قرارداد کاری
فهرست مطالب

قرارداد کاری | انواع قرارداد | شرایط قرارداد کار

از قرارداد کاری چه می دانید؟ آیا با انواع قرارداد کاری آشنایی دارید؟ قرارداد کاری بین دو نفر چگونه است؟ فرم قرارداد کار موقت چیست ؟  آیا عقد قرارداد کاری بدون بیمه ممکن است ؟ جدیدترین مدل قرارداد کاری به چه شکلی است؟ ما در این مطلب هر آنچه درباره قرارداد کاری مانند انواع قرارداد کاری، طریقه نوشتن قرارداد کاری، شرایط قرارداد کار و اطلاعاتی از این قبیل را در اختیارتان قرار داده ایم.

بهترین قرارداد کاری، قراردادی است که زیر نظر وکیل اداره کار که به هر نمونه قرارداد کاری، طریقه نوشتن قرارداد کاری آشناست و می تواند در نگارش متن قرارداد کاری شما را یاری دهد. وکیل متخصص وزارت کار با فرمت قرارداد کار، قرارداد کار درصدی، قرارداد وزارت کار، قرارداد کاری بین کارفرما و کارگر، شرایط قرارداد کار، انواع قرارداد کار به خوبی آشناست.

پس به جای دانلود فرم قرارداد کار ، برای نوشتن قرارداد وزارت کار از یک متخصص کمک بگیرید. متن زیر جهت افزایش اطلاعات شما درباره قراردادها تهیه شده است.

گروه وکلای وکیل پرس دارای کادر متخصص در زمینه قرارداد کاری ، انواع قرارداد و شرایط قرارداد کار می باشد،شما میتوانید برای مشاوره حقوقی رایگان، مشاوره حقوقی آنلاین، مشاوره حقوقی با وکیل اداره کار ، مشاوره حقوقی رایگان با وکیل پایه یک دادگستری با گروه وکلای وکیل پرس تماس بگیرید.

جهت اخذ مشاوره تلفنی رایگان با وکیل متخصص اداره کار و وکیل پایه یک دادگستری هم اکنون تماس بگیرید.

قرارداد کار | انواع قرارداد کار

قرارداد کار عبارت است از قراردادی که بین کارگر و کارفرما جهت انجام عملی منعقد می گردد و کارفرما موظف می گردد که در عوض کار کارگر به او حق السعی پرداخت نماید.

 

قانون گذار در ماده 7 قانون کار قرارداد کار را این چنین تعریف نموده است :

” قرارداد کار عبارت است از قرارداد کتبی یا شفاهی که به موجـب آن کارگر در قبال دریافت حق السعی کاری را بـرای مـدت موقـت، یـا مـدت غیرموقت برای کارفرما انجام می دهد.

 

در ماده مذکور چند نکته اساسی وجود دارد که عبارتند از :

  • قراردادهای کار به قراردادهای کتبی و قراردادهای شفاهی تقسیم می شوند.
  • کارگر در مقابل عملی که انجام میدهد از کارفرما حق السعی ( مزد ) دریافت می نماید.
  • قرارداد کار ممکن است برای مدت موقت و یا غیر موقت ( دائم ) منعقد گردد.

 

قراردادهای کار کتبی  چگونه قراردادی است ؟

قراردادهای کار کتبی به قراردادهایی گفته می شود که  به صورت کتبی بین کارگر و کارفرما منعقد میگردد و موضوع عمل مورد نظر، شرایط کار و… در آن درج می گردد.

قراردادهای کاری کتبی در چهار نسخه منعقد می گردند،یک نسخه از این قراردادها به اداره کار محل، یک نسخه نزد کارگر ، یک نسخه نزد کارفرما و یک نسخه به شورای اسلامی کارداده می شود. چنانچه در کارگاهی شورای اسلامی کار نباشد، یک نسخه از قرارداد کار نزد نماینده کارگر می ماند.

قراردادهای کار کتبی نباید از آنچه در قانون کار جهت انعقاد قرارداد کار مقرر گردیده است تخطی نماید. گاها کارفرما در قرارداد کار کتبی حقوق کارگر را از حداقل حقوق مقرر شده توسط وزارت کار کمتر معین می نماید و این موضوع را در قرارداد کار عنوان می نماید و از کارگر نیز امضا می گیرد.

 

اما لازم به ذکر است که ….

حتی چنانچه کارگر نیز این مورد را امضا نماید اما این امر سبب نمیگردد که کار کارفرما قانونی باشد و چنانچه کارگر به این امر در مراجع رسیدگی کننده اختلافات کارگر و کارفرما معترض شود کارفرما بایستی پاسخگو باشد.قرارداد کار کتبی می تواند به صورت موقت منعقد گردد.

چنانچه در قراردادکار مدت ذکر شده باشد قراردادکار موقت است و پس از پایان آن  رابطه کارگر و کارفرمایی بین کارگر و کارفرما قطع می گردد. اما کارفرما موظف است حق و حقوق کارگر را به نسبت مدت کارکرد وی به صورت کامل پرداخت نماید و موقت بودن قرارداد کار نمی تواند بهانه ای جهت شانه خالی کردن کارفرما از پرداخت حقوق کارگر باشد. 

 

قرارداد کار شفاهی چگونه قراردادی است ؟

قرارداد کار شفاهی قراردادی است که به صورت شفاهی بین کارگر و کارفرما منعقد می گردد  و از آنجایی که اثبات بسیاری از شرط و شروط ها در این قراردادها دشوار است چنانچه رابطه کارگر و کارفرمایی به هر طریقی اثبات گردد و قرارداد کار بین کارگر و کارفرما شفاهی باشد ،همه حقوق ومزایا کارگر با توجه به مصوبه قانون کار برای کارگر لحاظ می گردد.

در کلیه قراردادهایی که به صورت شفاهی  بین کارگر و کارفرما منعقد میشوند طبق تبصره 2 ماده 7 قانون کار، در حکم قراردادهای دایم هستند و کارگر به عنوان کارگر رسمی و دایم تلقی می شوند  در این قراردادها هیچ کدام از طرفین نمی توانند قرارداد کار را فسخ نمایند.

 

سوال : چنانچه کارفرما در قرارداد کار شفاهی مدعی موقت بودن قرارداد کار شفاهی باشد چگونه بایستی عمل نماید ؟

در صورت اختلاف بین کارگر و کارفرما در دایم یا موقت بودن قراردادکار شفاهی ، چنانچه کارفرما مدعی موقت بودن قرارداد کار باشد، وظیفه اوست که با اسناد قابل قبول در مراجع رسیدگی کننده به اختلافات کارگر و کارفرما، اثبات نماید قرارداد کار شفاهی به صورت موقت بوده است.

 

چه شرایطی در صحت انعقاد قرارداد کار بایستی رعایت شود ؟

جهت صحت قرارداد کار در زمان انعقاد قرارداد، رعایت شرایطی ضروری است،این شرایط عبارتند از :

  • مورد قرارداد باید مشروع باشد.

چنانچه قراردادی جهت عملی نامشروع منعقد گردد چنین قراردادی باطل است و قابل پیگیری در مراجع رسیدگی کننده به اختلافات کارگری و کارفرمایی نمی باشد .

  • موضوع قرارداد باید معین باشد.

قرارداد کاری که منعقد میگردد باید برای عملی معین باشد و چنانچه مشخص نباشد که قراردادکار جهت چه عملی منعقد شده است قرارداد کار صحیح نمی باشد .

  • طرفین ممنوعیت قانونی و شرعی در تصرف اموال یا انجـام کـار مورد نظر نداشته باشند .

گاهی برخی از افراد در عهده دار شدن برخی از سمت ها و عناوین ممنوع هستند که چنانچه مشخص گردد با این افراد قرارداد کاری جهت چنین امری منعقد شده است قرارداد مزبور صحیح نمی باشد. مانند افرادی که با مجازات تبعی ممنوعیت جهت انجام برخی از امور می یابند.

 

نکته حائز اهمیت

اصل کلی بر این است که کلیه قراردادهای کار به صورت صحیح منعقد شده اند ،مگر در صورتی که بطلان آنها در مراجع ذی صلاح رسیدگی کننده به اختلافات کارگری و کارفرمایی  به اثبات برسد.

 

در قرارداد کار چه مواردی لازم باید رعایت گردد ؟

  1. مشخصات کامل طرفین قرارداد کار
  2. نوع کار ،حرفه و وظیفه ای که کارگر به جهت آن استخدام می گردد .
  3. میزان حقوق و مزد کارگر
  4. مشخص نمودن ساعات کار،اضافه کاری ها و مرخصی های کارگر
  5. محل انجام کار کارگر
  6. ذکر تاریخی که قرارداد کاری در آن تاریخ منعقد می گردد.
  7. ذکر مدت قرارداد کار ،البته در صورتی که قرارداد کار موقت باشد .
  8. شرایط کار و ذکر مواردی که سبب فسخ قرارداد کار می گردد .
  9. چنانچه عرف و عادت محل کار شرایطی را دارا باشد، ذکر این شرایط نیز در قرارداد کار لازم است .

جهت انعقاد یک قرارداد کار صحیح و قانونی لازم است که موارد فوق در قرارداد کار قید گردد .

موارد فوق ابهامات موجود در عمل مورد نظر را برطرف می نماید و هر کدام از طرفین قرارداد متوجه هستند که با چه شرایطی با یکدیگر همکاری می نمایند و از اختلافات کارگری و کارفرمایی جلوگیری می گردد.

 

انعقاد قرارداد کار توسط وکیل اداره کار چه مزایایی دارد؟

قرارداد کار بین کارگر و کارفرما برخلاف تصوری که بسیاری از افراد دارند از اهمیت بالایی برخوردار است چراکه در صورتی که به صورت صحیح منعقد نشده باشد در آتی زمینه بروز اختلافات پیش بینی نشده ای مابین کارگر و کارفرما می گردد .

چه بسیارند کارگران و کارفرمایانی که بدون رعایت  شرایط قانونی به انعقاد قرارداد کار مبادرت نموده اند و پس از مدتی با یکدیگر به اختلاف برخورده اند و از این بابت دعوی خود را در مراجع صالح رسیدگی کننده به اختلافات کارگر و کارفرما ارجاع داده اند . عدم دقت و توجه در انعقاد قرارداد کار می تواند برای هر کدام از طرفین چه کارگر و چه کارفرما عواقبی را در پی داشته باشد.

از این رو بهترین راهکار این است که کارفرمایان و کارگران پیش از انعقاد قراردادهای کار، مشاوره حقوقی لازم در این زمینه را از متخصصین این امر دریافت نمایند تا بدین وسیله از مشکلات عدیده آتی پیشگیری صورت گیرد .

هرچند بسیاری از افراد انعقاد قرارداد کار را امر سهلی می دانند و بعضا هزینه انعقاد قرارداد کار توسط وکیل اداره کار را هزینه لازمی محسوب نمی نمایند اما ذکر این نکته لازم است که در صورتی که قرارداد به صورت صحیح و قانونی منعقد نشده باشد ،این امر سبب به وجود آمدن هزینه های غیر مترقبه ای می گردد که گاها جبران آنها چندین برابر هزینه جهت مشاوره حقوقی اولیه با وکیل متخصص تمام می شود.

از این رو توصیه می گردد مشاوره حقوقی با وکیل متخصص در اولویت قرار گیرد و چه کارگران و چه کارفرمایان به این امر توجه لازم را مبذول دارند.

 

 گروه وکلای وکیل پرس چه خدمتی می توانند در زمینه انعقاد قرارداد کار ارائه دهند؟

  • مشاوره حقوقی تلفنی رایگان با وکیل متخصص اداره کار
  • مشاوره حقوقی حضوری با وکلای متخصص اداره کار و بررسی شرایط قرارداد کار
  • پرداخت هزینه مشاوره با یک وکیل متخصص اما بهره بردن از مشاوره حقوقی و راهنمایی جمعی از وکلای با تجربه اداره کار
  • تنظیم قرارداد کار با پرسنل با توجه به نوع قراردادکار مورد نظر کارفرما
  • قبول وکالت در دعاوی کارگر و کارفرما نسبت به مفاد قرارداد کار، توسط وکیل اداره کار متخصص

 

گروه وکلای وکیل پرس دارای کادر تخصصی در زمینه انعقاد قراردادهای کار با پرسنل، پیگیری اختلافات کارگر و کارفرما در مراجع صالح رسیدگی کننده در اداره کار و قرارداد مشارکت کاری و قرارداد حق العمل کاری و … می باشند. جهت اخذ مشاوره حقوقی تلفنی رایگان با وکیل متخصص اداره کار و وکیل پایه یک دادگستری هم اکنون تماس بگیرید.

تماس با وکیل ارزان و مشاوره حقوقی رایگان

مطالب پیشنهادی

انتشار نوشته در شبکه های اجتماعی:

دیدگاهتان را بنویسید