مشاوره حقوقی بورسی با وکیل پرس
فهرست مطالب

وکیل بورس | وکیل دعاوی بورسی | مشاوره حقوقی بورس

در بورس هم مانند سایر معاملات ممکن است مشکلاتی پیش بیاید و فرد سرمایه خود را به دلیل کلاهبرداری در بازار بورس از دست بدهد.‌ در چنین مواقعی باید به وکیل بورس  جهت دریافت مشاوره حقوقی دعاوی بورس مراجعه کند و با مشاوره حقوقی بورس از طریق قانونی اقدام نماید.

در این مقاله قصد داریم درباره بورس، مراحل طرح دعاوی بورس، وکیل بورس یا مشاوره حقوقی بورس و وظایف وکیل بورسی صحبت کنیم. در صورتی که نیاز به مشاوره حقوقی رایگان نیاز دارید می توانید با مشاور حقوقی بورس وکیل پرس تماس گرفته و از مشاوره حقوقی بورسی بهره مند شوید.

بورس چیست؟

قبل از اینکه درباره دعاوی بورس و وکیل بورس صحبت کنیم، ابتدا به تعریف مفهوم بورس می‌پردازیم. بازار سهام یا بورس یک بازار قانونی می‌باشد که در آن انواع مختلف اوراق بهادار مانند اوراق مشارکت، سهام شرکت ها و… طبق قوانین و مقررات خاصی خرید و فروش می شوند. در واقع بازار بورس جهت حمایت از منافع ملی و سهامداران یک مکان شفاف برای معامله و سرمایه‌گذاری فراهم کرده است.

تمام معاملات بازار بورس تحت نظارت سازمان بورس تهران انجام می‌ شود و این سازمان به افراد حقیقی و حقوقی که متخلف باشند، به هیچ عنوان اجازه فعالیت نمی‌دهد.‌ کارشناسان کمیته ای با نام کمیته قیمت گذاری موظفند که قیمت گذاری اولیه عرضه سهام مخصوص به شرکت های وارد شده به بورس را انجام دهند.

مهم‌ترین مزیت بازار بورس این است که نسبت به روش های سرمایه گذاری دیگر سود بیش تری دارد.‌ شفافیت در معاملات ، قانونی بودن، دسترسی به اوضاع بازار بورس در تمام اوقات شبانه روز، نقد شد سریع و آسان سهام از دیگر مزایای بازار بورس هستند.

حتی کمترین میزان سرمایه گذاری در بورس نقش مهمی در رونق اقتصادی کشور ایفا می کند. زیرا با جمع شدن همین سرمایه های کم در کنار هم منابع مالی برای فعالیت بنگاه های مهم اقتصادی تامین می شود‌. همین امر موجب اشتغال زایی، رشد و رونق گرفتن کسب و کارها می شود.

برای آشنایی بیشتر با مفهوم بورس به مطلب بورس چیست ؟ مراجعه کنید. اطلاعات مفیدی در این مطلب برایتان گرد آوری کرده ایم.

 

وکیل بورسی کیست و چه وظایفی دارد؟

وکیل بورسی شخصی است که به طور کامل با قوانین و مقررات سازمان بورس و اوراق بهادار آشنایی کامل دارد. در واقع وکیل بورس یا مشاور حقوقی بورس در جنبه های حقوقی یک مسئله تخصص دارد و به طور کامل می تواند مراحل آیین دادرسی و راهکار‌های قانونی مسئله را به شما توضیح دهد. طبق قانون تصویب شده در سال 1384 در بازار بورس و اوراق بهادار قوانین و مقررات مختلفی برای افراد حقیقی و حقوقی فعال در این بازار تعیین شده است.

در بازار بورس افراد مختلفی شامل کارگزار، سبد گردان، بازار گردان و… در قالب بستن قرارداد با یکدیگر همکاری می کنند‌. بنابراین حضور یک مشاور حقوقی و مسلط به تنظیم قراردادها و آشنا به قوانین سازمان بورس اوراق بهادار در زمینه دعاوی بورس الزامی است.معمولا تمام شرکت های بورسی دارای وکیل هستند.

وکیل بورس با اطلاع کامل سازمان بورس سهام را می‌خرد و مشمول مقررات جزایی قانونی نمی‌گردد. دانستن قوانین و آگاهی کافی از اطلاعات خاص بورسی برای یک وکیل متخصص بورس امری اجتناب ناپذیر است. تعداد وکلای بورسی خوب که به تمام مسائل سازمان بورس و شرکت های بورسی اشراف کامل دارند، زیاد نیست.

بنابراین شرکت های بورسی باید در نحوه انتخاب یک وکیل بورسی خوب نهایت دقت را داشته باشند. یکی از مهمترین و اساسی‌ترین وظایف وکیل بورس این است که تصمیمات و عملیات شرکت‌های بورسی مانند عرضه سهام و عملیات دیگر را با مقررات و قوانین سازمان بورس و اوراق بهادار مطابقت دهد.

بعضی از مواقع افرادی که در بورس سرمایه گذاری می کنند، سرمایه خود را به دلیل کلاهبرداری در بورس از دست می دهند. این افراد باید با در دست داشتن مدارک لازم و اطلاعات قبل و بعد مربوط به تغییرات بازار بورس به وکیل بورس مراجعه کنند. مشاوره حقوقی دعاوی بورس و شرکت در دعاوی له و علیه یکی دیگر از وظایف وکیل بورس می‌ باشد.

 

مراحل طرح دعاوی بورس

دعاوی بورس از یک سری قوانین خاص و عام بازار سرمایه به همراه قوانین آیین دادرسی تشکیل شده است و وکیل دعاوی بورس به عنوان یک مشاور حقوقی باید دارای طلاحیت حقوقی باشد و به تمام جنبه‌ های قانونی و حقوقی در بورس کاملا اشراف داشته باشد. بستر ارتکاب به جرم در بازار بورس به دلیل خرید و فروش و کسب سود و ضرر در بازار گسترده است.

به همین دلیل افراد برای گرفتن حق خود و انجام مراحل دعاوی بورس حتما به یک وکیل متخصص بورس نیاز دارند تا بتوانند با انجام مشاوره حقوقی دعاوی بورس به مشکلات خود در بورس رسیدگی نمایند. در این بخش مراحل دعاوی بورس را توضیح می دهیم.

  • در مرحله اول طرح دعاوی بورس ابتدا باید به کمیته سازش کانون مربوطه مراجعه کنید و پس طی مراحل لازم، گواهی عدم سازش را دریافت کنید. برای طرح دعوا در هیات داوری بورس، باید در کمیته سازش کانون رسیدگی های اولیه توسط خود فرد یا وکیل بورس و مشاور حقوقی دعاوی بورس انجام شود. پس از انجام مراحل قانونی در کمیته سازش و رسیدگی های مورد نیاز، گواهی عدم سازش صادر شده و در دبیر خانه هئیت داوری بورس پرونده تشکیل می‌شود.
  • در این مرحله پس از تشکیل پرونده در دبیر خانه هیات داوری باید وارد سامانه اینترنتی دبیر خانه هئیت داوری بورس شوید و اقدام به ثبت کامل دادخواست خود نمایید.
  • در مرحله سوم از طرح دعاوی بورس باید خود فرد یا وکیل دعاوی بورسی او مستندات و مدارک را به دبیرخانه هیئت داوری ارائه کند. ثبت الکترونیکی دادخواست در سایت اینترنتی به تنهایی نمی تواند باعث به جریان افتادن پرونده طرح دعوی شود بلکه باید پرینت ثبت الکتریکی و گواهی عدم سازش اخذ شده در کمیته سازش به همراه مدارک و مستندات با مراجعه حضوری به دبیر خانه هئیت داوری بورس تحویل داده شود.‌ در واقع این مرحله شبیه به قانون آیین دادرسی مدنی می باشد.
  • در مرحله چهارم از طرح دعاوی در بورس خواهان برای شروع رسیدگی به پرونده در دبیرخانه هئیت داوری بورس باید بعد از ابلاغ هزینه دادرسی تا حداکثر ده روز مبلغ تعیین شده را به حساب سازمان بورس و اوراق بهادار واریز کنند. پس از واریز پول باید فیش واریزی به دبیر خانه هئیت داوری تحویل داده شود.

 

مشاوره حقوقی دعاوی بورس با وکیل بورس وکیل پرس

مشاوره حقوقی بورسی یکی دیگر از خدمات گروه وکلای وکیل پرس است. گروه وکلای وکیل پرس متشکل از چند وکیل متخصص دعاوی بورس آماده ارائه مشاوره حقوقی بورس و قبول وکالت پرونده های بورسی می باشد. در صورت نیاز به مشاوره حقوقی دعاوی بورسی می توانید از مشاوره حقوقی تلفنی رایگان، مشاوره حقوقی انلاین رایگان که با تکمیل فرم مشاوره حقوقی انجام می شود و مشاوره حقوقی حضوری بهره مند شوید.

شماره مشاوره حقوقی تلفنی

سوالات متداول در حوزه مشاوره حقوقی وکیل بورس

سوال: مهم‌ترین مزیت بازار بورس چیست؟

پاسخ: شفافیت در معاملات، قانونی بودن، دسترسی به اوضاع بازار بورس در تمام اوقات شبانه روز، نقد شد سریع و آسان سهام

سوال: طرح دعاوی بورس چند مرحله دارد؟

پاسخ: در 4 مرحله می باشد که در همین مقاله می توانید آن را مطالعه کنید.

سوال: مهمترین و اساسی‌ترین وظایف وکیل بورس چیست؟

پاسخ: تصمیمات و عملیات شرکت‌های بورسی مانند عرضه سهام و عملیات دیگر را با مقررات و قوانین سازمان بورس و اوراق بهادار مطابقت دهد.

 

 

مطالب پیشنهادی

انتشار نوشته در شبکه های اجتماعی:

دیدگاهتان را بنویسید