 قانون آیین دادرسی کیفری:

چنانچه بازپرس پرونده راجع به شخص متهم قرار جلب به دادرسی صادر بنماید و ادله کافی راجع به انتساب جرم به شخص مرتکب وجود نداشته باشد آیا شخص متهم می تواند معترض گردد و خواستار اعاده دادرسی راجع به حکم صادره گردد ؟

به موجب بند چ ماده 474 قانون آیین دادرسی کیفری شخصی که به موجب تحقیقات مقدماتی از دید قاضی تحقیق مجرم شناخته شده و اعمال مجازات راجع به او صادر گردیده شده است می تواند به علت جرم نبودن رفتار خویش که مصداق عمل مجرمانه نداشته و یا به موجب قانون لاحق دیگر جرم نبوده است معترض گردد

مرتکب جرم به استناد به کدام اصل قانونی می تواند مدعی گردد که مستوجب مجازات نبوده و خواستار تغییر حکمی باشد که راجع به او صادر گردیده، و او را مجرم دانسته است ؟

شخص مجرم در اینجا می تواند با استناد به اصل قانونی بودن جرائم و مجازات ها در صدد اثبات این امر برآید که انتساب جرمی که به او وارد شده از دید قانون گذار اصلا جرم نبوده، تا شخص بخواهد به موجب آن مجرم تلقی گردد و مستوجب مجازات بوده باشد.

جهت اخذ مشاوره تخصصی با وکیل دیوان عالی کشور هم اکنون تماس بگیرید. صفحه رسمی اینستاگرام وکیل پرس پلی برای پاسخ به سوالات در حوزه ماده 474

 

شماره مشاوره حقوقی تلفنینویسنده: سرکار خانم فائزه آخوندی کارشناس ارشد حقوقی وکیل پرس

بهترین وکلای اعاده دادرسی

آقای محمدهادی پورسینا

از وکلای باتجربه در زمینه اعاده دادرسی

دکتر علیرضا صالحی فر، عضو هیأت علمی دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه خوارزمی تهران و وکیل پایه یک دادگستری با بیش از ۱۴ سال سابقه وکالت در محاکم دادگستری می باشد.

دکتر صالحی فر، دارای تالیفات متعدد علمی حقوقی بوده و بارها از ایشان به عنوان استاد مدعو و پژوهشگر برتر در دانشگاهها و موسسات علمی جهان از جمله سوئد، آلمان، استرالیا و نیوزیلند دعوت به عمل آمده است.

آقای پورسینا وکیل پایه یک دادگستری و عضو کانون وکلای دادگستری مرکز تهران هستند. از وکلای باتجربه در زمینه اعاده دادرسی می باشند و دعاوی خانواده، ملکی، کیفری، داوری، وصول مطالبات، جرایم علیه اشخاص، جرایم علیه اموال، اموال و مالکیت، مالکیت معنوی، ثبت اسناد و … تخصص و تجربه دارند.

سرکار خانم نسترن زمانی پور

از وکلای مجرب در اعاده دادرسی

دکتر محمد تقی زاده، وكيل پايه يك دادگستري و مشاور حقوقی در شهر تهران، عضو کانون وکلای دادگستری مرکز و از بهترین، موفق ترین و با تجربه ترین وکلای تهران و فارغ التحصیل از دانشگاه دولتی علامه طباطبایی تهران می باشند.

تخصص ایشان در پرونده های کیفری علی الخصوص جرایم مواد مخدر در تمامی مراجع شامل دادسرا، دادگاه انقلاب و دیوان عالی کشور می باشد :

صبر، حسن سابقه، صداقت، پاسخگویی، دقت نظر در اظهارات مراجعین و ارائه راه حل مطلوب و پیگیری مجدانه در پرونده‌های وکالتی سبب گردیده تا ایشان در زمره وکلای خوشنام کشور قرار گیرند. در کارنامه شغلی دکتر محمد تقی زاده، سابقه وکالت در پرونده های کلان و جنجالی مشاهده می گردد.

خانم زمانی پور از وکلای پایه یک دادگستری تهران و از وکلای مجرب در اعاده دادرسی می باشند ایشان بیش از 10 سال سابقه وکالت دارند و در انواع دعاوی کیفری، ملکی، خانواده، داوری، انحصاروراثت، قراردادها، اجرای احکام، جرایم اینترنتی، جرایم علیه اشخاص، جرایم علیه اموال و … تخصص دارند.

سرکار خانم فاطمه میر

متخصص در دعاوی دیوان عالی

آقای اسلامی مهر با بیش از 20 سال سابقه در حرفه وکالت یکی از بهترین وکلای مواد مخدر در تهران هستند. متخصص در دعاوی کیفری، مواد مخدر، سرقت، آدم ربایی و … می باشند. سایر فعالیت های آقای اسلامی مهر در زمینه پرونده های حقوقی، خانواده، ملکی، ثبتی و … است.

آقای اسلامی مهر به عنوان وکیل پایه یک دادگستری تجارب بسیاری را در زمینه های مختلف کسب کرده اند. در دیوان عدالت اداری فعالیت داشته اند و به تنظیم انواع قراردادهای داخلی و بین المللی می پردازند.

تخصص ایشان در پرونده های خانواده و مشکلات خانوادگی و دعاوی طلاق از جمله طلاق توافقی، طلاق به درخواست زوج و طلاق به درخواست زوجه می باشد. همچنین دکتر محمد تقی زاده وکالت دعاوی در خصوص مهریه، حضانت، سلب و لغو حضانت، ملاقات فرزند مشترک، نفقه زوجه، نفقه فرزند مشترک، الزام به تمکین، استرداد جهیزیه، تهیه مسکن مستقل، اثبات واقعه نکاح، اجرت المثل ایام زوجیت و کلیه امور مربوط به مشکلات خانوادگی را بر عهده می گیرد.

خانم ساناز اسدی پور

متخصص در زمینه اعاده دادرسی

جناب آقای بنی جمالی وکیل پایه یک دادگستری در تهران و خبره در پرونده های مربوط به مواد مخدر هستند. ایشان پیش از وکالت، نزدیک به 15 سال در یکی از موسسات مالی و اعتباری کشور به عنوان کارمند فعالیت داشته اند. از جمله تخصص های ایشان در زمینه پرونده های مواد مخدر، تولید و پخش انواع مواد مخدر صنعتی و سنتی، قاچاق آن به کشور، مصرف انواع مواد مخدر و … است.

خانم اسدی پور وکیل پایه یک دادگستری در تهران و دارای مدرک کارشناسی ارشد حقوق خصوصی و بیش از 7 سال سابقه در حرفه وکالت می باشند. متخصص در زمینه اعاده دادرسی، متخصص در دعاوی خانواده، طلاق توافقی، محاسبه مهریه، انحصار وراثت و … هستند. از دیگر خدماتی که در دفتر حقوقی خانم اسدی پور ارایه می شود، قبول وکالت ایرانیان خارج از کشور است. 

آقای محسن علی گل تباربائی

متبحر در امور اعاده دادرسی

سرکار خانم آذین طالبی وکیل پایه یک دادگستری، مشاوره حقوقی و وکالت خود را با گرفتن پروانه وکالت صادره از کانون وکلای استان مازندران انجام می‌دهد. از تخصص های وی می توان به قبول دعاوی جرایم اقتصادی، تنظیم قرارداد، جرایم رایانه ای، کیفری، وکیل مهاجرت، حقوقی، خانواده، دعاوی شرکت ها اشاره نمود که وی با سابقه موفق خود در این زمینه ها توانسته اند تا جایگاه ویژه ای بین وکلای شهر تهران کسب کنند.

آقای وکیل محسن علی گل تباربائی، وکیل پایه یک دادگستری، عضو کانون وکلای مرکز تهران و مدرس دانشکده حقوق هستند. از وکلای خبره و متبحر در امور اعاده دادرسی می باشند و در این زمینه کمک های بسیاری به موکلین خود ارایه می کنند. مدرک کارشناسی ارشد دارند و در حال حاضر دانشجوی دکترای حقوق خصوصی می باشند.

 

آقای مصطفی محمدی

وکیل خبره در امور اعاده دادرسی

جناب آقای محمد مومن زاده وکیل پایه یک دادگستری و مشاور حقوقی با بیش از 7 سال سابقه مشاوره و همکاری با موسسات و شرکت ها، کسب رتبه برتر در آزمون های ورودی وکالت، قضاوت، ارشد، دارای مدرک کارشناس ارشد جزا و جرم شناسی دانشگاه سراسری قم، وی با سابقه درخشان چندین ساله خود توانسته است تا ورود در بیش از ۳۰۰ پرونده کیفری، ملکی، حقوقی و ارث و خانواده و … را داشته باشد. جناب آقای محمد مومن زاده متخصص در پرونده های کیفری، ملکی، قراردادها، ارث، خانواده، مواد مخدر می باشد.

آقای محمدی وکیل پایه یک دادگستری در تهران و مدیر و مسؤل موسسه وکیل سرا هستند. متخصص در دعاوی کیفری، جرایم رایانه ای، اینترنتی و سایبری می باشند. ایشان به عنوان وکیل خبره در امور اعاده دادرسی، اطلاعات کامل و جامعی در خصوص قوانین می دانند. در جلسات مشاوره ای که با موکلین دارند، به طور کامل جزئیات پرونده را توضیح می دهند.

 
مقالات مرتبط

مطالب پیشنهادی

دیدگاهتان را بنویسید