بهترین وکیل مالیاتی تهران
فهرست مطالب

وکیل مالیاتی کیست و چه وظایفی دارد ؟

اظهارنامه های مالیاتی که از طرف افراد و یا شرکت ها به اداره مالیات ارسال می گردد گاهی با ایراد مامورین ممیز مالیاتی رو به رو می گردند و مبالغ سنگین مالیاتی برای افراد در نظر گرفته می شود اما گاهی نیز به جهت تخلفات صورت گرفته افراد به پرداخت جریمه های مالیاتی ملزم می گردند. فلذا موارد گفته شده و همچنین با گسترش کسب و کارها لزوم مشاوره حقوقی مالیاتی اهمیتی بیشتر از سابق یافته است و معمولا افراد در دعاوی مالیاتی به دنبال وکیل دعاوی مالیاتی با تجربه می گردند.

مشکلات مالیاتی در کلان شهرها به جهت وجود کارخانه ها و شرکت های بزرگ بیشتر از سایر شهرستان هاست از این رو بهتر است که برای مشاوره حقوقی مالیات از وکیل مالیاتی استفاده شود که تجربه کافی در زمینه مشاوره حقوقی مالیاتی و وکالت دعاوی مالیاتی را داشته باشد.

در این مقاله ضمن تعریف مختصری از وکیل مالیاتی و اشاره به اینکه مالیات چیست، به بررسی ویژگی های یک وکیل مالیاتی متخصص و وظایف و نتیجه مشاوره حقوقی مالیات در دعاوی مالیاتی پرداخته می شود. کما اینکه پس از کسب اطلاعات کافی در باب وظایف وکیل مالیاتی می توان بهترین وکیل مالیاتی در تهران را سنجید و جهت دعاوی مالیاتی و مشاوره حقوقی مالیاتی از وی کمک گرفت.

وکیل مالیاتی

وکیل مالیاتی به وکیلی گفته می شود که به قوانین مالیاتی و تامین اجتماعی و سایر قوانین مرتبط، آیین نامه ها و بخش نامه های مالیاتی اشراف کامل داشته باشد. در واقع وکیل دعاوی مالیاتی باید مطالعه هر روزه داشته باشد چرا که گاهی قوانین تغییر می نمایند، از این رو وکیل مالیاتی و یا مشاورمالیاتی باید با تغییر قوانین، اطلاعات خود را به روز نماید تا بتواند مشاوره حقوقی مالیاتی صحیحی را ارائه دهد.

 

مالیات چیست؟

مالیات به درصدی از سود افراد از درآمد آن ها گفته می شود که به نفع دولت از درآمدهای مردم وصول می شود.

قانون گذار در ماده 1 قانون مالیات های مسقیم چنین بیان کرده است که مالیات به کسانی که در ایران دارای املاک هستند و کسب درآمد می نمایند تعلق می گیرد. به عبارت دیگر، مالیات به همه اقشار جامعه تعلق می گیرد البته به جز قشری از افراد جامعه که درآمد آن ها از حد مقرری که سازمان مالیات در نظر گرفته است کمتر باشد. و همچنین برخی از ارگان ها مثل شهرداری و یا ادارات دولتی، از پرداخت مالیات معاف هستند.

انواع مالیات شامل مواردی همچون مالیات بر درآمد، مالیات بر درآمد املاک، مالیات بر درآمد حقوق، مالیات بر درآمد مشاغل، مالیات بر اجاره، مالیات بر درآمد کشاورزی، مالیات بر نقل و انتقال املاک و… می شود در واقع مالیات به اغلب درآمدهای افراد در زمان حیات تعلق می گیرد و نکته قابل توجه اینکه که مالیات حتی بر اموال متوفی پس از مرگ او نیز تعلق می گیرد.

افراد مشمول مالیات و افرادی که از پرداخت مالیات معاف هستند در ماده 1 و2 قانون مالیات های مستقیم آمده است.

 

ویژگی های وکیل مالیاتی

اگرچه تصور بسیاری از افراد این است که یک وکیل بایستی به همه قوانین اشراف داشته باشد اما لازم به ذکر است که علم حقوق به جهت گستردگی آن این امکان را ندارد که یک فرد بتواند در همه حوزه های آن به تسلط کامل برسد، از این رو لازم است که هر وکیلی به صورت تخصصی بر یک رشته حقوقی تسلط یابد. با این تصور در حال حاضر برخی از وکلا به صورت تخصصی بر برخی از رشته ها متمرکز شده اند و سعی بر این است که وکالت به صورت  دعاوی تخصصی دنبال شود.

 از این رو به افرادی که به صورت مجزا بر قوانین مالیاتی مسلط می شوند و بیشتر زمان خود را صرف مطالعه و کنکاش در قوانین مالیاتی می کنند و به جهت تمرکز بر این رشته با شیوه دادرسی در این دعاوی نیز آشنا هستند وکیل دعاوی مالیاتی گفته می شود. اما سوال ایجاد می شود که یک وکیل مالیاتی خوب چه ویژگی هایی باید داشته باشد. از جمله ویژگی های یک وکیل مالیاتی متخصص عبارت است از:

1) اشراف کامل بر قوانین مالیاتی و تامین اجتماعی

وکیل مالیاتی خوب به وکیلی گفته می شود که بر قوانین تامین اجتماعی و قوانین مالیاتی اشراف کامل داشته باشد تا بتواند در مورد هر مسئله ای که ایجاد می شود راه حل منطقی و درست را از دل قوانین استخراج نماید و همینطور با مشاوره حقوقی مالیاتی به موقع از بروز بسیاری از مشکلات آتی پیشگیری نماید.

2) فن بیان قوی و گیرا

یک مشاور مالیاتی خوب بایستی فن بیان قوی و گیرایی داشته باشد چرا که برخی از مواد و مستندات قانونی نیاز به تفسیر و توضیح دارند و وکیل مالیاتی خوب وکیلی است که بتواند با توضیح و تفسیر قوی و گیرا از حق موکل خویش به بهترین نحو ممکن دفاع نماید.

همچنین فن بیان قوی در مشاور مالیاتی نیز بسیار حائز اهمیت است چرا که مشاوره گیرنده را کاملا نسبت به موضوع آگاه می نماید و از مشکلات آتی جلوگیری می نماید.

3) تجربه کاری

تجربه در هر رشته ای نقش به سزایی را ایفا می نماید، چه بسا یک وکیل  مالیاتی علم و دانش حقوقی خوبی نیز داشته باشد اما به جهت عدم تجربه کافی در اثنای کار، دچار مشکل شود و همین موضوع ممکن است زمان و هزینه موکل را تلف نماید. اما مسلما وکیلی که تجربه کاری بیشتری دارد به سهولت می تواند در روند دادرسی وارد عمل شود. از این رو تجربه کاری نقش بسزایی در عمل و نتیجه بخش بودن  امور محوله به وکیل دعاوی مالیاتی دارد.

4) مطالعه همه جانبه و به روز بودن اطلاعات

متاسفانه یا خوشبختانه قوانین با توجه به مقتضیات جامعه در حال تغییر هستند و قوانین مالیاتی نیز از این امر مستثنی نیستند. از این رو اگر وکیل مالیاتی و مشاور مالیاتی مطالعه و پیگیری لازم در این زمینه نداشته باشد سبب می شود که دفاع خوبی مطرح نشود و به جهت استناد به قوانین منسوخ دعوای مطروحه با مشکل رو به رو گردد. از این رو لازم است که وکیل مالیاتی به جز اشراف بر قوانین هر روز مطالعات تکمیلی داشته باشد تا از تغییر قوانین و آراء صادره از سازمان مالیاتی و بخشنامه ها و آیین نامه های مرتبط آگاه گردد.

از این رو مشاوره حقوقی مالیاتی بایستی به وسیله وکیل مالیاتی متخصصی صورت گیرد که به آخرین تغییرات قوانین نیز اشراف کامل دارد.

5) فارغ التحصیل رشته های حقوق و اقتصاد و حسابداری

یکی از ویژگی های وکیل دعاوی مالیاتی این است که وی دانش آموخته رشته های حقوق، اقتصاد و حسابداری باشد، اگر چه دیگر افراد نیز شاید بتوانند با تسلط بر قوانین و مقررات به اطلاعات جامعی دست یابند اما برای وکالت و قبول دعاوی مالیاتی و ارائه مشاوره حقوقی مالیات بهتر است از فردی که دانش آموخته علم حقوق است و علم وکالت را می شناسد مدد گرفته شود.

 علت اینکه گفته می شود وکیل دعاوی مالیاتی بهتر است دانش آموخته علم حقوق باشد بدین دلیل است که گاهی در دعاوی مالیاتی در هیئت های حل اختلاف مالیاتی لازم است که وکیل مالیاتی و مشاور مالیاتی از سایر قوانین مرتبط نیز استفاده نماید فلذا این امر برای سایرین که دانش آموخته علم حقوق نیستند با دشواری همراه است.

 

وظایف وکیل دعاوی مالیاتی

از جمله مهم ترین وظایف وکیل دعاوی مالیاتی چنین است که:

  1. یکی از وظایف وکیل دعاوی مالیاتی وکالت در دعاوی مالیات بر ارزش افزوده است.
  2. وکیل دعاوی مالیاتی و مشاور مالیاتی می تواند بر انواع مختلف مالیات از جمله مالیات بر درآمد، مالیات بر ارث، مالیات بر اجاره، مالیات بر نقل و انتقال املاک و… مشاوره حقوقی مالیات ارائه دهد.
  3. وکیل دعاوی مالیاتی می تواند به برگ تشخیص مالیاتی اعتراض نماید.
  4. یکی دیگر از وظایف وکیل مالیاتی یا مشاور مالیاتی تهیه و تنظیم اظهارنامه های مالیاتی است.
  5. وکیل  دعاوی مالیاتی فردی است که توان و تبحر در تهیه و تنظیم لوایح اعتراض بر مالیات و دفاع در هیئت های حل اختلاف مالیاتی را داراست.
  6. وکیل دعاوی مالیاتی می تواند با اقدامی به موقع به تصمیمات هیئت های بدوی و تجدیدنظر در دعاوی مالیاتی اعتراض نماید.
  7. با انتخاب وکیل دعاوی مالیاتی  در قبول پرونده های مالیاتی در زمان و هزینه متقاضیان صرفه جویی می شود.
  8. وکیل دعاوی مالیاتی می تواند نسبت به تهیه و تنظیم اظهارنامه های مالیاتی اقدامات لازم را انجام دهد و از اظهارنامه های مالیاتی در مراجع رسیدگی کننده به دعاوی مالیاتی دفاع نماید.
  9. وکیل دعاوی مالیاتی می تواند با بررسی دقیق صورت های مالی شرکت پرداخت مالیات را به حداقل برساند.
  10. با ارائه به موقع مشاوره حقوقی مالیاتی از وکیل دعاوی مالیاتی گاها می توان از بخشودگی های مالیاتی منتفع شد.

 

مشاوره حقوقی مالیات

مشاوره حقوقی مالیاتی با مشاور مالیاتی و یا وکیل مالیاتی متخصص یکی از ضروریات شرکت های تجاری و کسب و کاراست چرا که همه شرکت ها بایستی پس از ثبت نسبت به پرداخت مالیات اقدام نمایند.از این رو لازم است که پیش از شروع هر کسب و کاری  و مخصوصا پیش از ثبت شرکت با مشاور مالیاتی، مشاوره و هم فکری های لازم صورت گیرد.

 مشاور مالیاتی فردی است که به مدیران مالی شرکت ها آموزش و اطلاعات کافی می دهد  و به عبارت دیگر مشاوره حقوقی مالیات ارائه می دهد.چرا که گاها علت جریمه های سنگین مالیاتی ریشه در عدم تنظیم صحیح صورت های مالی شرکت ها دارد که این مشکل با مشاوره حقوقی مالیاتی به موقع با مشاور مالیاتی و یا وکیل مالیاتی متخصص بر طرف می گردد.

 متاسفانه در برخی از شرکت ها افرادی به جهت عدم آگاهی از قوانین مالیاتی و گاهی به دنبال یافتن راه های فرار از مالیات به اقداماتی نسنجیده متوسل می شوند که این اقدامات گاها ریشه در مشاوره حقوقی مالیاتی اشتباه با مشاور مالیاتی ناآگاه به قوانین دارد. از این رو بسیار حائز اهمیت است که در انتخاب مشاور مالیاتی دقت لازم به عمل آید.

بهتر است در دعاوی مالیاتی از وکیل دعاوی مالیاتی متخصص که در این رشته تبحر و دانش کافی دارد کمک گرفته شود، چرا که وکیل دعاوی مالیاتی با تجربه کاری و تسلط بر قوانین بر پیشبرد دعاوی مالیاتی کمک شایانی می نماید.

 

لزوم دارا بودن مشاور مالیاتی در شرکت ها

مشاور مالیاتی یکی از مشاغلی است که در هر ارگان و سازمان و شرکتی حضور آن  نیاز است چرا که گاها به جهت بی توجهی هایی که صورت می گیرد شرکت ها و ادارات با جریمه های سنگین مالیاتی مواجه می شوند و آنجاست که لزوم دارا بودن مشاور مالیاتی آگاه به شدت احساس می گردد.

مشاور مالیاتی و یا وکیل مالیاتی می تواند با شرکت در جلسات رسیدگی به حل اختلاف مالیاتی، از اظهارنامه مالیاتی دفاع نماید و از پرداخت مبالغ هنگفت و اضافی جلوگیری نماید چراکه گاها به این صورت است که پس از ارسال اظهارنامه های مالیات به سازمان امور مالیاتی کشور، مامورین ممیز مالیاتی اظهارنامه ارسالی را خلاف واقع می داند و مبالغ بیشتری را به عنوان مالیات برای مودیان مالیاتی در نظر می گیرد از این رو نقش یک وکیل مالیاتی و مشاور مالیاتی خوب در این مواقع می تواند در پیشبرد دعاوی کمک شایانی ایفا نماید.

بهترین وکیل مالیاتی در تهران

بهترین وکیل مالیاتی در تهران معمولا جمله ای است که توسط ساکنین کسب و کار در تهران جست و جو می گردد و اکثر مدیران و یا گاها افرادی که با مشکلات مالیاتی و یا جریمه های سنگین مالیاتی رو به رو می گردند به دنبال بهترین وکیل مالیاتی در تهران می گردند تا با سپردن پرونده به وی با خیال آسوده به فعالیت خود ادامه دهند.

 اما لازم به ذکر است که برای اینکه عنوان بهترین وکیل مالیاتی در تهران به فردی اعطا گردد لازم است که در وهله اول وجدان کاری وکیل مالیاتی مورد نظر احراز گردد، و سپس معلومات حقوقی و تجربه کاری می تواند وکیل مالیاتی بایستی لحاظ گردد، همچنین منضبط بودن، دقیق و دارای قدرت تحلیل بالا بودن نیز از جمله ویژگی هایی هستند که می توانند وکیل مالیاتی را به بهترین وکیل مالیاتی در تهران تبدیل نمایند.

گروه وکلای وکیل پرس مفتخر است که با گردآوری وکلای متخصص مالیاتی، بستری را جهت مشاوره حقوقی مالیاتی با مشاوران مالیاتی متخصص و وکلای مالیاتی صاحب نظر برای شما عزیزان فراهم آورده است.

جهت اخذ مشاوره حقوقی رایگان مالیات با مشاور مالیاتی و وکیل مالیاتی متخصص هم اکنون تماس بگیرید.

شماره مشاوره حقوقی تلفنی

 

مطالب پیشنهادی

انتشار نوشته در شبکه های اجتماعی: