فهرست مطالب

اعتراض به رای تجدید نظر در دیوان عالی کشور

امروز به موضوعی که سوال بسیاری از شما عزیزان (در مشاوره حقوقی تلفنی) است می پردازیم : اعتراض به رای تجدید نظر در دیوان عالی کشور

احکام صادره از دادگاه های بدوی جز در مواردی که در قانون بیان گردیده شده و موجب تغییر رای صادره بوده است قطعی بوده و اعتراض تجدید نظر خواهی نسبت به آن قابل پذیرش نخواهد بود اما در مواردی که اعتراض به رای صادره بدوی به عللی از قبیل واخواهی ، تجدید نظر خواهی ، فرجام خواهی و غیره به موجب قانون پذیرفته گردید شخص معترض می تواند با طرح کردن اعتراض خود به مرجع صالح خواستار تغییر حکمی گردد که راجع به او در دادگاه نخستین صادر گردیده شده است و این رای بعد از بررسی حسب موضوع مطروحه بنا بر اینکه اعتراض راجع به ماهیت حکم بوده یا تشریفات شکلی در ظرف مهلت قانونی در دادگاه تجدیدنظر استان و یا دیوان عالی کشور مورد بررسی قرار گرفته و حسب حکم دادرس، بنا بر پذیرش یا رد حکم بدوی نسبت به آن حکم صادر می گردد که این حکم قطعی بوده است

تا اینجا بحث متوجه شدیم که ممکن است رای بدوی ما دو حالت پیدا کند :

  • یا حکم صادره نخستین قطعی بوده و مشمول طرق عادی اعتراض اعم از تجدید نظر خواهی و واخواهی نبوده
  • یا حکم صادره غیر قطعی بوده و مشمول طرق عادی اعتراض گردیده و امکان تغییر داشته است

فرض کنید ما نسبت به حکم بدوی خود در موعد قانونی 20 روزه اعتراض نمودیم و پرونده مطروحه ما برای بررسی حکم به دادگاه تجدید نظر ارسال گردید حالا می خواهیم به این سوال پاسخ بدهیم که آیا رای قطعی که در دادگاه تجدید نظر قطعی گردیده آیا قابلیت اعتراض دارد ؟

قانون گذار در چند مورد احتمال اعتراض به رای قطعی دادگاه را پذیرفته است :

  • واخواهی خوانده غایب نسبت به حکم غیابی
  • اعتراض شخص ثالث
  • فرجام خواهی
  • اعاده دادرسی

بحث مورد نظر ما در این مقاله راجع به اعتراض به حکم قطعی از طریق فرجام خواهی ( که اعتراض راجع به تشریفات شکلی حکم صادره بوده و اعاده دادرسی ( که اعتراض راجع به ماهیت حکم بوده است و قابلیت اعتراض در دیوان عالی کشور را داشته است، که می خواهیم به بررسی آن بپردازیم .
مطابق ماده 368 قانون آیین دادرسی مدنی قانون گذار بیان می دارد که شخص فرجام خواه این حق را داشته که نسبت به رای قطعیت یافته در موارد ذیل به دیوان عالی کشور طرح اعتراض بنماید و خواستار نقض حکم قطعیت یافته از دیوان عالی کشور به عنوان عالی ترین مرجع قضایی باشد
این دعاوی عبارتند از:

  • دعوی اصل نکاح
  • دعوی فسخ نکاح
  • دعاوی طلاق
  • دعوای نسب
  • دعوای حجر
  • دعوای وقف

و اعاده دادرسی که راجع به اعتراض به ماهیت حکم صادره بوده در ماده 426 قانون آیین دادرسی مدنی بیان گردیده شده است که عبارت است از:

  • صدور حکم راجع به موضوعی که مورد درخواست خواهان نبوده است
  • صدور رای به بیشتر از خواسته ای که مدنظر خواهان بوده و آن را در دادخواست خود طرح کرده است
  • در تعارض بودن حکم صادره با حکمی که در دعوی مطروحه بین طرفین دعوی صادر شده است
  • وجود تضاد بین مفاد یک حکم
  • به کار بردن اسناد و مدارکی که موجب تاثیرگذاشتن در حکم صادره بوده و قاضی را به اشتباه انداخته است مانند سند جعلی

و این موارد از موضوعاتی بوده که شخص توانسته با ارائه ادله و مدارکی که مثبت اثبات ادعایش بوده در صدد نقض حکم صادره قطعی از دادگاه تجدید نظر به دیوان عالی کشور گردد

برخی از سوالات متداول درخصوص اعتراض به رای تجدید نظر در دیوان عالی کشور:

آیا امکان اعتراض به حکم قطعی دادگاه تجدید نظر به دیوان عالی کشور وجود دارد؟

در مواردی از قبیل اعاده دادرسی و فرجام خواهی که از طرق فوق العاده شکایت بوده است می توان از طریق اعتراض به دیوان عالی کشور خواستار نقض حکمی که قطعیت یافته شد.

موعد زمان قانونی تعیین شده برای اعتراض به رای قطعی دادگاه تجدید نظر در دیوان عالی کشور چگونه بوده و شخص معترض باید در چه بازه زمانی آن را طرح بنماید؟

این بازه زمانی برای اشخاص مقیم ایران ظرف مهلت بیست روز و برای اشخاص مقیم خارج از کشور ظرف مهلت دو ماه بوده است.

 

 

جهت اخذ مشاوره تخصصی با وکیل دیوان عالی کشور هم اکنون تماس بگیرید. صفحه رسمی اینستاگرام وکیل پرس پلی برای پاسخ به سوالات در حوزه پرونده های دیوان عالی کشور

 

شماره مشاوره حقوقی تلفنی

 

 

بهترین وکلای دیوان عالی کشور

آقای دکتر حامد نجفی

متخصص در وکالت دیوان عالی کشور

دکتر علیرضا صالحی فر، عضو هیأت علمی دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه خوارزمی تهران و وکیل پایه یک دادگستری با بیش از ۱۴ سال سابقه وکالت در محاکم دادگستری می باشد.

دکتر صالحی فر، دارای تالیفات متعدد علمی حقوقی بوده و بارها از ایشان به عنوان استاد مدعو و پژوهشگر برتر در دانشگاهها و موسسات علمی جهان از جمله سوئد، آلمان، استرالیا و نیوزیلند دعوت به عمل آمده است.

خانم رستگار یکی از برترین وکلای پایه یک دادگستری و مشاور حقوقی در تهران می باشند. با تحصیلات عالیه و بیش از 23 سال سابقه وکالت در انواع پرونده های حقوقی، کیفری، خانوادگی به خصوص طلاق خوش درخشیده اند. خانم زهره رستگار به عنوان وکیل تخصصی در انواع دعاوی مربوط به خانواده از جمله طلاق، طلاق توافقی، طلاق از جانب زوج و طلاق از جانب زوجه، مطالبه مهریه، نفقه و حضانت فرزند فعالیت می کنند.

جناب آقای مسعود اسلامی مهر

متخصص در وکالت دیوان عالی کشور

دکتر محمد تقی زاده، وكيل پايه يك دادگستري و مشاور حقوقی در شهر تهران، عضو کانون وکلای دادگستری مرکز و از بهترین، موفق ترین و با تجربه ترین وکلای تهران و فارغ التحصیل از دانشگاه دولتی علامه طباطبایی تهران می باشند.

تخصص ایشان در پرونده های کیفری علی الخصوص جرایم مواد مخدر در تمامی مراجع شامل دادسرا، دادگاه انقلاب و دیوان عالی کشور می باشد :

صبر، حسن سابقه، صداقت، پاسخگویی، دقت نظر در اظهارات مراجعین و ارائه راه حل مطلوب و پیگیری مجدانه در پرونده‌های وکالتی سبب گردیده تا ایشان در زمره وکلای خوشنام کشور قرار گیرند. در کارنامه شغلی دکتر محمد تقی زاده، سابقه وکالت در پرونده های کلان و جنجالی مشاهده می گردد.

آقای اسلامی مهر وکیل پایه یک دادگستری و دارای سابقه ای بیش از 20 سال در حرفه وکالت می باشند. متخصص در وکالت دیوان عالی کشور هستند. آقای اسلامی مهر وکالت انواع پرونده های کیفری، دعاوی مربوط به جرایم و تخلفات پزشکی، مطابه دیه، قتل، جرایم رایانه ای، مواد مخدر، دعاوی خانواده، حقوقی، جزایی، تجاری، ملکی، سرقفلی، مصادره اموال، تخلیه ملک تجاری و مسکونی و … می پذیرند. ایشان مشاور حقوقی از کانون وکلای مرکز می باشند.

سرکار خانم فاطمه میر

متخصص در دعاوی دیوان عالی

آقای اسلامی مهر با بیش از 20 سال سابقه در حرفه وکالت یکی از بهترین وکلای مواد مخدر در تهران هستند. متخصص در دعاوی کیفری، مواد مخدر، سرقت، آدم ربایی و … می باشند. سایر فعالیت های آقای اسلامی مهر در زمینه پرونده های حقوقی، خانواده، ملکی، ثبتی و … است.

آقای اسلامی مهر به عنوان وکیل پایه یک دادگستری تجارب بسیاری را در زمینه های مختلف کسب کرده اند. در دیوان عدالت اداری فعالیت داشته اند و به تنظیم انواع قراردادهای داخلی و بین المللی می پردازند.

تخصص ایشان در پرونده های خانواده و مشکلات خانوادگی و دعاوی طلاق از جمله طلاق توافقی، طلاق به درخواست زوج و طلاق به درخواست زوجه می باشد. همچنین دکتر محمد تقی زاده وکالت دعاوی در خصوص مهریه، حضانت، سلب و لغو حضانت، ملاقات فرزند مشترک، نفقه زوجه، نفقه فرزند مشترک، الزام به تمکین، استرداد جهیزیه، تهیه مسکن مستقل، اثبات واقعه نکاح، اجرت المثل ایام زوجیت و کلیه امور مربوط به مشکلات خانوادگی را بر عهده می گیرد.

آقای مهرداد نادعلی

وکالت در کلیه دعاوی حقوقی، طلاق، طلاق توافقی و ...

جناب آقای بنی جمالی وکیل پایه یک دادگستری در تهران و خبره در پرونده های مربوط به مواد مخدر هستند. ایشان پیش از وکالت، نزدیک به 15 سال در یکی از موسسات مالی و اعتباری کشور به عنوان کارمند فعالیت داشته اند. از جمله تخصص های ایشان در زمینه پرونده های مواد مخدر، تولید و پخش انواع مواد مخدر صنعتی و سنتی، قاچاق آن به کشور، مصرف انواع مواد مخدر و … است.

خانم مونا ترابی وکیل پایه یک دادگستری و عضو کانون وکلای مرکز هستند، ایشان در زمینه وکالت 10 سال سابقه دارند و می توان گفت که از موفق ترین وکلای ایرانی هستند. دارای مدرک کارشناس ارشد حقوق خصوصی هستند و مجموعه ای قوی دارند که به حل پرونده های کیفری، ملکی و … می پردازند.

 

آقای محمد حسن فعال

20 سال تججربه حقوقی و وکالت دیوان عاالی

سرکار خانم آذین طالبی وکیل پایه یک دادگستری، مشاوره حقوقی و وکالت خود را با گرفتن پروانه وکالت صادره از کانون وکلای استان مازندران انجام می‌دهد. از تخصص های وی می توان به قبول دعاوی جرایم اقتصادی، تنظیم قرارداد، جرایم رایانه ای، کیفری، وکیل مهاجرت، حقوقی، خانواده، دعاوی شرکت ها اشاره نمود که وی با سابقه موفق خود در این زمینه ها توانسته اند تا جایگاه ویژه ای بین وکلای شهر تهران کسب کنند.

سرکار خانم آذین طالبی وکیل پایه یک دادگستری، مشاوره حقوقی و وکالت خود را با گرفتن پروانه وکالت صادره از کانون وکلای استان مازندران انجام می‌دهد. از تخصص های وی می توان به قبول دعاوی جرایم اقتصادی، تنظیم قرارداد، جرایم رایانه ای، کیفری، وکیل مهاجرت، حقوقی، خانواده، دعاوی شرکت ها اشاره نمود که وی با سابقه موفق خود در این زمینه ها توانسته اند تا جایگاه ویژه ای بین وکلای شهر تهران کسب کنند.

آقای جلیل مالکی

وکیل پایه یک دادگستری و از وکلای دیوان عالی کشور

جناب آقای محمد مومن زاده وکیل پایه یک دادگستری و مشاور حقوقی با بیش از 7 سال سابقه مشاوره و همکاری با موسسات و شرکت ها، کسب رتبه برتر در آزمون های ورودی وکالت، قضاوت، ارشد، دارای مدرک کارشناس ارشد جزا و جرم شناسی دانشگاه سراسری قم، وی با سابقه درخشان چندین ساله خود توانسته است تا ورود در بیش از ۳۰۰ پرونده کیفری، ملکی، حقوقی و ارث و خانواده و … را داشته باشد. جناب آقای محمد مومن زاده متخصص در پرونده های کیفری، ملکی، قراردادها، ارث، خانواده، مواد مخدر می باشد.

جناب آقای محمد مومن زاده وکیل پایه یک دادگستری و مشاور حقوقی با بیش از 7 سال سابقه مشاوره و همکاری با موسسات و شرکت ها، کسب رتبه برتر در آزمون های ورودی وکالت، قضاوت، ارشد، دارای مدرک کارشناس ارشد جزا و جرم شناسی دانشگاه سراسری قم، وی با سابقه درخشان چندین ساله خود توانسته است تا ورود در بیش از ۳۰۰ پرونده کیفری، ملکی، حقوقی و ارث و خانواده و … را داشته باشد. جناب آقای محمد مومن زاده متخصص در پرونده های کیفری، ملکی، قراردادها، ارث، خانواده، مواد مخدر می باشد.

مقالات مرتبط

مطالب پیشنهادی

دیدگاهتان را بنویسید