فهرست مطالب

نحوه اثبات شراکت تجاری و مدنی بدون قرارداد و مدرک

آیا شما هم به دنبال اثبات شراکت خود هستید؟ آیا نحوه اثبات شراکت بدون قرارداد و مدرک را می‌دانید؟ زمانی که  قراردادی نوشته شده که در آن مسائلی مانند خروج از شراکت، تقسیم سود یا سهم الشراکه مشخص شده باشد، آن را  قرارداد شرکت می‌نامند.‌ همه‌ی شرکای باید نمونه یا کپی شده قرارداد را داشته باشند.  در غیر اینصورت اثبات شراکت یا تخلف در شراکت را نمی‌توانند به راحتی اثبات کنند. دلایلی که باعث پیچیدگی پرونده برای شاکیان می‌شود این است که اغلب شاکیان مدرک درست و موجهی برای اثبات شراکت خود ندارند. اگر می‌خواهید در دعاوی مربوط به اثبات شراکت خود به نتیجه دلخواه خود برسید باید با مشاوران حقوقی مشورت کنید.

سهم الشرکه بیشتر در امور تجاری و تجارتی استفاده می‌شود که برای رفع مشکلات در سهم الشرکه باید از قانون تجارت استفاده کرد. امروز در وکیل پرس قصد داریم تا نحوه اثبات شراکت به طرق مختلف را برای شما شرح دهیم. با ما همراه باشید.

برای هرگونه مشاوره حقوقی در زمینه وکیل دعاوی تجاری مربوط به شراکت می‌توانید با وکیل پرس تماس بگیرید.

 

منظور‌‌ از شراکت چیست؟

زمانی که همکاری بین اشخاص مختلف در زمینه‌های مختلف شکل می‌گیرد، سرمایه و سود و زیان بین آنها یکسان است. به این نوع همکاری شراکت می‌گویند. البته شرکت در کسب و کار سه نوع دارد:

  • مشارکت محدود: در این نوع مشارکت میزان دخالت فردی که در امور کار‌ها شریک شده است، محدود می‌شود و فعالیت‌های اصلی امور کاری را شخص مقابل انجام می‌دهد.
  • مشارکت تضامنی با مسئولیت محدود: ‌اسم دیگر این نوع شراکت LLP نام دارد. در این نوع شراکت هر کدام از شرکا که خطا یا بی‌کفایتی انجام دهد باید پاسخگو زیان آن باشد. این نوع شراکت متضاد شراکت عمومی است و مسئولیتی به گردن دیگر طرفین قرارداد نیست.
  • مشارکت عمومی: در این نوع شراکت که رایج‌ترین نوع شراکت در کسب و کار ها است و اثبات شراکت در آن راحت‌تر است. در این نوع شراکت هر کدام از شرکا سهمی در مدیریت بیزنس دارند.

انواع شراکت

نکات مهم در‌ انتخاب‌ شریک مناسب

  • انتقاد پذیربودن: همه افراد ممکن است که اشتباه کنند اما مهم این است خطای خود را بپذیریم و در اصلاح آن تلاش کنیم.
  • روحیه کارتیمی: شراکت با افرادی که همیشه همه‌ی کارها را خودشان به تنهایی انجام می‌دهند و علاقه‌ای به کار تیمی ندارند، اصلا توصیه نمی‌شود. مشارکت با آن‌ها درست نیست و باعث مشکلات زیادی می‌شود.
  • قابل اعتماد بودن: مهم‌ترین و اولین ویژگی شریک خوب، قابل اعتماد بودن است.
  • هم نظر بودن در ارزش‌ها، مسئولیت و اهداف: شما نمی‌توانید با کسی که هم فکر و هدف شما نیست و تفاوت زیادی با شما دارد شراکت خوبی داشته باشید.
  • داشتن شناخت کامل و کافی از شریکتان
  • گفت وگو در مورد انتظارات، توقعات به صورت کامل و به‌ دور از رودربایسی

 

تفاوت شراکت تجاری و‌ شراکت مدنی

شرکت‌های تجاری داری شخصیت حقوقی جدا و کاملا مستقل هستند. اما شرکت‌های مدنی دارای شخصیت حقوقی نیستند. یکی از اساسی‌ترین تفاوت‌ها این است که شرکت مدنی شخصیت مستقل و جداگانه‌ای از شرکا ندارد و نام تمامی شرکا ذکر می‌شود. اما در شراکت تجاری، شرکت شخصیتی مستقل از شرکا محسوب می‌شود و دارای اموال و دارایی‌های مستقلی است که به تنهایی خواهان قرار می گیرد و مطالبات طلبکاران از دارایی این نوع شرکتها قابل وصول است

هدف شرکت مدنی، گاهی اوقات رسیدن به سود نیست اما هدف شرکت تجاری همیشه رسیدن به سود است.

  • در شرکت‌های تجاری زمانی می‌توانید سهم الشرکه خود را به دیگران انتقال دهید که تشریفات قانونی آن را انجام داده باشید. در شراکت مدنی می توانید سهم الشرکه خود را بدون رضایت بقیه شرکا به شخص دیگری انتقال دهید.
  • در شرکت‌های تجاری تقسیم سود و زیان متفاوت است و براساس نوع شراکت انجام می‌گیرد. اما در شرکت‌های مدنی سود و زیان نسبت به سهم شرکاء تقسیم می‌شود.
  • در شرکت‌های تجاری شخصیت حقوقی باید داری تابعیت و اقاتگاه مستقل باشد. اما در شرکت‌های مدنی به این دلیل که شخصیت حقوقی ندارند دارای تابعیت و اقامتگاه مستقل نیستند.
  • شرکت های تجاری باید حتما ثبت رسمی شوند اما شرکت های مدنی الزامی برای ثبت رسمی ندارند.
  • در شرکت های تجاری برای خروج از شرکت باید قوانین و ضوابط خاصی باشد اما در شرکت‌های مدنی می‌توانید به راحتی خارج شوید و رضایت شرکای دیگر تاثیری بر خروج شما از شرکت ندارد.
  • در شرکت های تجاری مسئولیت تضامنی وجود دارد که مسئولیت به شدت سنگینی برای شرکاء است. اما در شرکت‌های مدنی مسئولیت به صورت منفرد است.
  • برای انحلال شرکت‌های تجاری تمام شرکاء باید رضایت داشته باشند. اما در انحلال شرکت‌های مدنی، تقاضای افراز از طرف شرکاء به راحتی باعث انحلال شرکت می‌شود.
  • می توان گفت تشریفات مربوط به شرکت های تجاری در خصوص شرکت های مدنی جاری نیست.

اثبات شراکت چگونه ممکن است؟

اثبات شراکت زمانی انجام می‌شود که دو شریک به دلالیل مختلف با هم به اختلاف می‌خورند که یکی از آن‌ها ممکن است در خصوص میزان و زمان شراکت باشد. معمولا یکی از دعاوی مالی که رخ می‌دهد اثبات و انتقال سهم الشرکه است. پرونده اثبات شراکت گاهی اوقات سخت و پیچیده می‌شود.

برای اثبات شراکت خود شما ابتدا باید به دادگاه بروید و مدارک لازم را با خود برای اثبات شراکت ببرید. در ادامه مقاله مدارک مورد نیاز برای این کار را به شما می‌گوییم تا به راحتی بتوانید حق و حقوق خود را دریافت کنید.

اثبات شراکت با وکیل تجاریروش‌های قانونی اثبات شراکت چیست؟

زمانی که کسی بخواهد برای اثبات شراکت خود به دادگاه برود باید مدارک مورد نیاز برای ثبت دعوی را همراه داشته باشد. در ادامه مقاله روش‌های قانونی که می‌توانید از طریق آن‌ها اثبات شراکت خود را انجام دهید را به آنها اشاره میکنیم.

اثبات شراکت با شهادت شهود

برای اثبات شراکت با شهادت شهود شرایطی باید فراهم شود. زمانی که بتوانید دو شاهد عادل و مرد بیاورید که به شراکت بین خود و شریکتان شهادت بدهند، می‌توانید شراکت خود را اثبات کنید. حتی اگر آن دو نفر از شرکاء دیگر هم باشند، مورد تایید دادگاه قرار می‌گیرند . و می توان با شهادت آنها شراکت را ثابت کرد.

سند عادی یا همان نمونه قرارداد شراکت

از مدارک مهمی که باید حتما همراه خود به دادگاه ارائه دهید، سند عادی یا همان شراکت‌نامه است که میان شما و یا دیگر اعضاء و شرکا امضا شده است. در سند‌های عادی معمولا بحث سود و زیان بیان شده است. اما اگر در سند شما اینگونه مسائل بیان نشده بود باید با کمک گرفتن از یک وکیل تجاری مشکل خود را حل کنید.

اساسنامه شرکت، گام دیگر برای اثبات شراکت

یکی از روش‌های قانونی دیگر این است که اگر شرکت‌تان ثبت شده است این مسئله را به دادگاه بگویید تا آن را بررسی نماید. اما نکته دیگری که به شما کمک می‌کند اساسنامه شرکت است. به این علت که نام تمامی شرکاء در‌ اساسنامه ثبت شده است. اگر اختلاف عقیده‌ای با شریک خود دارید و می‌خواهید شراکت خود را اثبات کنید، می‌توانید از اساس‌نامه شرکت برای پرونده خود استفاده کنید و با ارائه آن به دادگاه موضوع شراکت را ثابت نمایید

سوگند، آخرین راه چاره برای اثبات شراکت

اگر هیچ کدام از روش‌های بالا برای اثبات شراکت شما به نتیجه‌ای نرسید، آخرین راه‌حل شما که با استفاده از آن می‌توانید شراکت خود را دادگاه اثبات کنید، سوگند است. برای انجام این کار باید نظر قاضی هم مورد توجه قرار بگیرد. اگر قاضی رضایت داشته باشد می‌توانید با خوردن سوگند شراکت خود را اثبات کنید.

نمونه دادخواست اثبات شراکت و مطالبه سهم الشرکه

برای مطالبه سهم الشرکه یا به زبان ساده‌تر گرفتن حقوق مالی سهام خود از شرکت، بایستی دادخواست تنظیم کنید. ما در ادامه مقاله نمونه درخواستی را برای شما برای نمونه آورده‌ایم تا با آن آشنا شوید. برای اثبات شراکت و مطالبه سهم الشرکه خود اقدام کزده و دادخواست خود را به دادگاه ارسال کنید.

با سلام

احتراماً به استحضار مي‌رساند نظر به اينكه اينجانب به موجب مستندات اعلامي با خوانده در مالكيت………… به طور مشاعي شريك بوده ليكن عليرغم وجود دلايل كافي بر اين امر مشاراليه از پذيرش حقوق مالكانه اينجانب خودداري مي‌نمايد. لذا صدور حكم بر اثبات شراكت در مال معرفي شده مورد استدعاست.

با تشكر و
تجديد احترام

 

سوالات متداول:

چطوری میشه شراکت رو ثابت کنیم؟ ما تو یه شرکت با دو نفر دیگه شریکیم. الان به اختلاف خوردیم ، میخوایم شراکت رو بهم بزنیم، چه مدارکی لازمه ببریم دادگاه برای اثبات شراکت مون؟

به چند روش میشه شراکت رو اثبات کرد: میتوانید از شهادت شهود کمک بگیرید. میتوان شراکت نامه را به دادگاه ارائه داد و یا از اساسنامه شرکت برای اثبات این موضوع استفاده کنید. همچنین میتوانید از سوگند کمک بگیرید.

 اگه کسی بخواد شرکتی ثبت کنه، حتما باید ثبت رسمی اش کنه؟ کدوم شرکتا ثبت رسمی باید شوند؟

شرکت های تجاری الزاما باید ثبت رسمی بشوند اما شرکت های مدنی الزامی برای ثبت رسمی ندارند.

  • اینکه میگن یه شریکی مسئولیت تضامنی داره؛ تو کدوم نوع شرکتا این قضیه وجود داره؟
  • در مورد شرکت های تضامنی از نوع تجاری ، مسئولیت تضامنی هست.

مطالب پیشنهادی

انتشار نوشته در شبکه های اجتماعی:

دیدگاهتان را بنویسید